SNS bi uskoro mogla da postane bogatija za još jednog člana – premijerku Brnabić

Vesti 25. jun 201918:47 > 18:51
N1

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić pred novim je izazovom. Mediji prenose da je najavila da će uskoro postati članica Srpske napredsne stranke (SNS). Predsednik Aleksandar Vučić kaže da takav potez podržava. Međutim, kada je reč o njenoj budućoj ulozi u SNS-u, nije precizirao šta je očekuje.

Političku karijeru počela je bez partijske knjižice. Član stranke Ana Brnabić nije bila ni kada je 2017. postala predsednica Vlade. Godinu dana kasnije, premijerka je, ipak, promenila ploču. O učlanjenju u SNS, kako je tada najavila, počela je da razmišlja. Sada će, kako kaže, članica stranke i postati.

POVEZANE VESTI

„SNS je i mene podržao i dao mi poverenje kada mnogi drugi ne bi. Danas mogu da kažem da volim i poštujem ovu stranku i da se nadam da će me prihvatiti kao svoj deo“, rekla je Brnabić.

Zeleno svetlo za ulazak premeijerke u SNS, među prvima je 2018. dala Zorana Mihajlović. Ona je tada poručila da su u stranku dobrodošli svi koji žele da dele vrednosti i sve ono što SNS želi da realizuje pokazujući to na delu. Podršku članstvu sada pruža i predsednik Aleksandar Vučić.

„To je njeno pravo, ja ću biti veoma radostan, veoma je volim i poštujem i biću veoma radostan, ako takvu odluku donese“, rekao je Vučić.

N1: Koja bi bila njena uloga, s obzirom na to da se najavljivali da biste se možda i povukli sa mesta predsednika stranke, da li bi moža ona mogla da Vas zameni?

Vučić: Obradovaću Vas, nemojte da se brinete.

Odluka premijerke o članstvu ne iznenađuje, kaže za N1 predsednik Udruženja novinara Srbije Vladimir Radomirović.

Dodaje i da bi učlanjenje Ane Brnabić moglo da izazove nesuglasice u vrhu stranke.

„Tu ima ljudi koji su osnovali tu stranku, koji su sve ove godine radili da ona postane najjača stranka u zemlji i sada kada neko sa strane uđe, onda može svakako izazvati neke unutrašnje sukobe, ali čini mi se da i dalje Vučić ima presudnu ulogu u stranci i da ono što on kaže da je prosto naređenje za sve ostale članove“, rekao je Radomirović.

Prema pisanu medija 700.000 građana u džepu ima člansku kartu SNS, koja će, po svemu sudeći, uskoro postati bogatija za još jedng člana iz vrha vlasti.