DJB: Krivične prijave protiv Aleksandra Šapića

DJB: Krivične prijave protiv Aleksandra Šapića

DJB: Krivične prijave protiv Aleksandra Šapića Izvor: Info služba / DJB

Pokret "Dosta je bilo" je saopštio da je podneo tri krivične prijave protiv predsednika Opštine Novi Beograd i kandidata za gradonačelnika Aleksandra Šapića.

Predsednik odborničke grupe DJB u skupštini opštine Novi Beograd Dimitrije Majkić podneo je Trećem osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Aleksandra Šapića zbog zloupotrebe službenog položaja.

U prijavi se navodi da je Šapić kao predsednik opštine Novi Beograd nezakonito i besplatno stekao imovinu gradske opštine Novi Beograd, vrednosti veće od 1.500.000 dinara čime je izvršio krivično delo, saopštio je DJB.

Kako su naveli, Opština Novi Beograd osnovala je Humanitarnu fondaciju za pomoć teško oboleloj deci još 2013. godine. Međutim, dodaju, u julu 2016. godine, Aleksandar Šapić je odlučio da osnuje i svoju privatnu humanitarnu fondaciju, da bi već mesec dana kasnije, preko većine koju ima u Skupštini opštine, doneo odluku da se opštinska fondacija jednostavno pripoji njegovoj privatnoj fondaciji, i samim tim – prestane da postoji.

"Dokumentacija u prilogu krivične prijave pokazuje da je sprovedena statusna promena spajanja Humanitarne Fondacije Novi Beograd – Aleksandar Šapić, sa jedne strane i opštinske Humanitarne Fondacije "Novi Beograd", na osnovu koje je opštinska fondacija i njena celokupna imovina uneta u privatnu Šapićevu fondaciju, a potom ista brisana iz registra i prestala da postoji", stoji u saopštenju.

Prijava TOK-u protiv Šapića i njegove odborničke grupe

DJB je saopštio da je Tužilaštvu za organizovani kriminal podneo i drugu krivičnu prijavu, i to protiv Aleksandra Šapića i njegove odborničke grupe. Prijava je podneta, kako navode, zbog toga što su "kao organizovana grupa na štetu prihoda i imovine Javnog preduzeća Sportski centar Novi Beograd, počev od 15. juna 2015. godine pa nadalje, pribavili protivpravnu imovinsku vrednost veću od 5.000.000 dinara".

"Sistem organizovane pljačke JP Sportski centar Novi Beograd čiji je osnivač Opština Novi Beograd izvršen je preusmerenjem prihoda tog Javnog preduzeća na račun i u korist privatnog Sportskog Društva "Klub plivačkih sportova Novi Beograd" čiji je vlasnik Aleksandar Šapić", navodi se u saopštenju.

Kako kažu iz DJB, ozbiljnija posledica ove pljačke jeste višemilionski gubitak u poslovanju opštinskog javnog preduzeća.

"Šapić je preko članova veća opštine Novi Beograd omogućio bankarsko zaduženje u iznosu od 20.000.000 dinara, pa čak i zalaganje imovine opštinskog javnog preduzeća u korist davaoca kredita AIK Banke, a na ime osiguranja tog kredita", tvrde iz DJB.

Članovi veća opštine su suprotno Statutu Opštine Novi Beograd i prinudnim propisima utvrđenim zakonima, bez saglasnosti Direkcije za imovinu i bez odobrenja i mišljenja nadležnog javnog pravobranilaštva, dali saglasnost da se opštinska imovina založi i zaključi ugovor o kreditu, kažu iz DJB.

Radulović podneo krivičnu prijavu protiv Šapića zbog ugrožavanja bezbednosti

Predsednik Dosta je bilo Saša Radulović podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića zbog, kako je naveo, ugrožavanja njegove bezbednosti, saopštio je danas DJB.

Radulović je podneo krivičnu prijavu protiv Šapiča zbog "organizovanja kriminalne grupe sa ciljem vršenja krivičnih dela uperenih protiv bezbednosti Radulovića". Kako se navodi, Radulović je sinoć između 21.30 i 22.00 primio je preteću poruku od NN lica "koja su sačekala Radulovića ispred ulaza".

"U kontekstu drugih saznanja o kojima je MUP obavešten od strane trećih lica, to pruža osnov sumnje o postojanju pomenute kriminalne grupe".

POVEZANE VESTI

Komentari (86)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ivan

Vucic hvali Radula u Cirilici.Neprocenjivo.E ako i sada botovi DJB smatraju da Radule nije Vucicev covek onda neka se zamisle ko su i sta su

Djb botica

Evo zamislili smo se i smatramo da Radulovic nije Vucicev covek. Ali tako isto smatramo da ce Sapic sigurno ici u koaliciju sa SNS-om posle izbora i da je najveca prepreka da se vlast u Beogradu konacno promeni

Trunjava politika

Radulović je dokazao da je za Vučića korisniji kao opozicija nego kao ministar. Sad tek to izlazi na videlo.

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Rašković Ivić za prelaznu vladu, Đukanović - te vlade se prave nakon revolucija 19.11.2019.

19.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Lukić: Hakeri nas napali po objavljivanju teksta o plagijatu Stefanovića 19.11.2019.

19.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Vesić najavio otvaranje dela Ulice Džoržda Vašingtona 19.11.2019.

19.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Ređina de Dominićis: Potrebno više ulagati u decu 19.11.2019.

19.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Telo muškarca pronađeno u autobusu GSP-a 19.11.2019.

19.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Advokat: Tekst optužnice za ubistvo Ivanovića završen i poslat na prevođenje 19.11.2019.

19.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Šta Vacić u Nišu može, opoziciji nije dozvoljeno - ko dobija javne prostorije 19.11.2019.

19.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Vučić stao u odbranu Sovilja, ali i optužio N1 da laže 19.11.2019.

19.11.2019.  |  Vesti

loader