Branko Ružić gost emisije Pressing

Branko Ružić gost emisije Pressing

Izvor: N1

U kojoj su fazi reforme sistema plata i inspekcijskog nadzora? Kada će Srbija dobiti centralni registar građana. Kakav je u Srbiji položaj lokalnih samouprava u kojima su na vlasti opozicione partije? Koliki je legitimitet parlamenata ukoliko u njihovom radu ne učestvuju predstavnici opozicionih partija?

Vode li protesti građana ka vanrednim izborima?

O tome, kao i o dvadeset osam godina SPS-a, u emisiji Pressing u utorak, 12. februara, govorićeBranko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije i potpredsednik SPS-a.

Tagovi:

POVEZANE VESTI

Komentari (11)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bereta

Cosicu ,pocepaj ga!

Gagi

Član 2. Zakona o jedinstvenom biračkom spisku precizira, da je za vođenje i ažuriranje biračkog spiska nadležno Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave. Imajući u vidu da će gost emisije »Pressing« biti ministar Branko Ružić koji to ministarstvo vodi, bilo bi dobro da se ministru postavi pitanje, kako to da je broj birača u biračkom spisku dosta veći od broja stanovnika Srbije koji su punoletni i imaju pravo glasa. Pored toga, statistički podaci Republičkog zavoda za statistiku – RZS govore da se broj stanovnika Srbije koji imaju pravo glasa smanjuje, a Republička izborna komisija – RIK istovremeno povećava broj birača u biračkom spisku. Upoređujući zvanične podatke popisa stanovništva 2002 i 2011, kao i ocene RZS o broju stanovnika Srbije na dan 31.03.2017. dolazimo do sledećih podataka; da je na izborima 2002. u biračkom spisku bilo za oko 420.000 birača više nego stanovnika Srbije sa pravom glasa, da je na izborima 2012. u biračkom spisku bilo za oko 735.000 birača više nego stanovnika sa pravom glasa i da je na predsedničkim izborima 2017. u biračkom spisku bilo za oko 810.000 birača više nego što je RZS procenio da je tada u Srbiji bilo stanovnika sa pravom glasa. Imajući u vidu da stanovništvo na Kosovu i Metohiji – KiM nije uključeno u zvanične statističke podatke RZS, napred navedeni podaci o broju birača su dobijeni kada je prvo ukupan broj birača koji određuje RIK smanjen za broj birača na KiM.

Stanko Simić

Evo odlične prilike da poštovani voditelj ove emisije pita, šta radi Upravna inspekcija koja je u direktnoj nadležnosti ministarstva ovog ministra i za čiji je rad on odgovoran, kolko inspektora ima i da li su ikad izašli na teren po pritužbama građana na rad državnih organa ? Očekujem iscrpan odgovor na postavljeno pitanje, a ne staru priču o objedinjavanju rada svih inspekcija koje su u nadležnosti raznih resora.

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

POPULARNO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Vojni i policijski sindikat kreću s protestima ako ne dobiju odgovor premijerke 19:31 h

19:31 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Vesićevo obećanje logorašici: Zajedno ćemo prošetati kroz memorijalni centar 19:15 h

19:15 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Jeremić: Vučić može da nas pohapsi i pobije ili da pristane da pregovara 19:10 h

19:10 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Ko je ubio Olivera Ivanovića - optužbe se nižu, a odgovornost prebacuje 19:06 h

19:06 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Član stručnog tima: Nisam siguran da je vlast spremna za otvoren razgovor 18:30 h

18:30 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

SzS: Nema odustajanja, tri protesta u naredne dve nedelje 18:15 h

18:15 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

U Kragujevcu i Kraljevu počela izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti 18:00 h

18:00 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Otpušteni radnici paraćinske staklare zamrzli štrajk glađu 17:54 h

17:54 h  |  Vesti

loader