Savez za Srbiju: Studentski dosije Nebojše Stefanovića falsifikat

Savez za Srbiju: Studentski dosije Nebojše Stefanovića falsifikat

Savez za Srbiju: Studentski dosije Nebojše Stefanovića falsifikat Izvor: Tanjug/Filip Krainačnić

Savez za Srbiju (SzS) saopštio je da izjava akademika Ljubiše Rakića, predsednika Saveta Univerziteta Megatrend, i predočena navodna dokumenta, "predstavljaju novi falsifikat, ali i sramotu za Srpsku akdemiju nauka i umetnosti".

"Pozivamo portparola Megatrenda gospodina Rakića da objasni građanima kako je firma iz Engleske, koja nije registrovana za obrazovnu delatnost, mogla da organizuje nastavu u Srbiji i izdaje diplome. Na kom jeziku su držana predavanja, kako se zovu ti fantomski profesori iz Nemačke, Francuske i Engleske koji su provodili semestre u Beogradu, predajući i ispitujući studente", navodi se u saopštenju.

SzS pita kako je moguće da "Megatrend International", koji je funkcionisao od 1990. do 2004. sa sedištem u Londonu, nije ostvario niti jednu funtu platnog prometa, iako je na njemu studiralo najmanje 1.054 studenata.

"Ako je ovo inostrano privredno društvo imalo dozvolu za rad u Srbiji, zašto ovde nisu ostvarili prihode za ovih 14 godina i zašto nisu oni platili troškove zakupa Sava centra? Šta znači da je račun o zakupu sale Sava centra iz novembra 1996. godine ispostavljen na 'Megatrend 11000 Beograd', a da je rukom na priznanici iznad dodato 'Poslovna škola'? O kakvoj 'poslovnoj školi' se radi, pošto očigledno nije u pitanju 'Megatrend International?", upitao je SzS u saopštenju.

U saopštenju je postavljeno i pitanje "kako je nastava u Sava centru vođena po ugovoru o saradnji sa ovim privrednim društvom iz Velike Britanije kada ono tamo nije registrovano za obrazovnu delatnost".

"Kako je moguće da tadašnje savezno ministarstvo za ekonomske odnose sa inostranstvom odobrava rada stranih obrazovnih institucija u Srbiji koje pritom uopšte nisu obrazovne institucije? Zašto nisu pokazani Stefanovićev studentski indeks i diploma", pita SzS.

SzS u saopštenju zaključuje da tužilaštvo, osim protiv Nebojše Stefanovića, treba da pokrene postupak i protiv "svih onih koji su ove malverzacije osmislili i realizovali".

Univerzitet Megatrend pokazao je u četvrtak agenciji Tanjug studentski dosije ministra Stefanovića.

POVEZANE VESTI

Komentari (52)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

sakisa

Na ovakav i još drastičniji način su se završavali fakulteti na Prištinskom univerzitetu.Nađeš svog čoveka,platiš i za kratko vreme dobiješ diplomu,po izboru,bez falsifikata,sa svim podacima o upisu,položenim ispitimai završetku studija,a da nisi ni prešao prag nekog od kabineta i sala za slušanje predavanja.Datumi upisa,polaganja ispita i svega što uz to ide,upisivani su retroaktivno,tako da nema sumnje da je neko polagao ispit,a za to vreme bio na nekom drugom mestu.Sve je u papirima izgledalo,kao da je kandidat,stvarno,slušao predavanja i polagao ispite 4-5 godina,a u stvarnosti se sve završavalo za nekoliko meseci,čak i kraće,zavisno koliko se kandidatu žurilo.Sve je to bila javna tajna devedesetih godina,a bilo bi interesantno pogledati sve diplome koje su izdate u tom vremenu,od 10 diploma,1 ili 2 su stečene na regularan način,a najviše takvih diploma je izdato grčkim studentima.

Biske

Kao nekada u Skoplju....

Samo realno

Bitno je da su botovi azurni, udaraju se minusi na svaki komentar koji ne ide u prilog velikom vodji i njegovoj sviti... Savesno ljudi obavljaju posao za koji su placeni. A to sa diplomom ne treba da nas uzbudjuje, ni bravar nije imao fakultetsku diplomu, pa je za sve njih bio pojam drzavnika. Ipak je nesto drugo u pitanju. Ko razume, shvatice...

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

7 na N1: Poštari nisu dolazili na vrata, ali jeste opozicija 14.12.2019.

14.12.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Miloš Jovanović: Bojkot je legitiman, ali pitanje je da li je svrsishodan 14.12.2019.

14.12.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Savez studenata iz Kragujevca: Presuda za aferu Indeks - sramna 14.12.2019.

14.12.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Bastać tvrdi da je uhapšen, Stefanović da je sam tražio prevoz do SBPOK-a 14.12.2019.

14.12.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Sa protesta "1 od 5 miliona" zatraženo oslobađanje Aleksandra Obradovića 14.12.2019.

14.12.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Haradinaj: Vučić ne može da poriče da ga je sa Kosova oterala OVK 14.12.2019.

14.12.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Višemesečni radovi, ulice bez trotoara, pešačenje postalo ekstremni sport 14.12.2019.

14.12.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Picula: Politika proširenja EU ponovo u centru političke debate 14.12.2019.

14.12.2019.  |  Vesti

loader