Novi dan o zaključcima Vlade i izbornom procesu, turizmu i interkulturalnosti

Novi dan o zaključcima Vlade i izbornom procesu, turizmu i interkulturalnosti

Novi dan o zaključcima Vlade i izbornom procesu, turizmu i interkulturalnosti Izvor: N1

Vlada Srbije usvojila je deset novih zaključaka Radne grupe za saradnju sa OEBS-om i saradnju s Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava, kojima se, kako se navodi, dodatno unapređuje izborni proces u zemlji. Da li to znači da Srbija do sada nije imala dovoljno dobre zakonske mehanizme za sprovođenje fer i demokratskog izbornog procesa?

Kolike su šanse da funkcioneri poštuju Zaključak Vlade, koji poziva člana 29. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, a koji između ostalog zabranjuje javnim funkcionerima da sa te pozicije vode stranačku kampanju. O tome ćemo razgovarati u temi jutra s Bojanom Klačarom, izvršnim direktorom CeSid i Milanom Jovanovićem, profesorom Fakulteta političkih nauka u Beogradu.

Gost rubrike "Prelistavanje" biće novinar Idro Seferi.

U petak se obeležava Svetski dan turizma širom sveta, kako bi se istakla važnost razvijanja svesti međunarodne zajednice o važnosti turizma i njegovih kulturnih, društvenih, političkih i ekonomskih vrednosti. Ovaj datum odredila je Svetska turistička organizacija još 27. septembra 1979, a kakve su tedencije u domaćem turizmu razgovaraćemo s Aleksandrom Seničićem direktorom Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije.

Centar za istrazivanje etniciteta radio je istraživanje o etnicitetu i interkulturalizmu u Srbiji, pod nazivom "Šta su prepreke interkulturalnosti u savremenom drustvu". Istraživanje je, između ostalog, pokazalo da 60 posto građana bez obzira na nacionalnost smatra da je nacija vaznija od pojedinca. Šta govore ovakvi podaci o nama kao društvu, biće jedno od pitanja za gosta Novog dana, Gorana Bašića, vođu ovog istraživanja i direktora Insituta drustvenih nauka.

Koliko su građani upoznati sa uslugama koje mogu da im pruže jedinice lokalne samouprave? Sa druge strane, koliko jedinice lokalnih samouprava primenjuju princip odgovornosti, transparentnosti, ravnopravnosti i antikorupcije, tema je o kojoj ćemo razgovarati s direktorkom Odeljenja za privredni razvoj Opštine Sjenica i Markom Vujačićem šefom programa UNOPS u Srbiji.

U Luci Beograd održava se sedmo izdanje Cirkobalkana festivala, koji je ove godine u sklopu pratećeg programa 53. BITEF-a. O tome šta sve može da se vidi u okviru ovog festivala razgovaraćemo s Dankom Sekulović.

U toku je 17. Međunarodni salon stripa koji organizuje i vodi Srećna galerija Studentskog kulturnog centra Beograd, kao svoj redovni redakcijski program. Salon je najmasovniji i najveći strip događaj u Srbiji, i jedna od najznačajnijih smotri devete umetnosti u regionu. Više detalja o samom događaju saznaćemo od našeg reportera.

POVEZANE VESTI

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Fabrici: Normalizacija odnosa Beograda i Prištine ključna za oporavak regiona 14:23 h

14:23 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Rasprava o žalbama na presudu Ratku Mladiću 17. i 18. marta 14:21 h

14:21 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Amendola: Italija podržava proces integracija Srbije u Evropsku uniju 14:15 h

14:15 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Sud u Beču presudio: GSS Media neovlašćeno emitovala Grandove emisije 14:07 h

14:07 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Evropska federacija novinara osudila "klevetničku kampanju" protiv Radomirovića 13:59 h

13:59 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Sudije i tužioci: Političari pravosuđe smatraju "delom kolača", ne žele podelu 13:58 h

13:58 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Francuska donirala Upravi carine službenog psa 13:57 h

13:57 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Advokati Bastaća: Nismo mi dostavili izjave medijima već policija ili tužilaštvo 13:55 h

13:55 h  |  Vesti

loader