Zelenović: SzS dao rok vlastima da se do 15. septembra izabere novi sastav REM-a

Vesti 19. avg 201914:10 > 14:13
N1

Predsedavajući Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je posle trećeg okruglog stola o izbornim uslovima na FPN-u, da vlast ima rok do 15. septembra da se u Skupštini izabere novi sastav REM-a, ili će u suprotnom SzS bojkotovati predstojeće izbore.

„SzS je izneo vrlo konkretan zahtev i tiče se političkog konsenzusa da se do 15. septembra izabere u Skupštini novi sastav REM-a. Ne da politički biramo, nego da se ispoštuju zakonski uslovi. Očekujem to rešenje, ako to nemamo, ulazimo u bojkot“, poručio je Zelenović u izjavi novinarima ispred Fakulteta političkih nauka.

POVEZANE VESTI

Ukoliko bi se izabrao novi sastav REM-a, vlat bi, prema oceni predsedavajućeg SzS, prešla sa reči na delo i otvorila vrata za dalje razgovore o preporukama stručnog tima „1 od 5 miliona“.

Zelenović je zahvalio organizatorima okruglih stolova o izbornim uslovima, ali je ocenio ovaj format sastanaka ne daje rezultate, jer se vlast u pretohne tri sesije nije pomerila ni za milimetar.

„Vreme je da se uđe u sledeću fazu, to se neće desiti ako vlast ne ispuni medijske zahteve“, kazao je on.

Rekao je i da je činjenica da su predsednik Dveri Boško Obradović i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ranije napustili sastanak, ne znači da u SzS nema dogovora, već da su i oni shvatili da ovaj format razgovora ne donosi rezultat.

„SzS pripema aktivno strategiju za bojkot“, rekao je Zelenović, i dodao da bojkot znači da će „u jednom trenutku cela Srbija da se zaustavi“, ali i da od volje vlasti zavisi da li će se to desiti.