Stanari Bristola za N1: Ne napuštamo smeštaj bez adekvatnog rešenja

Stanari Bristola za N1: Ne napuštamo smeštaj bez adekvatnog rešenja

Stanari Bristola za N1: Ne napuštamo smeštaj bez adekvatnog rešenja Izvor: N1
U hotelu Bristoj i dalje živi dvadesetak porodica, iako im je obećano da će još početkom septembra da dobiju novi smeštaj. Smeštaj nisu dobili, ali su početkom mraznih dana - ostali i bez grejanja.

Stanari hotela Bristol za N1 kažu da neće napustiti smeštaj bez adekvatnog pravnog rešenja od strane Ministarstva odbrane.

Na sastanku koji je održan juče sa predstavnicima Ministarstva odbrane bilo im je ponuđeno da potpišu obaveštenje, ali su oni to odbili. Dodaju da su odbili i da im taj dopis bude uručen. U njemu je navedeno da je Ministarstvu prestalo pravo korišćenja zgrade hotela Bristol i da je Zaključkom Vlade od 28. avgusta ono u obavezi da objekat preda Republičkoj direkciji za imovinu – "ispražnjenog od svih lica i stvari". U dokumentu stoji da je rok za iseljenje osam dana.

Stanari kažu i da im lift nedostupan od pre četiri dana i podsećaju da su bez grejanja već celu sezonu. Struju i vodu imamo, ali smo dobili od Grada pretnje da će nam i to biti isključeno, navode.

Vlada Srbije je još u avgustu donela Zaključak i naložila rešavanje stambenog pitanja vojnih beskućnika iz hotela Bristol, ali Zaključak nije sproveden jer ljudima koji žive u objektu koji preuzima kompanija "Beograd na vodi", još nije ponuđeno trajno rešavanje stambenog pitanja.

Članovi Udruženja vojnih beskućnika Srbije tražili su ranije od Ministarstva odbrane da se njihovo stambeno pitanje reši na zakonit način, iz fonda 134 stana dobijena od Grada Beograda.

dopis MO, Bristol Izvor: N1

POVEZANE VESTI

Komentari (19)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Rodoljub

Sirotinjo, beskućnici i vi svi koji nemate krov nad glavom, koji ne možete da rešite svoje stambeno pitanje uselite se u po neki hotel u Beogradu. Pa kada mogu ova gospoda samo zato što su vojna lica, možete i vi. Pa valjda je svaka osoba dostojna života. Ili su to možda samo vojna lica kako oni misle.

Samo kažem

Nema potrebe da se priča o tome da li su zaslužili ili nisu stanove jer sva lica koja zive u Bristolu imaju rešenja u periodu kada su se useljavali da im je to privremeni smeštaj dok ministarstvo odbrane ne nađe stalno rešenje. Zašto bas oni, a ne neko drugi nije bitno jer se ministarstvo nekada davno obavezalo na to i nije učinilo ništa da svoju obavezu ispuni. Sada pokušavaju da ih rasele koje kude i opet u privremeni smeštaj umesto da nadju način i rese im trajno smeštaj. Inače ovo je moguće postići i klauzulom u ugovoru gde dobijeni stanovi ne mogu da se otuđe, izdaju i da isti mogu imati otkupnu klauzulu pod povoljnim uslovima ako naslednici žele pravo preče kupovine nakon smrti nosioca prava na stan. Ovo u praksi je odradjeno već u nekim slučajevima tako da ne vidim zašto ne bi moglo i sada. Naravno zavisi šta tačno stoji u obavezi koju je na sebe preuzela država kada ih je i uselila u privremeni smeštaj. Postoji mogućnost i da ministarstvo traži naknadu zbog iseljenja koja bi bila deo tog fonda resavanja statusa stanara. Mnogo mogucnosti, ali uvek se pribegava sili i na kraju kada ovi ljudi dođu do Strazbura biće kuku lele...

Dojčilo

@ Ali krivo kažeš. U Beogradu ima 1527 vojnih penzionera bez stana od toga preko 1000 su podstanari. Smeštaj kao što je bio Bristol u Beogradu ih ima nekoliko i svi su oni privremeno rešenje ali NE GARANTUJU NAKON PRESTANKA PRIVREMENOSTI konačno rešenje. Lica sa privremenim rešenjem su slabije rangirana od lica koja su podstanari na listama prioriteta u MO. Vojna lica dobivaju stanove u ZAKUP sa pravom otkupa. Otkup stanova u R Srbiji, pa i u Vojsci, regulisan je Zakonom o stanovanju i nema priče miže ovako može onako. Stan koji nije otkupljen ne može se otuđiti niti naslediti, on pripada državi posle smrti oba supružnika.

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Zvaničnici iz Srbije nisu optimisti da će Haradinaj biti optužen u Hagu 20:29 h

20:29 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Sputnjik: Na Batajnicu stiglo 30 oklopnih transportera, donacija Rusije 20:14 h

20:14 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Zorana Mihajlović traži da je Tužilaštvo istraži povodom optužbi SRS 19:55 h

19:55 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Vučić: Imam dokaze da su Nikolića i mene prisluškivali dok smo bili u opoziciji 19:51 h

19:51 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Nišu fale korpe za smeće, a "komunalno" daje 600.000 dinara za - cvetnog pauna 19:50 h

19:50 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Siniša Mali: KRIK-u ponestalo ideja o meni, pa su prešli na mog brata 19:37 h

19:37 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

"Omča za Srbiju" za autora "upozorenje da se ne dogodi", za SzS - najava ubistva 19:26 h

19:26 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Haradinaj otputovao u Hag, poručio da ide uzdignutog čela i bez uznemirenja 19:13 h

19:13 h  |  Vesti

loader