Jovanović: Strani posmatrači - priznanje da ste nesposobni da uredite dvorište

Jovanović: Strani posmatrači - priznanje da ste nesposobni da uredite dvorište

Bojkot izbora jeste smislen, ali pravo pitanje je da li može da bude uspešan, rekao je predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović i dodao da veruje da bi bojkot u ovim uslovima pre imao negativne posledice po dalju borbu protiv vlasti, nego pozitivne.

Jovanović je u Novom danu ocenio da je priča o bojkotu pokrenuta suviše rano, i da ne treba pokretati priču, a da u svojim redovima nemate konsenzus, jer je to taktički pogrešno.

"U ovakvim okolnostima sam pre protiv bojkota, mislim da bi on imao više negativnih posledica po dalju borbu, nego pozitivnih. Moj stav u ovakvim okolnostima je pre ne nego da", kazao je.

  Kako je rekao, bojkot je sredstvo, a ne cilj sam po sebi, jedino pitanje je da li može biti uspešno sredstvo ili ne.

"Da li nakon bojkota možemo da uradimo nešto sa njim u ovakvim uslovima? Mislim da ne...", kazao je podsetivši na podršku Vučiću spolja, kao i proteste kao "prošuštenu šansu".

Ko će osporiti legitimitet vlasti ako opozicija ne izađe na izbore, u ponedeljak nakon izbora - nas pedeset hiljada, zapad koga to ne zanima, ko, upitao je Jovanović.

"Za pobedu protiv vlasti potreban je proces, to neće biti preko noći, neće se desiti revolucijom, za to nema snage niti okolnosti, nema ozbiljnih uslova za tako nešto. To će ići postepeno... Dalja borba je prisustvo u parlamentu, bolje da opozicija uzme neke gradove u zemlji nego nijedan, i da to bude uporište, ili pedeset poslanika u skupštini, i da se tako bori", istakao je.

Prema njegovim rečima, činjenica da su u pitanju redovni, a ne vanredni izbori, samo će otežati mobilizaciju nakon toga.

"Teže ćete objasniti ljudima zašto se bojkotuju redovni izbori, jer mora da se izabere nova vlada, i to će otežati mobilizaciju nakon bojkota, teže će biti objasni građanima", kazao je i dodao da u pogledu bojkota stoga "bira svrsishodnije".

Govoreći o najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da pozove međunarodne posmatrače i sredi biračke spiskove, Jovanović je rekao da je to "najobičnije foliranje i trik".

"Nisam sklon mešanju bilo kakvih posmatrača, to su naše stvari, principijelno - kad neko pominje da dovedemo strance to mi je pokazivanje slabosti i nedozrelosti, kao prihvatanje činjenice da ste nesposobni da uredite svoje drvorište.

On smatra da birački spisak nije "najproblematičniji" kad se govori o izbornim uslovima, već sve što prethodi, a to su medijska scena, politički pluralizam u medijima.

"To odlučuje, nije presudna ni eventualna krađa, ako se i krade to su mali postoci, važni su i kontrolori i procedura, ali to je mnogo manje važno od partitokratije, kad vas neko uslovi radnim mestom kako da glasate... kako javna medijska kuća izveštava - ako nema ko da nas čuje zašto bi glasao za nas, a sluša samo drugu stranu", objasnio je lider DSS.

On je dodao da to ne znači da birački spisak nije bitan, ali "ovakav onakav, nije to nikakav ustupak opoziciji niti će nešto bitno promeniti".

Govoreći o "operaciji omča", Jovanović je rekao da ta priča deluje sumanuto i "bolesno", kao još jedan oblik našeg posrnuća.

"Ili su zaista ljudi iz SzS ugroženi, i u tom slučaju trebalo je da budu o tome obavešteni i da im se ponudi zaštita, ili je to potpuna fikcija i proizvod mašte Ljubana Karana i za to on onda mora da odgovara zbog podizanja panike. Tužilaštvo se time mora pozabaviti", kazao je i dodao da to svakako nije trebalo da izađe u javnost. 

POVEZANE VESTI

Komentari (10)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

DEDA NS

Кад ће већ једном схватити да је ово 21 век

Kuburica

Ne veruj čo'eku koji nema zulufe

milan

gori nastup skoro nisam pratio

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Srpske zastave i skandiranje na utakmici Češke sa Kosovom 14.11.2019.

14.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Đorđević: Obradović uhapšen, kakva je to tajna na papirima kojima ministar maše 14.11.2019.

14.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Suđenje aktivistima Dveri i Narodne stranke zbog događaja na izborima u Lučanima 14.11.2019.

14.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Uoči dijaloga: Ima li napretka u primeni mera za bolje izborne uslove 14.11.2019.

14.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Afera "Krušik" otvorila i pitanje stradanja službenika ambasade u Libiji 14.11.2019.

14.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Suprotstavljene izjave Vučića i Stefanovića o vezama ministrovog oca sa GIM-om 14.11.2019.

14.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Podrška meštana Ravnog Sela Caričiću, traže raskidanje ugovora s JKP Komunalac 14.11.2019.

14.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Biciklisti paradajzom protiv parkiranja na stazi u Vasinoj ulici 14.11.2019.

14.11.2019.  |  Vesti

loader