Vučić o krivcima za propast rešenja za Kosovo, a ne precizira šta je tačno nudio

Vučić o krivcima za propast rešenja za Kosovo, a ne precizira šta je tačno nudio

Izvor: N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Kosovo u budućnosti dobiti nezavisnost i suverenost na celoj teritoriji, ali ne zato što će on da ga prizna, već zato što nije prošlo rešenje koje je on nudio. On, međutim, nije precizirao šta je tačno nudio, ni kome, ali zna ko su krivci što je rešenje propalo.

Kosovo - da ga prizna neće, da to pitanje reši, po svoj prilici ne može. Premda građani ne znaju šta, gde i kome, ali ono što je predsednik Srbije nudio kao izlaz iz kosovskog problema - tvrdi - nije moglo da prođe.

 "I ja vas pitam šta je rešenje sad?", pita i odgovara Vučić. Tačnije, predviđa sudbinu južne pokrajine Srbije. "Ukoliko ostane sve ovako kako smo se mi neodgovorno ponašali i na moju žalost i na žalost mnogih drugih dobiti nezavisnost i suverenost na celoj svojoj teritoriji".

"Mislim da što se tiče javnog mnjenja u ovom trenutku to nije realno. Ali se bojim da je to loše", rekao je Ivo Visković, profesor Fakulteta političkih nauka.

A dobro bi bilo staviti tačku na kosovski spor - ukazuje profesor Fakulteta političkih nauka - i zbog ekonomije i zbog bezbednosti. Podseća Ivo Visković da je predsednika u racionalnom stavu preduhitrio ministar odbrane.

"Što pre između nas i njih bude bila tvrda i čvrsta granica, pre ćemo moći da se bavimo sobom i svojim narodom", kazao je pre nekoliko dana Aleksandar Vulin, ministar odbrane.

"Pomislio sam u jednom trenutku - zar ti je trebalo toliko godina da to shvatiš", pita Visković.

"Ali bojim se da u pitanju Kosova racionalni argumenti apsolutno nisu bitni, da su tu emocije mnogo jače i da ljudi iz čisto emotivnih razloga izbegavaju da se racionalno suoče sa tim problemom", dodaje.

"Suočio sam se sa agenturama, medijima, strahovitim pritiskom pojedinih država", pravda se predsednik Srbije. Za propast sopstvenog kosovskog rešenja krivi i političke protivnike.

"Pa ću onda da pitam mnoge ove stručnjake koji su protestvovali i koji su govorili sve moguće stvari, a izvin'te ljudi, a što ste to radili, a kako je moguće da niste mogli da sagledate realnost?", kaže Vučić.

"To je jedan od načina da se pobegne od odgovornosti", smatra Zoran Živković, lider Nove stranke.

Koja - izričit je narodni poslanik - nikako ne može biti na plećima opozicije.

"Kosovo je u statusu u kome je sada sa puno žrtava koje su se desile u poslednjih nekoliko decenija tamo i sa srpske, ali ne samo sa srpske strane kao posledica ludačke politike koja je počela da se vodi još početkom devedesetih. Gde je mali Vučić, tada još uvek dečko koga su po burek slali Milošević, Šešelj i ostali učestvovao u kreiranju politike, a to je - mi smo nebeski narod niko nam ništa ne može i spremni smo da ginemo do poslednje kapi vaše krvi građani Srbije!", dodaje Živković.

I dok političari ispred predsedništva podsećaju da građani nikada nisu čuli šta je predsednikovo rešenje za Kosovo, iz zgrade šef države brani taj predlog.

"A što ste ga napadali od prvog momenta? Kako možete da napadate nešto što niste čuli? Pa glavu ste mi otkinuli, ne mislim fizički već metaforično", rekao je predsednik Srbije.

Figurativno najavljuje predsednik i dalje poteze kada je reč o Kosovu. Kaže - moraće kao po ivici žice da vodi računa o nacionalnim interesima.

POVEZANE VESTI

Komentari (115)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gordana baka

, Svi pročitani komentari kao i Vučićevo "pravdanje" oko Kosova , samo potvrđuju dve stvari. Prvo da je status Kosova poodavno rešen ,tj da je dobilo status samostalne države. Pitam se koja pamet tj nepamet je slala Vučića na Briselske pregovore. EU je u međuvremenu po nešto i profitirala, polako i odabirom je ušla u mek stomak Srbije. Ono što je EU planirala gotovo da je i.ostvarila uz Vučićev blagoslov. Malo je verovati , sem ako nemamo rezervu da je Vučić podavno blesav, što nam sa zakašnjenjem priznaje. Ta njegova izjava nije zabeležena u analima ni jedne države ,U Evropi pre svega. No bar smo mi gradjani Srbije , ,nadam se u većem broju . normalni, i da smo svesni da blesavog Predsednika moramo skloniti.... D

kina

Mi smo ga izabrali i odgovornost je samo naša. Uživajte!!

maja

Oj Kosovo, Kosovo...

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Uhapšen policajac osumnjičen da je povezan s ubistvom Olivera Ivanovića 12:49 h

12:49 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Srpska lista: Divljačka demonstracija sile Prištine nad nedužnim građanima 12:43 h

12:43 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Gojković sa predsednikom parlamenta Turske: Odnosi na najvišem nivou 12:36 h

12:36 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Do kraja 2020. biće 12.000 mesta u zatvorima u Srbiji 12:35 h

12:35 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Oružana pljačka banke u Subotici, sumnja se da je odneto oko milion evra 12:11 h

12:11 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

U Danu uživo o slučaju uzbunjivača, gosti Branko Čečen i Diljana Gajtandžijeva 12:04 h

12:04 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Šarčević: Otvaranjem Centra za obrazovnu tehnologiju načinjen važan pomak 11:57 h

11:57 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Bujošević: RTS trapavo postupio oko Informera, ne treba prenositi bljuvotine 11:30 h

11:30 h  |  Vesti

loader