Promenjena brava, radno mesto - stolica u hodniku

Promenjena brava, radno mesto - stolica u hodniku

To da u nečijem odsustvu, neko uđe u stan i promeni bravu, tu bi se mnogih primera setili, ali da nekome zamene bravu na kancelariji na poslu, to je već nešto novo.

Izvor: N1

A to se, tvrdi, dogodilo Ivanu Petroviću, koji je smenjen sa radnog mesta Savetnika za zaštitu prava pacijenata u Gradskoj upravi u Kraljevu. On sada dolazi na posao i sedi u hodniku.

Kada je nakon novogodišnjih praznika, Ivan Petrović, doskorašnji Savetnik za zaštitu prava pacijenata u Kraljevu, hteo da uđe u svoju kancelariju, zatekao je promenjenu bravu. Od tada, on svoje radno vreme provodi u hodniku na 3. spratu zgrade Gradske uprave i kaže da će u njemu ostati sve dok žalbena komisija ne donese odluku.

"Komisija je dužna da u roku od 15 dana donese rešenje po navedenoj žalbi. Dok to ne bude konačno, prinuđen sam da obavljam poslove u hodniku, iako su mi iz njega sada uklonjeni i sto i stolica. A ako bude trebalo radiću i ispred zgrade Gradske uprave, sve dok se ne donese rešenje", rekao je Petrović. 

Krajem decembra, Petrović je dobio rešenje kojim mu je dodeljeno drugo radno mesto, sa nižom platom. On kaže da je ukazivao vršiocu dužnosti načelnika Gradske uprave da rešenje nije konačno, jer žalba odlaže izvršenje, i neosnovano, jer prema njegovim rečima, predstavnik sindikalne organizacije dodeljivanjem novog radnog mesta, ne sme biti stavljen u nepovoljniji položaj.

Petrović smatra da je smenjen samo zato što je u poslednjih šest meseci više puta ukazivao na niz nepravilnosti u radu Gradske uprave.

"S obzirom da je predlagač svih tih akata bila v.d. načelnika gradske uprave, kao predstavnik sindikata zaposlenih sam na sednicima gradskog veća ukazivao na niz nepravilnosti. To je uticalo da se promeni poslovnik o radu gradskog veća, mom izostavljanju sa sednica i pretnjom obezbeđenja da će me izbaciti ako se pojavim", naglasio je Petrović.

Iz Gradske uprave u Kraljevu, iako smo im se zvanično obratili, nismo dobili odgovore na pitanja zašto je Ivan Petrović smenjen i zašto nije potpunosti ispoštovana zakonska procedura njegovog razrešenja. 

Petroviću je u međuvremenu poslato obaveštenje u kojem se traži da se izjasni da li i dalje želi da bude radnik Gradske uprave u skladu sa rešenjem, da se suzdržava od preuranjenih izjava i da mora da se ponaša "po pravilima morala i lepog vaspitanja".

POVEZANE VESTI

Komentari (28)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Blagojčo

Ako je iz SNS a, verovatno mu To Niko Ne Sme Ni reći.

Branimir

Bruka i sramota Terzic dr ”semafora”

Luka

To se dešava kad Predsedništvo gradsko odborra SNS u Kraljevu nema nimalo mudrosti , lobirali su da se postavi partijski kadar tj, njihov za predsednika sindikata . Koliko su alavi da moraju da pokriju sve što ima iole značaj u gradu. Naravno to im se vraća kao bumerang jer se neznanje kasnije plaća. Naravno ovaj pravnik koristi situaciju u okviru unutarpartijske borbe ali tako stvara i onako lošu klimu u gradu. Sve u svemu NIŠTA!

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Vučić razgovarao sa Erdoganom: Stalni napredak saradnje Srbije i Turske 25.06.2019.

25.06.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Referendum o finansiranju održavanja groblja u Blacu 25.06.2019.

25.06.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Jovanović: Zamenik gradonačelnika mi je rekao - "samo tako nastavi i videćeš" 25.06.2019.

25.06.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Lazarević: Oseća se nestašica robe na severu Kosova, prodaju se poslednje zalihe 25.06.2019.

25.06.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Autobuska stanica razdora: Meštani je sami podigli, komšinica je neće pred kućom 25.06.2019.

25.06.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Opozicija bez jedinstvenog stava o potpunom bojkotu Skupštine Srbije 25.06.2019.

25.06.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Poplave, vlast i opozicija: Jedni u sali, drugi u holu, a svađanje preko medija 25.06.2019.

25.06.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

SNS bi uskoro mogla da postane bogatija za još jednog člana - premijerku Brnabić 25.06.2019.

25.06.2019.  |  Vesti

loader