Stefanović: Broj ubistava povezanih sa kriminalnim obračunima u padu

Stefanović: Broj ubistava povezanih sa kriminalnim obračunima u padu

Izvor: N1

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da se, kada se pogleda broj stanovnika u Srbiji i nekim drugim zemljama i broj izvršenih ubistava, "Srbija nalazi u sredini".

"Nismo ni najbolji, daleko smo od najboljih, daleko smo i od najgorih. Evo ove godine ćemo biti među najboljima", poručio je Stefanović.

Na pitanje kako objašnjava to što su se u Srbiji u 2018. dogodila 29 ubistava koja se povezuju sa kriminalnim obračunima, dok se 21 takvo ubistvo dogodilo samo u Beogradu, Stefanović je rekao da nije dobro ni kada imate jedno ubistvo u godini.

Kad je reč o regionu, u 2018. u Crnoj Gori dogodilo se sedam kriminalnih ubistava, u BiH odnosno tačnije u Republici Srpskoj  tri, u Hrvatskoj dva, a u Sloveniji od 2003. nije zabeležena kriminalna likvidacija.

Stefanović je podsetio da je MUP izveštavao javnost o svemu što se dešavalo u vezi sa ubistvima prethodnih godina i dodao da mu je drago što je broj ubistava u padu.

"Ove godine imamo jedno ubistvo i ja znam kada u jednoj godini imate jedno ubistvo to onda nije tema. Kada imate jedno ubistvo, onda svi kažu zašto bismo pričali o tome, to govori lepo o Srbiji, to govori dobro o našoj bezbednosti, hajde da pričamo o onome što nije lepo. Ja ne bežim ni od jednog ni od drugog, samo hoću da istaknem da su to stvari koje nisu često vezane samo za Srbiju - često kriminalci koji postoje u regionu i često su izvršioci, nalogodavci van našeg regiona. Zašto se opredeljuju nekada da izvrše krivična dela u našoj zemlji? Zato što se ti kriminalci kriju u Srbiji, dolaze u Srbiju da beže od situacija u manjim državama", kaže on.

Odgovarajući na pitanje N1 zbog čega se na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova poslednjih pet godina ne objavljuju izveštaji o radu policije, kada bi to trebalo da bude transparentno, Stefanović kaže da se kroz informator o radu Ministarstva unutrašnjih poslova objavljuje i izveštaj o radu ministarstva.

"Ja sam jedan od malog broja ministara, u prethodnom periodu ministri unutrašnjih poslova nikada nisu išli na sednice skupštinskih odbora, ja idem na svaki i uredno pred novinarima, pred poslanicima, pred zainteresovanom javnošću svake godine izveštavam o tromesečnim rezultatima rada ministartva unutrašnjih poslova, našim planovima rada, našim aktivnostima, čak i o aktuelnim temama koje nisu uvek u domenu onoga što piše u izveštaju, ti izveštaji su objavljeni i na sajtu parlamenta, imate mogućnost da pogledate kompletno sve zapisnike skupštinksih odbora i kroz informator o radu", objašnjava Stefanović.

POVEZANE VESTI

Komentari (31)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Natasa

Bravo!

Divlji zapad

U Srbiji više kriminalnih ubistava nego u svim bivšim Jugo republikama zajedno.! Pametnom dosta .

Cuvar plaze u zimskom periodu

U sloveniji je 0. Valjda dr. nesa, kao osvedoceni analiticar prebrojavac ljdskih dusa (nasledio talenat od tome nikolica) zna da slovenci dolaze ovede kako bi srbiji navukli negativnu statistiku. E, zmajceki, zmajceki, jos ste podvuceni zutim.

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Optužnica za ubistvo Ivanovića u kosovskim medijima 19:35 h

19:35 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Šarćević: Studenti i profesori na Megatrendu ne smeju da trpe velike lomove 19:30 h

19:30 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Jedan događaj, dva viđenja - u opoziciji različito o incidentu ispred Skupštine 19:25 h

19:25 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Pašalić: Građani se najviše žale na socijalno-ekonomske probleme 19:21 h

19:21 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Krivična prijava protiv braće Vučić, stručnjaci kažu - marketinški razlozi 19:12 h

19:12 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Brnabić u poseti Argentini, sastanak sa ministrom spoljnih poslova 19:05 h

19:05 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Gajić: O pritvoru Obradoviću da se odlučuje odmah, ovo je sadizam i skandal 19:05 h

19:05 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Ružić najavljuje pravednije uslove za izbore, neće biti funkcionerske kampanje 18:57 h

18:57 h  |  Vesti

loader