Insajder: Adaptacija Direkcije PIO fonda košta 1.000 evra po kvadratu

Insajder: Adaptacija Direkcije PIO fonda košta 1.000 evra po kvadratu

Insajder: Adaptacija Direkcije PIO fonda košta 1.000 evra po kvadratu Izvor: Insajder
Direkcija PIO fonda

Adaptacija prizemlja Direkcije PIO fonda po ceni od 1.000 evra po kvadratu bez uračunatog PDV-a finansira se sredstvima koja u Fond uplaćuju svi zaposleni gradjani Srbije, a ovaj posao odobrio je Upravni odbor Fonda, u kome većinu čine članovi koji su izabrani na predlog Vlade, piše danas Insajder.

"Da je reč o skupom poslu koji se finansira iz budžeta, u koji se uplaćuju doprinosi za penzijsko i invalidsko osiguranje, pokazuje i podatak da se će se recimo novi stanovi koje država gradi za pripadnike vojske i policije prema najavama predstavnika vlasti prodavati za najviše 500 evra po kvadratu", navodi Insajder.

Tender za "izvođenje radova na adaptaciji prizemlja objekta Direkcije RF PIO" raspisan je 22. decembra 2017. Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, posao je predviđao adaptaciju prostora od oko 1.500 metara kvadratnih. To, između ostalog, podrazumeva građevinske i zanatske radove, rušenje zidova, postavljanje novih elektro i vodovodnih instalacija.

Kako je naveo Insajder, mesec dana kasnije, kako se može videti iz javno dostupnih dokumenata, sklopljen je ugovor o dodeli posla sa grupom ponuđača na čelu sa firmom Roofs DOO iz Beograda vredan skoro 169 miliona dinara bez PDV-a. To je ujedno bila i jedina ponuda koja je stigla i prihvaćena je.

U međuvremenu je, po pisanju Insajdera, cena ugovorenog posla uvećana. Naime, zbog, kako je navedeno nepredviđenih radova, Fond PIO je u decembru 2018. raspisao novi tender. Ovoga puta je izvođač radova Roofs DOO izabran u direktnom pregovaračkom postupku.

Nepredviđeni dodatni radovi koštali su dodatnih pet miliona dinara. Tako je ukupna cena adaptacije prizemlja u zgradi direkcije Fonda u Ulici Aleksandra Kostića u Beogradu građane koštala više od 173 miliona dinara, odnosno oko 1,5 miliona evra bez uračunatog PDV-a.

Izmenama Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju 2014. i to po hitnom postupku, upravljanje PIO Fondom je praktično preuzela Vlada Srbije preko svojih predstavnika u Upravnom odboru.

Naime, do tada je Upravni odbor Fonda imao 21 člana a odluke su donosili predstavnici osiguranika, poslodavaca, ulagača i dva predstavnika Vlade.

Od 2014. se odnos snaga menja, podsetio je Insajder. Smanjuje se broj članova UO sa 21 na sedam. Četiri člana bira Vlada, dok su preostala tri predstavnici osiguranika, korisnika i poslodavaca,

Komentari (29)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Istina

I na sledecim izborima glasajte za AV i ima pravo da vam skida po 50% od prnzija

Rodoljub

Ništa novo od ove vlasti. U Mladenovcu je adaptiran muzej od stotinak kvadrata i to je koštalo verovali ili ne gotovo trista hiljada evra. A skinut je krov koji je gotovo isti vraćen, zgrada je malo ofarbana, i još neke sitnice. Za te pare u Mladenovcu može da se uradi potpuno novi objekat od gotovo hiljadu kvadrata. Zaista nevidjena pljačka i niko ne odgovara. Isto se to dešava i u Beogradu. I tako će biti sve dok su ovi na vlasti.

Dete rock'n rola

Ovi kradu za Nobela!

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Bastać: SNS hoće da nam otme sportski centar i pokloni ga sumnjivim prijateljima 15:36 h

15:36 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Vučić primio Čepurina u oproštajnu posetu 15:21 h

15:21 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Delegacija Kosova za dijalog sa Srbijom proglašena neustavnom 15:13 h

15:13 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

U Novom danu o pravima LGBTI građana u Srbiji 15:06 h

15:06 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Na Bovanskom jezeru održana pokazna vežba spasilačkih timova 14:41 h

14:41 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Niški odbornik u protestnoj šetnji pored Nišave zbog izbodenog mladića 14:32 h

14:32 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Protest kragujevačkih taksista protiv "nelojalne konkurencije" 14:31 h

14:31 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Radnici Fabrike reznog alata 17. put sprečili izvršitelje da preuzmu pogon 14:16 h

14:16 h  |  Vesti

loader