DSS: Pregovori o Kosovu da se uvedu u fazu mirovanja

DSS: Pregovori o Kosovu da se uvedu u fazu mirovanja

DSS: Pregovori o Kosovu da se uvedu u fazu mirovanja Izvor: N1

Za Demokratsku stranku Srbije je neprihvatljiva podela teritorije Srbije ili secesija celine ili dela Kosova, izjavio je na sednici Glavnog odbora DSS lider te stranke Miloš Jovanović.

Jovanović je na sednici Glavnog odbora DSS-a izjavio da je obaveza te stranke da ostane dosledna u zastupanju svoje demokratske i nacionalne politike, jer, kako je ocenio, Srbija je već deset godina u političkoj, ekonomskoj i moralnoj krizi. 

"Takvo stanje prouzrokovalo je vođenje politike da Evropska unija nema alternativu", ocenio je Jovanović i dodao da ako hoćemo da "preživi Srbija potrebne su korenite promene, isuviše se dugo vrtimo u krug, na čelu sa političkim elitama koje nisu ni u intelektualnom ni u moralnom smsilu dorasle trenutku". 

On je ocenio da je jasno da je unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji doživeo krah i naveo da je njegova svrha bila da se građani Srbije "polako, ali sigurno, pripreme za kapitulantsku politiku koju neovlašćeno vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić". 

Prema Jovanovićevim rečima, Vučić je 9. avgusta priznao šta radi i kakva je njegova politika, kada je izjavio da se zalaže za razgraničenje sa Albancima, čime je potvrdio da deluje "najdublje kršeći Ustav Srbije". 

"Zbog toga ponavljam da za DSS, zbog nesagledvih posledica po stabilnost Srbije i njenu budućnost, ali i stabilnost celog regiona, potpuno je neprihvatljiva svaka ideja o podeli teritorije Srbije i prhvatanje secesije celine ili dela teritorije Autonomne pokrajine Kosova i Metohije", rekao je Jovanović. 

Jovanović je kazao da je jedini način za promenu stanja u Srbiji promena nacionalne politike, prihvatanje činjenice da EU "ipak ima i mora imati alternativu", a da Srbija treba da se okrene sebi, svom ekonomskom razvoju i unutrašnjem uređenju.

"Tada bi mogli da pitanje statusa Kosova i Metohije stavimo u stanje mirovanja, da se nastavi razgovor sa predstavnicima kosovskih Albanaca o rešavanju onih svakodnevnih problema koji postoje u suživotu na Kosovu", naveo Jovanović.

Od dodaje da rezultati fiskalne konsolidacije jesu dobri, ali objašnjava da je ona postignuta "krajnje surovim četvorogodišnjim smanjivanjem prihoda" najugroženijem delu stanovništva, penzionerima i zaposlenima u javnom sektoru, obrazovanju, zdravstvu, kulturi i nauci. 

"Drugim rečima, jedna kriza fiskalna, rešena je dramatičnim produbljivanjem socijalne krize i dovođenjem ogromnog broja penzionera u stanje egzistencijalne ugroženosti", objašnjava Jovanović. 

Zbog toga, kako ocenjuje Jovanović, obaveza DSS-a je da ostane dosledna u zastupanju njihove demokratske i nacionalne politike i navodi da je ta odgovornost danas veća nego ikad.

Izvor: N1

POVEZANE VESTI

Komentari (25)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bojana

da se DSS pita mi taj problem ne bi resavali do 2085 godine..

Zema

Najbolja odluka trenutno.

UhUZ

prvo nešto uradite na izborima, što zahteva svakodnevni rad tokom 4 godine i potpunu posvećenost , pa onda vaša reč ima neku težinu. U suprotnom ste samo grupa građana.Možda vi i imate pravo ali to je sve hobi politika bez glasova

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

POPULARNO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Trivan i ambasador Švedske obeležili Dan planete Zemlje 22.04.2019.

22.04.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Požar na policijskom parkingu u Subotici, gorelo 17 privremeno oduzetih vozila 22.04.2019.

22.04.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Zelenović: Živimo u zemlji gde vlast zatire samu ideju o dijalogu 22.04.2019.

22.04.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Razgovor premijerke i sindikata nakon praznika, odlažu se protesti 22.04.2019.

22.04.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

UNS: Američki novinar se izvinio u ime SAD za bombardovanje RTS-a 22.04.2019.

22.04.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Brnabić: Varvarsko ubistvo radnika RTS-a, bombama odgovorili na TV program 22.04.2019.

22.04.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Vlasnica Kanala 9 već osam dana štrajkuje glađu i čeka odgovore, ali njih nema 22.04.2019.

22.04.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Vojni i policijski sindikat kreću s protestima ako ne dobiju odgovor premijerke 22.04.2019.

22.04.2019.  |  Vesti

loader