Stanisavljević o žalbama meštana: Rampa u Donjem Međurovu će biti modernizovana

Stanisavljević o žalbama meštana: Rampa u Donjem Međurovu će biti modernizovana

PR Infrastruktura Železnice Srbije Nenad Stanisavljević ocenio je da primedbi meštana Donjeg Međurova da rampa stoji po 30 minuta spuštena "ne može biti, jer nekad bezbednost saobraćaja zahteva da ona bude spuštena". Meštani Donjeg Međurova su rekli za N1 da su rampu dobili "nakon što su položili osam života", ali da je ona spuštena šest sati od 24 sata dnevno, kao i da je najmanje čekanje na rampi 12 minuta.

Stanisavljević kaže da su aktivnosti u Donjem Međurovu već započete.

"Pruga Niš-Brestovac je pruga čija je modernizacija predviđena. Taj putni prelaz je bio najbrže rešenje i emotivna reakcija na veliku tragediju. I rampa će biti promenjena i modernizovana u okviru svih aktivnosti na pruzi Niš-Brestovac", kaže on.

Kaže da su i sam prelaz i rad čuvara prelaza pod non-stop video nadzorom u centrali, da se prati i koliko je spuštena i kako ko reaguje.

"Tu ne može da bude primedbi da ona stoji po 30 minuta, jer nekad bezbednost saobraćaja zahteva da ona bude spuštena", kaže.

Donje Međurovo, rampa, pružni prelaz, putni prelaz Izvor: N1

Dodaje da je "jasno da na putnom prelazu po svim propisima isključivo pravo i prvenstvo imaju šinska vozila", kao i da je "jasno da vozač autobusa nije zaustavio autobus i pogledao na prugu", na šta je, kako kaže, bio obavezan.

Ističe da to nije jedini putni prelaz gde nije bilo rampe, te da je oko petine prelaza obezbeđeno savremenom signalizacijom.

Kaže da je odgovornost na vozačima drumskih vozila, jer je bilo slučajeva da, iako je postavljena rampa, vozači to, kako kaže, nisu poštovali.

Stanisavljević je rekao da je železnička infrastruktura "jedno od najvećih, ako ne i najveće gradilište u Srbiji u ovom trenutku".

"Prošle godine rekonstruisano je negde oko 270 km regionalnih pruga, ove godine se radi još oko 260 km, a za narednu godinu je planirano oko 250 km, čime bi program bio završen i sve bile renovirane", kaže on.

Kako kaže, taj vid transporta je do početka ovog projekta bio dosta loš i nije uspevao da zadovolji potrebe putnika, države, pa ni same železnice.

"Sve će doprineti da se kvalitet putovanja na regionalnim prugama podigne na viši nivo i vrati poverenje putnika u železnicu", rekao je, dodajući da Infrastruktura Železnice Srbije sve obnove samostalno realizuje.

Objasnio je da su brzine od 80 do 100 km/h sasvim zadovoljavajuće za regionalne pruge, jer regionalne pruge "na neki način prave pritoku do magistralnih".

"Od Lapova do Kragujevca, nakon povećanja brzine, vreme je praktično isto kao putovanje drumom, a cena je mnogo manja nego što je u drumskom saobraćaju", kaže on.

Meštani Donjeg Međurova: Morali smo da položimo osam života da bismo konačno dobili rampu

Nesreća na pružnom prelazu u Donjem Međurovu dogodila se pre nešto više od devet meseci. Tada je u sudaru voza i autobusa poginulo osam osoba. Nedugo nakon nesreće, na tom pružnom prelazu postavljena je rampa.

Reporter N1 Milan Stojanović obišao je Donje Međurovo i razgovarao sa meštanima, koji su rekli da rampa radi i dodali da su "morali da polože osam života da bi konačno dobili rampu".

Dejan Rajković Izvor: N1

Suđenje, odnosno postupak prema vozaču autobusa Niš ekspres je u toku.

Kako javlja reporter N1, sudski veštak je izjavljivao da nema sumnje da je vozač prekršio propise da nije pogledao i na levu i na desnu stranu, nije ispoštovao saobraćajnu signalizaciju na pružnom prelazu, ali smatra da je tragediji doprinela i neblagovremena reakcija mašinovođe, koji, kako kaže, nije na vreme trubio.

Sud traži od Železnica još informacija o tome koji je zaustavni put voza, koliko metara to traje ukoliko voz ide brzinom od 66 km/h, koliko je taj voz išao.

Meštani, pak, kažu, da su zadovoljni što je rampa postavljena, ali da ih ovakav vid signalizacije koči.

"Najmanje čekanje ovde je 12 minuta, šest sati od 24 sata je zatvorena rampa, to je van pameti", "Opasnost i jeste i nije, opasnost je onima koji se žure, ne znam o čemu se tu radi, po pola sata se čeka, tri voza se čekaju da bi prošli, pod hitno da se postave te automatske rampe. Kad će to, pitaj Boga, rade prema Vojvodini, ovde jug sigurno neće skoro", kažu meštani. 

Naredno ročište je, prema nepotvrđenim informacijama, sredinom oktobra.

POVEZANE VESTI

Komentari (1)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

belzebub

Hoće, ali u narednih 166 godina.

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Patrijarh 10 godina na čelu SPC: Činio sam sve da Crkvu vodim ispravnim putem 17:28 h

17:28 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Gradonačelnik najavio da će na teritoriji Bora biti zabranjena izgradnja MHE 16:16 h

16:16 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Omladina DS i dalje čeka odluku o raspuštanju, DS tvrdi - lažno se predstavljaju 16:13 h

16:13 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Novi dan: Da li je bojkot pod znakom pitanja? 16:12 h

16:12 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Otvoreno treće Jedinstveno upravno mesto u Srbiji, građanima lakše do papira 16:10 h

16:10 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Antić: Definisane prve mere za rešavanje problema zagađenja vazduha 16:04 h

16:04 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

NIN: Krušik zapadao u dugove, dok se imetak porodice Petković uvećavao 15:53 h

15:53 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Šib i Falkoni: Srbiji mesto u EU, ali je neophodno da ispune uslove 14:44 h

14:44 h  |  Vesti

loader