Rektorka: Na ocenu o doktoratu Siniše Malog stigle četiri žalbe

Rektorka: Na ocenu o doktoratu Siniše Malog stigle četiri žalbe

Rektorka: Na ocenu o doktoratu Siniše Malog stigle četiri žalbe Izvor: N1

Na Univerzitet u Beogradu stigle su četiri inicijalne žalbe na odluku Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka o doktorskoj disertaciji ministra finansija Siniše Malog, izjavila je rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović.

Ona je za vikend izdanje lista "Danas" rekla da će inicijalne žalbe biti prosleđene Odboru za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu.

Osim takozvane "velike" žalbe koju je podneo profesor Saobraćajnog fakulteta Dušan Teodorović i iza koje je potpisima stalo oko 150 zaposlenih na univeruzetu, na adresu rektorata stigla je i žalba profesora Pravnog fakulteta Miodraga Jovanovića, Gorana Dajovića i docenta Bojana Spaića.

Individulane žalbe su podneli profesor Biološkog fakulteta Predrag Simonović i Aleksej Tarasjev, naučni savetnik Instituta za biološka istraživanja "Siniša Stanković".

POVEZANE VESTI

Komentari (26)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SANU

Ovde se točak nikada neće okretati na pravu stranu!!!??Suština je u nedostatku karaktera!!!!! Uvek bili i ostali poslušnici!!!!!

Katarina

Da li je moguce da cete trositi i vreme i resurse na ono sto je tako ocigledno da je prepisano. Xato propadamo je trosimo pamet na gluposti. Zaustavite se vec jednom presecite i nazovite stvari pravim imenom. Tocak ce poceti da se okrece na pravu stranu.

Kako je reterirala Ivanka

"U svakom radu, bio završni rad (osnovne akademske studije, master akademske studije ili doktorske studije), stručni ili naučni članak, knjiga, monografija koristi se literatura, odnosno reference. One su izvor podataka, informacija i znanja koja prethode novim delima. Bilo da se koriste direktno ili indirektno, bilo da su objavljeni ili neobjavljeni (predavanja, lična korespondencija, i sl.), obavezno se moraju naznačiti, odnosno navesti. Svaki član akademske zajednice dužan je da poštuje prava intelektualne svojine i da u skladu sa svojom akademskom čašću navede izvore svojih ideja, znanja, podataka i informacija18. Njegov akademski integritet19 bazira se na poštenju i odgovornosti u poštovanju drugih i njihovih dela, ali i na preciznosti, fer postupanju, transparentnosti, kolegijalnosti, humanosti20. Suprotno akademskom integritetu i poštenju je plagijat. Plagijat (lat: plagere21) je rad (studenta, ali ne samo njega) kojim se vrši preuzimanje u celini ili delovima, kopiranje tuđih ideja, dela, stavova i njihovo prezentovanje kao sopstvenih, bez odgovarajućeg priznavanja/upućivanja na autora. Plagijat uključuje i predstavljanje, upotrebu i distribuiranje rada predavača ili drugih studenata kao sopstvenih23. Suština plagijata je u kršenju moralnih prava autora. U nauci se neretko dešavaju akademski plagijati koji predstavljaju objavljivanje tuđih rezultata pod svojim imenom ili izostavljanjem navođenja porekla". UPUTSTVO ZA IZRADU RADA, UNIVERZITET U BEOGRADU, NOVEMBAR 2015.GODINE, autori: Mirjana Drakulić, Ratimir Darkulić

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Bugarska donirala montažnu crkvu selu Rakita, meštani je ne žele 13.11.2019.

13.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Rašić podneo žalbu zbog nepriznavanja glasova iz centralne Srbije 13.11.2019.

13.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Stefanović: U trgovini oružjem nema mog uticaja, afera da bi mi se naškodilo 13.11.2019.

13.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Vučić: Želim dobre odnose s Hrvatskom, ali mi ne pada na pamet da se pokunjim 13.11.2019.

13.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Obradović: Privilegovani trgovci samo jedno poglavlje u zloupotrebama 13.11.2019.

13.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Zabranjuje se funkcionerima da koriste javne resurse u promociji stranaka 13.11.2019.

13.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

BIRN: GIM od bugarske novinarke traži brisanje teksta o ocu ministra policije 13.11.2019.

13.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

"Nepodobno" udruženje isključeno iz rasprave o zakonu o nestalim bebama 13.11.2019.

13.11.2019.  |  Vesti

loader