Arežina: Regulatorna tela - zavesa iza koje je batina vlasti

Vesti

Arežina: Regulatorna tela - zavesa iza koje je batina vlasti

Slobodan Arežina, ponovo smenjeni programski direktor RTV Vojvodina, najavio je novu tužbu protiv te medijske kuće. Govoreći o tome što je, po vladavini prava, Srbija nalošije ocenjena na Balkanu, kaže da formiranje regulatornih tela ne znači da će sudstvo ili mediji raditi nezavisno i dodaje: "To je postalo zavesa iza koje se krije batina vlasti".

Komentari (6)

Ostavi komentar

* Sva polja su obavezna

Nevalidna CAPTCHA

Smilovci

Ovaj covek zna i sta je televizija i sta je medijski prostor. Naravano da zna i sta je medijska manipulacija u zloupotreba javnih servisa. Da je pameti i postenja bio bi direktor RTS-a, gde je i poceo, a na po novom resenju RTV-a, referent za zavrsne reci.

istinoljub

Mi smo skoro 50 godina ziveli u sistemu gde je vlast postavljala sudije, direktore televizija, sve redom. Tek nakon dve 2000-te se stvaraju prvi mehanizmi da se takvo stanje promeni. Pa imamo stanje da se vecina u REM-u stvara na predlog NVO, strukovnih udruzenja- dramskih, filmskih, muzickih udruzenja, udruzenje pisaca... U Agenciji za borbu protiv korupcije se takodje stvara vecina koju predlaze NVO, Zastitnik gradjana, Poverenik za informacije koji kandidate predlazu konsultujuci advokatsku komoru, novinarska udruzenja. Skupstinski odbor za bezbednost i kontrolu sluzbi vodi opozicija i ima vecinu u odboru. U Vrhovnom savetu sudstva vecinu cine sudije, mada je kroz nacin njihovog izbora u Skupstini njihova nepristrasnost ozbiljno dovedena u pitanje. Sada je fakticko stanje da odbor za bezbednost i kontrolu sluzbi vodi napredjak i da vladajuci imaju vecinu u Odboru. U VSS sudije, po poslednjem predlogu, nemaju ni formalnu vecinu, vec “uvazeni” pravnici koje postavlja vlast. Zastitnik gradjana je podoban kadar.Na celu Agencije za borbu protiv korupcie je takodje naprednjak. Izabran izmedju onih gde je vlast nametnula svoju vecinu. U REM-u i UO je isto stanje. Nezavisnost sudova se obezbedjuje promenom Ustava, a mi imamo jedan los predlog vlasti gde o nezavisnosti nema ni pomena. Tako da je i ono malo pocetnih, krhkih mehanizama da vlast ne bira i ne postavlja sve anulirano.Najgore je sto se ne shvata da smo nakon 2000-te krenuli da iz partijske drzave postajemo nesto drugo, vec se tvrdi da postoji neprestani kontinuitet. Da je se izjednacilo sve i svi, a da je javnost otupela i da ne reaguje niti brani svoje slobode i prava. Pa cak pola gradjana i ne uzima ucesce na izborima. Valjda, jer ne razumemoda nije sve isto, a da se promene mora postojati vecina koja ce za njih i glasati.

istinoljub

Mi smo skoro 50 godina ziveli u sistemu gde je vlast postavljala sudije, direktore televizija, sve redom. Tek nakon dve 2000-te se stvaraju prvi mehanizmi da se takvo stanje promeni. Pa imamo stanje da se vecina u REM-u stvara na predlog NVO, strukovnih udruzenja- dramskih, filmskih, muzickih udruzenja, udruzenje pisaca... U Agenciji za borbu protiv korupcije se takodje stvara vecina koju predlaze NVO, Zastitnik gradjana, Poverenik za informacije koji kandidate predlazu konsultujuci advokatsku komoru, novinarska udruzenja. Skupstinski odbor za bezbednost i kontrolu sluzbi vodi opozicija i ima vecinu u odboru. U Vrhovnom savetu sudstva vecinu cine sudije, mada je kroz nacin njihovog izbora u Skupstini njihova nepristrasnost ozbiljno dovedena u pitanje. Sada je fakticko stanje da odbor za bezbednost i kontrolu sluzbi vodi napredjak i da vladajuci imaju vecinu u odboru. U VSS sudije nemaju ni formalnu vecinu, vec “uvazeni” pravnici koje postavlja vlast. Zastitnik gradjana je podoban kadar.Na celu Agencije za borbu protiv korupcije je takodje naprednjak. Izabran izmedju onih gde je vlast nametnula svoju vecinu.Nezavisnost sudova se obezbedjuje promenom Ustava, a mi imamo jedan los predlog vlasti gde o nezavisnosti nema ni pomena. Tako da je i ono malo pocetnih, krhkih mehanizama da vlast ne bira i ne postavlja sve anulirano.Najgore je sto se ne shvata da smo nakon 2000-te krenuli da iz partisjske drzave postajemo nesto drugo, vec se tvrdi da postoji neprestani kontinuitet. Da je se izjednacilo sve i svi, a da je javnost otupela i da ne reaguje niti brani svoje slobode i prava. Pa cak pola gradjana i ne uzima ucesce na izborima. Valjda, jer ne razumemoda nije sve isto, a da se promene mora postojati vecina koja ce za njih i glasati.

Realista

Balansiran i sistematican gospodin. Vidi se zasto ga ova vlast ne zeli.

Divlji zapad Pravosnazna sudska presuda

Niko ovo nikad nije radio, kad ovo rade sada sta nas tek ocekuje kada treba da se skinu sa vlasti. Ovo mozda ima samo u nekim Africkim drzavama. Srbija u pravom smislu banana drzava.

Mrs. Wooleen's aunt

Prvi put u modernoj istoriji...

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Narodna stranka: Predsedništvo konstatovalo ostavku Nikole Jovanovića 06.07.2020.

06.07.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

UŽIVO: Raste broj pacijenata na respiratoru, vanredna situacija u 15 opština 06.07.2020.

06.07.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

UO RTS odbacio prijavu Dragana Bujoševića za direktora - "nije bila potpisana" 06.07.2020.

06.07.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Vekić: Arena spremna za prihvat, kompletan tretman pulmologa i internista 06.07.2020.

06.07.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Babović: U Srbiji nema države, već ima političke partije koja guta sve kao neman 06.07.2020.

06.07.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Janković: Broj novozaraženih stagnira, sistem može da izdrži ako ne bude porasta 06.07.2020.

06.07.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

U Nišu pacijenti bacaju stvari kroz prozor, lekari ih upozoravaju da to ne rade 06.07.2020.

06.07.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Jablanički okrug za 10 godina izgubio 28.376 stanovnika 06.07.2020.

06.07.2020.  |  Vesti

loader