Čiji je sportski centar – "25. maj" preuzelo preduzeće s hiljadu dinara kapitala

Vesti 05. avg 201918:24 > 19:33
N1

Šta se događa sa sprotskim centrom "25.maj"? Od subote tim objektom upravlja Grad Beograd, što je do nedavno bilo u nadležnosti opštine Stari grad. A čija je tu zapravo glavna uloga, nejasno je i kad se proverava na sajtu Agencije za privredne registre.

Promenu rukovodstva Sportski centar Milan Gale Muškatirović dobio je, takoreći, preko noći. Iako sa direktorske funkcije, kako tvrde u opštini Stari grad, Dušan Raičević nije zvanično razrešen, novi direktor Jovan Knežević, po svemu sudeći preuzeo je direktorsku ulogu.

„Mi smo došli po nalogu Grada, ovo su predstavnici Skupštine i ja kao novoizabrani direktor“, rekao je direktor Jovan Knežević.

A ko je zaista prvi čovek sportskog centra i ko njime upravlja – opština Stari grad ili Grad Beograd? Prema podacima Agencije za privredne registre, koji i danas stoje na tom sajtu, javno preduzeće Milan Gale Muškatirović je već 14 godina u nadležnosti opštine Stari grad. 

POVEZANE VESTI:

Međutim, kako bi se to promenilo, gradske vlasti su za isti centar osnovale 12. jula privredno društvo sa sličnim nazivom „25. maj – Milan Gale Muškatirović“. Preduzeće je osnovano sa 1.000 dinara kapitala, a za kontakt adresu na APR-u navedena je privatna mejl adresa novog direktora Jovana Kneževića. 

„Dok se ne obavi primopredaja, bazen i dalje pripada nama, kada bi se dogodila neka nesrećna okolnost na samom bazenu, da se neko povredi ili bude nešto mnogo tragičnije, mi bismo apsolutno snosili svu odgovornost, tako da oni su u posedu bazena – protivpravno i ovo je hajdučija“, rekao je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

Kako je novo rukovodstvo bazena postavljeno, po čijoj zvaničnoj odluci i koje su njihove kvalifikacije za to radno mesto, za sada nije poznato.

Zaposleni u SC Milan Gale Muškatirović su nam u telefonskom razgovoru rekli da će nam se novi direkotor Jovan Knežević javiti, ali se to nije dogodilo.

Da je promena rukovodstva bila neophodna, iz Grada su naveli da dugovi opštinskog preduzeća Milan Gale Muškatirović iznose više od milion evra, što je dovelo u pitanje rad centra. Ipak, ostaje upitno i kome pripadaju ti dugovi, opštinskom javnom preduzeću, ili novoosnovanom privrednom društvu.