Opomena stanarima Bristola: Iseljenje u roku od osam dana ili parnični postupak

Opomena stanarima Bristola: Iseljenje u roku od osam dana ili parnični postupak

Opomena stanarima Bristola: Iseljenje u roku od osam dana ili parnični postupak Izvor: N1

Stanari hotela Bristol dobili su pismo od Vojnog pravobranilaštva u kom se od njih traži da se isele iz tog objekta u roku od osam dana ili će protiv njih biti pokrenut parnični postupak za njihovo iseljenje. Vojno pravobranilaštvo se poziva na odluku Vlade iz avgusta prošle godine za koju stanari Bristola tvrde da se ne odnosi na njih.

Stanaru Bristola Draganu Stojanoviću stiglo je pismo Vojnog pravobranilaštva u kojem se od njega zahteva da po osnovu Zaključka Vlade Srbije od 28. avgusta 2018, u roku od osam dana od prijema opomene, Ministarstvu odbrane preda hotelske sobe u kojima živi, ispražnjene od lica i stvari.

"Ukoliko ne predate predmetni prostor i ne izmirite sve dospele dugove na ime korišćenja predmetnih soba, ovo pravobranilaštvo će, radi zaštite imovinskopravnih interesa Republike Srbije - Ministarstvo odbrane, biti primorano da pokrene parnični postupak za Vaše iseljenje i predaju predmetne nepokretnosti, kao i namirenje dospelih potraživanja, a što će znazno uvećati Vaš dug za visinu troškova sudskog postupka i zakonske zatezne kamate", stoji u opomeni.

Stojanović u izjavi za N1 ponavnja da nema nameru da se iseli iz hotela Bristol bez trajnog rešavanja stambenog pitanja, i tvrdi da se odluka Vlade iz avgusta prošle godine, ne odnosi na stanare hotela, već na Ministarstvo odbrane koje je, kako kaže, dobilo stanove za trajno zbrinjavanje vojnih lica iz Bristola, i koje je dužno da objekat u Karađorđevoj 50 oslobodi od lica i stvari, i preda ga Republičkoj direkciji za imovinu

Stojanović ističe i da nema nikakva dugovanja, jer stanari hotela Bristol već izvesno vreme ne dobijaju račune za komunalne usluge.

Podseća i da su stanari hotela u decembru nadležnima vratili račune za taj mesec kako bi bili umanjeni za grejanje koje im je isključeno. U međuvremenu su im, kako kaže, isključeni i lift i kablovska televizija.

Objekat Bristola bi, prema ugovoru sa Republikom Srbijom, trebalo da preuzme kompanija "Beograd na vodi" koja namerava da ga rekonstruiše u luksuzni hotel.

POVEZANE VESTI

Komentari (10)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mirjam

Drzava bez zakona i pravde

Ba

Vuline daj im tvoje stanove.

SPP

Sta su tim ljudima uradili i sta im rade??? Sramota za ovu drzavu izgleda nije znana rec, a kamoli saosecanje!!! Naravno da ljudima treba uraditi onako kako i treba, a TO STO SU IM ISKLJUCIVALI I GREJANJE I LIFT, PA TO NE BI URADILI NI NEKI STRANCI!!!

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Ambasador Šib: U fokusu nemačkog predsedavanja biće proširenje EU 09:49 h

09:49 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Radnici Pošte: Od direktorke smo tražili odmah suspenzije za sve 09:48 h

09:48 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Stojanović: Aktivnosti vlasti banalne i besmislene, na granici dobrog ukusa 09:37 h

09:37 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Olenik: Uslovi jesu loši, ali ne toliko da se bojkotuju izbori 09:12 h

09:12 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Kantrimen: Vlada SAD prati aktivnosti Tešića više od 20 godina 08:07 h

08:07 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Handke proglašen personom non grata i na Kosovu 07:23 h

07:23 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Fajon i Bilčik: Vlast u Srbiji nije ispunila većinu obaveza u vezi sa izborima 07:05 h

07:05 h  |  Vesti

loader