Ruši se nelegalni objekat na Pančićevom vrhu na Kopaoniku

Ruši se nelegalni objekat na Pančićevom vrhu na Kopaoniku

Ruši se nelegalni objekat na Pančićevom vrhu na Kopaoniku Izvor: N1

Ministartsvo građevinarstva je posle skoro godinu dana od kada je počela gradnja nelegalnog objekta od 1.000 kvadrata na Pančićevom vrhu i posle nekoliko naloga i rešenja o rušenju, 25. jula donelo rešenja o izvršenju rušenja kojim investitorku Snežanu Mitković obaveštava da će objekat i septička jama od preko 100 kvadrata biti uklonjeni.

U rešenju se navodi da će to biti sprovedeno preko drugih lica o njenom trošku, ali se, međutim, ne precizira datum zakazanog rušenja, piše Insajder.

Insajder navodi da je Republička građevinska inspekcija, kako se može videti na osnovu objavljenih rešenja na sajtu Ministarstva građevinarstva, 12. jula 2018. godine naredila investitorki Snežani Mitković da obustavi radove na objektu i da u roku od sedam dana od prijema rešenja ukloni poslovno stambeni armirano betonski objekat od preko 1.000 kvadrata.

U istom rešenju navedeno je da će po isteku roka, ukoliko to ona ne uradi, rušenje izvršiti prinudnim putem, angažovanjem drugog lica o trošku investitorke.

U dokumentu se dalje navodi, da je Snežani Mitković rešenje uručeno 16. jula 2018. godine, a da je osam dana kasnije inspekcija utvrdila da investitorka nije uklonila objekat u datom roku.

Nakon toga je Republička građevinska inspekcija 25. jula donela rešenje o izvršenju u kome se između ostalog navodi da će se rušenje sprovesti " preko drugog lica", a da će troškove snositi investitorka. Datum rušenja, međutim, nije naveden.

"O datumu izvršenja preko drugog lica izvršenik će od republičkog građevinskog inspektora dobiti posebno obaveštenje", navodi se u rešenju uz napomenu da žalba na to rešenje ne odlaže izvršenje rešenja.

Isto rešenje je doneto i za septičku jamu koju je investitorka u međuvremenu izgradila. Kako je Insajder već pisao, reč je o betonskoj septikoj jami od preko 100 kvadrata koju je investitorka izgradila tokom ove godine, uprkos rešenju o rušenju objekta koje je Ministarstvo građevinarstva donelo u 24. januara 2018.

Kako se navodi u dokumentu, građevinska isnpekcija je još 20. juna 2018. invetitorki naložila da ukoloni septičku jamu i da obustavi sve radove takođe u roku od sedam dana od prijema rešenja. Rešenje je primila 2. jula ali u zadatom roku nije uklonila septičku jamu koja se nalazi na pedesetak metara od nelegalnog objekta od preko 1.000 kvadrata. Rešenje o izvršenju rušenja takođe je doneto 25. jula 2018.

Kako je otkrio Insajder u emisiji "Vrh bezakonja", nelegalna gradnja na Pančićevom vrhu u Nacionalnom parku Kopaonik, odvijala se bez ikakvih problema naočigled i uz pomoć brojnih nadležnih institucija.

Građevinska inspekcija je reagovala na bespravnu gradnju tek nakon interesovanja medija, ali radovi na izgradnji bespravnog objekta u kome je otvoren ček i restoran, nisu stali čak ni nakon rešenja o rušenju koje je Ministarstvo građevinarstva izdalo 24. januara 2018.

Na više puta postavljeno pitanje novinara Insajdera zašto se objekat ne ruši ako je izdato rešenje o rušenju koje ne odlaže žalba, Insajderu je svaki put ponovljeno da to nije moguće dok se ne završi postupak pred Upravnim sudom.

Kako je Insajder otkrio, mogućnost da podnese tužbu protiv Ministarstva i odloži rušenje, investitorka Snežana Mitković dobila je na osnovu antidatiranog zahteva za legalizaciju, koji je u njeno ime Ministarstvu dostavila opština Brus.

POVEZANE VESTI

Komentari (56)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

hiperbola

pa ne bi ga gradili da im nije obećano da će bar par godina tamo da rade. ne da vučko svoje "najbolje junake" :)

Sloboda ili Ništa

U 100 marke da neće pipnuti ništa.

Omg

Bravo ali kako?

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Grenel sa Tačijem: Moramo da napredujemo, to uključuje i odustajanje od taksi 22.01.2020.

22.01.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Žigmanov: Hrvati u Srbiji žive u strahu jer su najomraženija manjina 22.01.2020.

22.01.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Vučić za Blic: Težak razgovor sa Đukanovićem, pozicije veoma udaljene 22.01.2020.

22.01.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Direktor Rojtersovog instituta: Moćnici bi svim sredstvima da kontrolišu medije 22.01.2020.

22.01.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

SzS: Potpuno smo jedinstveni u bojkotu lažnih izbora i borbi za promenu sistema 22.01.2020.

22.01.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Indeks demokratije "Ekonomista": Srbija pala za pet mesta tokom 2019. 22.01.2020.

22.01.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Đurić: Sporazum o avio liniji ekonomski aranžman, ima i političkih elemenata 22.01.2020.

22.01.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Udružili se Albanci s juga Srbije, očekuju tri poslanika u parlamentu 22.01.2020.

22.01.2020.  |  Vesti

loader