Mali: Zbog politike sam na udaru "tviter-profesora"

Mali: Zbog politike sam na udaru "tviter-profesora"

Mali: Zbog politike sam na udaru "tviter-profesora" Izvor: Tanjug/ Rade Prelić

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je za "Večernje novosti" da se nada da je izveštajem Stručne komisije FON-a, stavljena tačka na osporavanje njegovog doktorata.

"Iskreno se nadam da jeste, s obzirom na to da ova priča traje već pet godina i da su moj rad ocenjivale čak tri komisije. Ono što me najviše boli je to što se eminentnim stručnjacima i uglednim profesorima koji su ocenjivali moj rad i studiozno ga analizirali manje veruje nego nekom 'tviter-profesoru', koji se bavi mnome svakodnevno već pet godina", rekao je Mali za "Novosti".

Dodao je i da je doktorat pisao pune tri godine, "primenjujući i teorijsko i praktično znanje koje je stekao u dotadašnjem akademskom i poslovnom životu".

"Koliko je vremena, izučavanja, čitanja, potrebno za tako nešto - to zna svako ko je pisao tu vrstu rada", kazao je ministar.

Podsetimo, stručna Komisija naučno-nastavnog veća Fakulteta organizacionih nauka usvojila je izveštaj prema kojem je utvrđeno da ministar finansija Siniša Mali nije plagirao doktorski rad. Komisija utvrdila da je svega sedam odsto disertacije bez navoda izvora.

Senat Univerziteta u Beogradu doneo je potom odluku da do 24. maja svi zaposleni na Univerzitetu Beograda u nastavnom i naučnom zvanju mogu da podnesu inicijalne žalbe na izveštaj Stručne komisije FON-a prema kojem doktorat Siniše Malog nije plagijat, a koje će rektorka kao žalbu u ime Univerziteta podneti Odboru za profesionalnu etiku.

Žalbu je najavio profesor Raša Karapandža koji je prvi i osporio doktorat Siniše Malog. Karapandža je novim prilozima osporio nalaze komisije FON-a, navodeći na kojim mestima je Mali "masovno kopirao i od reči do reči prevodio tekst, precrtavao figure pa čak i stil slova".

Akademik Dušan Teodorović takođe je naveo da su u toku završne pripreme za podnošenje žalbe iza koje bi trebalo da stane veći broj profesora.

POVEZANE VESTI

Komentari (82)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Orao javi se! Orao pao!

Da skratim: ja se apsolutno slazem sa gospodinom, doktorom, minostrom Malim. Zalba na njegov doktorat je ste cisto politicka stvar u onoj meri u kojoj je politicka stvar prepisivanje referenci, pasusa...

dr Wikipedia

Čoveče, kako te nije sramota? U eri interneta ne može se ništa zataškati: ''tviter-profesori'', kao i mi ostali obični građani, užasnuti smo pri pomenu procenata preuzetog tuđeg materijala u jednom naučno-istraživačkom radu, kakav je doktorat. I još na ministarskoj funkciji!!! Svako ko ima osećaj stida, kad se tako nešto otkrije, dao bi ostavku. Fuj!

El Cid

A šta će vama Mali uopšte doktorat?Pa to je samo za smrtnike a vi i vaša vlast pom vašem uverenju su besmrtni! Pitam se jer je poznato da ste "uhvatili voz" i sve veze na vreme, sumnjam da ćete imati bilo kakvih finansijskih i poslovnih nelagoda u budućnosti. Da li je to zbog onog malograđanskog trenda da vam reda radi ispred imena piše Dr.? Doktorirati ima smisla samo ako ste od studija ostali vezani za nauku, unverzitet, istraživanje a vi ste se, koliko znam uhvatili od mladih godina političkih i državnih institucija i pozicija poput agencije, ministarstva, gradonačelnika. Nije valjda da računate u budućnosti na veći koeficijent za obračun plate od koje ćete živeti imajući u vidu sve poslovne uspehe u vezi sa aprtmanima u Bugarskoj i drugim (neistraženim) privatizacionim poslovima u vreme Agencije za privatizaciju.

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Prelević: Taktika je da Vučević podnese prijavu da bi je sud odbacio 14:28 h

14:28 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Srbija otvara još jedno poglavlje - o slobodnom kretanju kapitala 14:13 h

14:13 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Uhapšeni kupac Megatrenda Dejan Đorđević ostao bez advokata 13:55 h

13:55 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

SPS nastavlja saradnju sa SNS, na izborem izlazi sa JS 13:51 h

13:51 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Na severu Kosova zapaljena dva automobila iz centralne Srbije 13:45 h

13:45 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Tanin o Račku: Sloboda govora i politička odgovornost da ne budu u suprotnosti 13:30 h

13:30 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Brnabić: Pokušaj upada u Skupštinu pokazatelj kakvu Srbiju nudi opozicija 13:16 h

13:16 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

"1 od 5 miliona": Cilj nije bio upad, već kucanje na vrata Skupštine 13:12 h

13:12 h  |  Vesti

loader