RGZ će tražiti da se podnesu krivične prijave protiv Štrajkačkog odbora

RGZ će tražiti da se podnesu krivične prijave protiv Štrajkačkog odbora

RGZ će tražiti da se podnesu krivične prijave protiv Štrajkačkog odbora Izvor: N1

Republički geodetski zavod (RGZ) će zatražiti od Državnog prvobranilaštva da podnese krivične prijave protiv rukovodstva Štrajkačkog odbora zbog kršenja Zakona o štrajku, saopštio je RGZ.

"Svi zaposleni Republičkog geodetskog zavoda imaju pravo na svoju punu zaradu u skladu sa Zakonom o platama državnih službenika i odredbama Sporazuma o prekidu štrajka. Sramotno je da pojedinci namerno svojim protivzakonitim delovanjem opstruiraju da zaposleni dobiju svoju zaradu u skladu sa potpisanim Sporazumom sa Vladom Srbije", navedeno je u saopštenju koje je potpisao direktor RGZ Borko Drašković. 

Istaknuto je da su rukovodioci službi za katastar nepokretnosti u obavezi da poštuju sve propise i Sporazum o prekidu štrajka koji je Vlada Srbije potpisala sa predstavnicima sindikata, kako bi zaposleni RGZ-a ostvarili pravo na zaradu u skladu sa važećim zakonskim i podzakonskim aktima. 

"Ukoliko rukovodioci službi budu kršili neki od propisa ili Sporazum o prekidu štrajka i na taj način doveli u pitanje visinu primanja na koju su zaposleni ostvarili pravo, molimo službenike i službenice RGZ-a da o tome obaveste Odeljenje finansija na adresu finansije@rgz.gov.rs, kako bi se preduzele mere za korekciju nedostataka", piše u sopštenju. 

Ukazano je da rukovodstvo RGZ ima informaciju da je Štrajkački odbor namerno inscenirao problem oko isplata zarada službenicima u Novom Sadu, kako bi bio stvoren povod za štrajk. 

"Ovu podvalu, na štetu zaposlenih, napravili su predstavnici sindikata po nalogu svojih mentora i sponzora. Očigledno je da su tu igru prozreli i sami oštećeni zaposleni u Novom Sadu i da zbog toga i nisu prihvatili da i ovog puta naivno uđu u štrajk i budu iskorišćeni za tuđe interese", navedeno je u sopštenju i dodato da rukovodstvo RGZ-a ima informaciju da je u toku priprema pokušaja da se "u još većem obimu sabotira isplata zarada zaposlenima". 

Zbog toga će, kako je istaknuto, biti preduzete zakonom predviđene mere protiv onih koji budu kršili propise i Sporazum o prekidu štrajka.

"Protivpravni i iskonstruisani štrajk, koji je više halabuka i opstrukcija katastra, pokrenut je bez ikakvog povoda i samo nanosi štetu instituciji, a cilj je ostvarivanje političkih interesa malog broja moćnika. Stopiranjem rada RGZ-a, blokira se rad privrede i sprečava normalno funkcionisanje dela Vlade, pre svega ministarstava pravde, privrede, građevine", navedeno je u sopštenju uz ocenu da je ponašanje pojedinaca, čelnika sindikata ASNS i Nezavisnost, koji su izazvali štrajk neodgovorno i da nanaosi štetu građanima, poreskim obveznicima i državi.

POVEZANE VESTI

Komentari (9)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Krle

A cemu oni , kad ja mogu preko interneta da zavrsim mnoge stvari , samo kada bi objedinili. Skrati se i cekanje i matletiranje po salterima.

Sara

Kad bi vise radeli i završili predmete u roku , nebi imali vremena za štrajk!

MATRIX

E bas tako!

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

POPULARNO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Trivan i ambasador Švedske obeležili Dan planete Zemlje 22.04.2019.

22.04.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Požar na policijskom parkingu u Subotici, gorelo 17 privremeno oduzetih vozila 22.04.2019.

22.04.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Zelenović: Živimo u zemlji gde vlast zatire samu ideju o dijalogu 22.04.2019.

22.04.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Razgovor premijerke i sindikata nakon praznika, odlažu se protesti 22.04.2019.

22.04.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

UNS: Američki novinar se izvinio u ime SAD za bombardovanje RTS-a 22.04.2019.

22.04.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Brnabić: Varvarsko ubistvo radnika RTS-a, bombama odgovorili na TV program 22.04.2019.

22.04.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Vlasnica Kanala 9 već osam dana štrajkuje glađu i čeka odgovore, ali njih nema 22.04.2019.

22.04.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Vojni i policijski sindikat kreću s protestima ako ne dobiju odgovor premijerke 22.04.2019.

22.04.2019.  |  Vesti

loader