Vlasnik Media 026: Novosti kupujem da ih unapredim i podignem tiraž

Vlasnik Media 026: Novosti kupujem da ih unapredim i podignem tiraž

Vlasnik Media 026: Novosti kupujem da ih unapredim i podignem tiraž Izvor: Facebook/Boban Rajic

Smederevski biznismen, vlasnik privrednog društva Media 026 koje je zainteresovano za kupovinu kompanije Novosti, Boban Rajić za Udruženje novinara Srbije (UNS) rekao je da su se za kupovinu odlučili zbog potencijala te medijske kuće da se "posle više godina poslovanja sa gubitkom, uz kvalitetan biznis plan ono unapredi".

Na pitanje UNS-a da li će potpisati kupoprodaji ugovor u kojem Štamparija Borba traži za udele u kompaniji Novosti 300 miliona dinara, Rajić je rekao da smatra da je "ponuda društva Media 026 veoma dobra i iznad iznosa koji je predviđen Unapred pripremljenim planom reorganizacije (UPPR)", imajući u vidu da se imovina Novosti procenjuje na "preko milion evra".

Cilj društva Media 026 je, kako je naveo, da se kupovinom kompanije Novosti "u kratkom roku podigne tiraž i naprave reforme koje bi omogućile dugoročno bolju tržišnu poziciju i pozitivan poslovni rezultat".

Upitan da li je i gde bilo objavljeno da Štamparija Borba traži kupca udela u Kompaniji Novosti, Rajić je odgovorio da se Štamparija i Novosti nalaze u UPPR-u, kao i da se sve "što se čini i radi jeste u skladu sa važećim Zakonom o stečaju, tako da je upravo UPPR-om predviđeno raspolaganje udelima".

O tome da li se ikada bavio medijskim poslovima, Rajić je rekao da je Poslovni sistem Coka porodični, osnovan 1985. godine i bavi se različitim delatnostima ugostiteljstva, trgovine, proizvodnje i nekretninama, koji zapošljava više od 600 ljudi i ostvaruje godišnji profit iznad 40 miliona evra.

Rajić je rekao da je opredeljenje menadžmenta da Media 026 bude oslonac posla u medijskom sektoru, a ne Poslovni sistem Coka koji stoji iza Medie 026, jer u njihovi sistemu "posluje više društva, a svako privredno društvo je zasebna celina koja u okviru svoje branše posluje najbolje i najefikasnije".

Prijavu za registraciju privrednog društva Media 026 d.o.o. Vučak, 31. avgusta prošle godine APR-u predao je Igor Isailović.

Istoimeni beogradski advokat Igor Isailović, kako je KRIK pisao, osnivao je ofšor firme i blizak je saradnik sa ministrom finansija Sinišom Malim. Premijerka Ana Brnabić 2015. godine je sa Isailovićem osnovala preduzeće "Energy & Innovation", o čemu je KRIK pisao.

U finansijskom izveštaju na sajtu Agencije za privredne registre (APR) stoji da je privredno društvo Media 026 d.o.o. Vučak prošlu godinu završilo sa gubitkom od 181 hiljadu dinara. Međutim, na sajtu APR navodi se da je Media 026 u vlasništvu privrednog trgovinskog društva Rajić Invest d.o.o. Vučak vlasnika Bobana Rajića, koje je prošle godine imalo prihode od oko 126 miliona, a dobit 793 hiljada dinara, navodi UNS.

Na sajtu Narodne banke Srbije stoji da je privredno društvo "Coka" iz Vučaka u 2017. i 2018. godini imalo 518 dana blokada, sa dugom u iznosu od 37.307.381,43 dinara.

Štamparija Borba, većinski vlasnik kompanije Novosti, na sednici Skupštine akcionara 26. avgusta ove godine donela je odluku da odobri ugovor o prodaji te medijske kuće privrednom društvu Media 026 d.o.o. Vučak Bobanu Rajiću. Skupština akcionara Štamparije Borba je dala saglasnost na "raspolaganje imovinom velike vrednosti" kojom je odobreno zaključenje kupoprodajnog ugovora, čime će, ukoliko bude potpisan, privrednom društvu Media 026 pripasti 98 odsto vlasništva Novosti.

POVEZANE VESTI

Komentari (12)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Батаниџа

По фаци са слике, рекао бих да човек не зна шта га је снашло. Да ли је члан СНС-а? Ови из врха нису му изглада објаснили шта треба да ради, или он није схватио. Надам се да ће по промени ове власти и ова пљачка бити процесуирана.

Ginger

Od ovako produhovljenog čoveka, ne očekujem ništa manje od - naprednog...

Pera ložač

Vidi se da je expert..!!

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Ispred Crkve Svetog Marka skup podrške vernicima SPC u Crnoj Gori 17.01.2020.

17.01.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Haradinaj odlikovao Vilijama Vokera 17.01.2020.

17.01.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Rašković: U Smederevu zagađenje vidljivo golim okom, samo jedna stanica meri PM 17.01.2020.

17.01.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Protest ispred Skupštine Beograda, građani zahtevaju mere u borbi sa zagađenjem 17.01.2020.

17.01.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Pucnjava na Bežanijskoj kosi, muškarac ubijen u automobilu 17.01.2020.

17.01.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Agregat ponovo u funkciji, nema zadržavanja na naplatnim stanicama kod Niša 17.01.2020.

17.01.2020.  |  Vesti

loader