UNS: Još nije potpisan ugovor o prodaji Novosti firmi Media 026

UNS: Još nije potpisan ugovor o prodaji Novosti firmi Media 026

UNS: Još nije potpisan ugovor o prodaji Novosti firmi Media 026 Izvor: N1

Firma Media 026 smederevskog biznismena Bobana Rajića iz sela Vučaka ;još nije potpisala ugovor o kupovini beogradske Kompanije Novosti, objavilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Po saznanju UNS-a, Štamparija Borba, sadašnji vlasnik Novosti, postala dužnik firme Media 026 pre nego što je ona i bila registrovana.

Na pitanje kako je to moguće, UNS-u je u Media 26 rečeno da je po upisu u Agenciju za privredne registre (APR) Media 026 "od poverilaca Borbe započela kupovinu potraživanja".

Međutim, kako navodi UNS, dug Štamparije Borba do kraja juna 2018. prema društvu Media 026 iznosi oko 27 miliona dinara, piše u "Unapred pripremljenom planu reogranizacije" (UPPR) Štamparije, iako ta firma tada nije postojala jer je registrovana tek mesec dana kasnije, 31. avgusta 2018. godine.

"Poverioci svrstani u klasu neobezbedjenih poverilaca u UPPR-u Štamparije Borba prihvatili su ponudu društva Media 026 d.o.o. dostavljenu u pismu o namerama kojom bi društvo Media 026 otkupilo njihova potraživanja i steklo status poverioca u UPPR-u Borbe", rečeno je UNS-u iz tog društva.

U Mediji 026 navode da su posle prihvatanja ponude poverioci "pred javnim beležnikom" sa ovim društvom zaključili ugovor o prodaji potraživanja i obavestili Štampariju Borba o promeni poverioca, a društvo "isplatilo ugovorenu cenu".

Time su, navode u društvu Media 026, stekli status poverioca u UPPR-u Borbe. Kako je UNS podsetio, prema UPPR-u Štamparije Borba privredno društvo Media 026 poverilac je pete klase koja jedina ima mogućnost da "svoja potraživanja prema stečajnom dužniku zameni za imovinu stečajnog dužnika".

U Nacrtu ugovora o prenosu akcija u Kompaniji Novosti, koji je objavljen na sajtu Štamparije Borba, navodi se da se privredno društvo Media 026 obavezuje da Štampariji isplati razliku izmedju potraživanja od 58.869.691 dinara i vrednosti "zamene ispunjenja" (cene Kompanije Novosti) od 300 miliona dinara, što iznosi 241.130.309 dinara.

Štamparija Borba, većinski vlasnik Kompanije Novosti, na sednici Skupštine akcionara 26. avgusta ove godine donela je odluku da odobri ugovor o prodaji te medijske kuće za oko 300 miliona dinara privrednom društvu Media 026.

POVEZANE VESTI

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Stojiljković: Sindikati da su borbeniji i da učestvuju na nekim izborima 20:57 h

20:57 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Mladić nije dao migrantu s kartom da sedi pored njega u autobusu do Sombora 20:52 h

20:52 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Antimigrantska kampanja Dveri praćena lažnim vestima - ne ide u prilog opoziciji 19:54 h

19:54 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Gajović: Išao sam od ministra do ministra da pitam što izbegavaju dolazak na N1 19:34 h

19:34 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Gajović: Mediji koji krše Kodeks novinara ne treba da dobijaju novac iz budžeta 19:06 h

19:06 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Obećanja već prekršena - svedočanstva o prikupljanju "kapilarnih glasova" za SNS 19:05 h

19:05 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Aleksić: Bojkot test koliko je ko spreman da žrtvuje neke fotelje za budućnost 18:52 h

18:52 h  |  Vesti

loader