Mladić osuđen na doživotnu, brojne reakcije na presudu

Mladić osuđen na doživotnu, brojne reakcije na presudu

Mladić osuđen na doživotnu, brojne reakcije na presudu Izvor: Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Haški tribunal osudio je generala i ratnog komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića na doživotnu kaznu zatvora zbog genocida u Srebrenici, zločina protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja rata u BiH. Presuda Mladiću izazvala je brojne i burne reakcije u Srbiji, regionu i svetu.

N1 je u celodnevnom programu, uz reportere u Hagu, Sarajevu, Palama, Banjaluci, Prijedoru i Beogradu pratio događaje koji su usledili posle jedne od najznačajnijih odluka Tribunala. Evo kako je izgledao dan iz minuta u minut:

22.10 - Za sada nema nikakvih reakcija iz Moskve niti od ruskih predstavnika u Srbiji na izrečenu prvostepenu kaznu doživotnog zatvora Ratku Mladiću. S druge strane, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kajl Skat je povodom presude na svom tviter nalogu napisao da sve žrtve zaslužuju pravdu i spokoj. Reakcije američkih zvaničnika iz Vašingtona prenosi Jovana Đurović, novinarka Glasa Amerike.

Izvor: VOA

21.12 - Suđenje u Hagu pratio je reporter N1 Nikola Radišić:

Izvor: N1

21.00 - Predsednik Kosova Hašim Tači ocenio je da je presuda Haškog tribunala bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću značajna za sigurnost i pravdu prema žrtvama. "Mislimo danas o Srebrenici. Mi takođe treba da obezbedimo da autori dela i podstrekači genocidnih ideologija nastave da plaćaju za zlo koje su izvršili iz Beograda", napisao je Tači na svom Tviter nalogu.

19.28 - Pogledajte prilog N1 o reakcijama u Beogradu na presudu Ratku Mladiću:

Izvor: N1

19.12 - Visoki komesar UN za ljudska prava princ Zeid bin Ra'ad izjavio je da je presuda izrečena Ratku Mladiću u Hagu za genocid, zločine protiv čovečnosti i ratne zločine važna pobeda pravde.

19.05 - Pogledajte prilog N1 o današnjem izricanju presude:

Izvor: N1

19.01 - Francuska je pozdravila rad Haškog tribunala u borbi protiv nekažnjivosti zločina posle presude bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću koji je dobio doživotni zatvor.

Francuska pozdravlja "hrabrost žrtava i svedoka koji su pristali da govore pred međunarodnim krivičnim sudom" i "odaje priznanje tom sudu i njegovoj suštinskoj akciji za postizanje pomirenja među zemljama regiona", navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova objavljenom na sajtu.

19.00 - Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković ocenila je da je prvostepena presuda Tribunala u Hagu generalu Ratku Mladiću očekivana, kao i da su Srbija i njeni građani i u ovom trenutku privrženi očuvanju stabilnosti kao glavnog preduslova ukupnog napretka i razvoja regiona.

Kako je saopšteno, Gojković je rekla da iako Haški tribunal nije odgovorio na postavljeni cilj pomirenja u regionu i zadovoljavanja pravde za sve žrtve, Srbija ostaje posvećena izgradnji odnosa zasnovanih na poverenju i usmerenih ka gradnji zajedničke budućnosti.

18.57 - Nekoliko desetina građana okupilo se oko 18 sati na Trgu Republike u Beogradu, na poziv Pokreta Dveri, u znak protesta zbog presude bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Maldiću, koji je danas osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Predsednik tog pokreta Boško Obradović obratio se okupljenima i rekao da je presuda Mladiću sramna, kao i da je general Mladić srpski heroj, a ne zločinac.

18.48 - Američke vlasti pozvale su "balkanske zemlje i narod" da zajednički rade na izgradnji bolje budućnosti, reagujući na presudu bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću koji je prvostepeno kažnjen na doživotni zatvor.

18.44 - Novinar Dejan Anastasijević ocenio je u Danu uživo da je presuda Ratku Mladiću pravedna i da je u tom procesu Haški tribunal, koji jeste imao propuste, uradio kako treba.

18.35 - Vlada Hrvatske ocenila je da je primerena prvostepena presuda Ratku Mladiću kojom je osuđen na doživotnu robiju, ali i izrazila nezadovoljstvo što tom presudom nije utvrđeno učešće i najviših funkcionera Srbije u "sveobuhvatnom udruženom zločinačkom poduhvatu".  

18.01 - Lider Pokreta "Odgovor" i bivši gradonačelnik Srebrenice Ćamil Duraković poručio je da bez obzira na kaznu doživotne robije, pravda nije zadovoljena, jer je Ratko Mladić oslobođen krivice za genocid u Prijedoru i još pet bosanskohercegovačkih opština. 

17.47 - Pravda, i nadam se, malo spokoja, sve žrtve zaslužuju pravdu, napisao je na svom Tviter nalogu ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Skat, povodom presude ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću. "Vreme je da se svi iznova posvete pomirenju i okrenu budućnosti", poručio je Skat.

17.45 - Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli naveo je da je veoma zabrinut zbog stava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o presudi ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću.

Pacoli je na svom Tvitter nalogu napisao da je Vučić trebalo da se izvini žrtvama, a ne da se protivi pravdi. "Ekstremno sam zabrinut zbog Vučićevog stava o presudi Mladiću. Umesto da se izvini žrtvama, Vučić se protivi se pravdi i pomirenju", naveo je Pacoli. 

17.42 - Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson izjavio je da presuda ratnom komandatu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću pokazuje da "počinioci gnusnih zločina ne mogu pobeći pravdi".

17.40 - Bivša predsednica Republike Srpske Biljana Plavšić rekla je da je "skandalizovana" doživotnom presudom koja je u Haškom tribunalu izrečena ratnom komandantu Bosanskih Srba Ratku Mladiću.

"Skandalizovana sam činjenicom da takva jedna institucija ignoriše pravdu i istinu. Nisam uopšte protiv toga da se kriminalcima sudi ali ovde nema ni pravde ni istine", rekla je Plavšić za Frans pres telefonom iz Beograda gde stanuje od kada je oslobođena.

17.35 - Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović pozdravio je prvostepenu presudu Međunarodnog suda pravde u Hagu kojom je bivši komandant Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Izetbegović je ocenio da je Mladić zločinac i kukavica jer, kako je rekao, samo kukavice ubijaju civile i zatočene žene i decu.

"Nijedan narod ne bi ga smeo zvati herojem, praviti o njemu pesme, dizati spomenike, i nazivati po njima ulice", kazao je Izetbegović u obraćanju novinarima.

17.07 - Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da bez snažnih političkih inicijativa i preuzimanja odgovornosti i politike obostranog iskrenog izvinjenja za zločine koji su se dogodili, nema ni stvarnog pomirenja, niti održivog mira na Zapadnom Balkanu, a time ni u Evropi.

16.50 - Vlada Kosova je ocenila da presuda Ratku Mladiću na doživotni zatvor predstavlja upostavljanje međunarodne pravde i satisfakciju za žrtve u Bosni i Hercegovini, prenosi Anadolija.

16.15 - Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je posle presude Mladiću i prestanka rada Haškog tribunala konačno došlo vreme da se sve zemlje bivše Jugoslavije mnogo više okrenu ka budućnosti.

16.08 - Demokratska stranka saopštila je da je presuda Mladiću dugoočekivano zadovoljenje pravde i preduslov pomirenja i da "skida ljagu sa Srbije".

15.43 - EU ocenjuje da presuda Mladiću "dotiče neke od najmračnijih i najtragičnijih događaja u skorijoj istoriji BiH, Zapadnog Balkana i Evrope uključujući genocid u Srebrenici".

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozdravio je doživotnu kaznu zatvora Mladiću i ocenio da presuda pokazuje da je pravda ostvariva.

15.30 - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da presuda Ratku Mladiću nije presuda Republici Srpskoj, njenoj vojsci i njenom narodu. Presuda je „sramni šamar“ srpskom narodu, ali za Mladića je, kaže, "rezervisano mesto heroja".

15.19 - Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović rekla je da se nada da će presuda Mladiću biti barem delimična satisfakcija žrtvama, i da joj je žao što Mladić nije odgovarao za zločine počinjene u Hrvatskoj, posebno Škabrnji.

15.17 - Direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov izjavio je da je kazna koja je izrečena Mladiću očekivana, pre svega zbog toga što su i dvojica njegovih poređenih oficira Vojske Republike Srpske Vujadin Popović i Ljubiša Beara, osuđeni na doživotnu robiju.

15.02 - Predsednik Sаvezа Srbа iz regionа Miodrаg Lintа ocenio je da je presuda Mladiću srаmna, nemorаlna i duboko neprаvedna.

15.00 - Hrvatski premijer Andrej Plenković kaže da je kazna primerena, ali žali što se u optužnici protiv Mladića nisu našli i "zločini koje je počinio u Hrvatskoj".

14.56 - Osnivačica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić ocenila je da je presuda Ratku Mladiću pred Haškim tribunalom najznačajnija presuda do sada i da je pravedna u odnosu na počinjene zločine, u meri u kojoj je to moguće s obzirom na zakone i međunarodno pravo.

14.39 - Odbrana Ratka Mladića najavila žalbu

14.20 - Žarko Korać: Mladića je skrivala vojska, Koštunica ga podržavao. Tužno je što nosi kapu srpskog oficira iz Prvog svetskog rata, jer nijedan od njih nije završio na sudu za streljanje zarobljenika, gađanje gradova.

13.42 - Darko Mladić: Moj otac je poručio da Hag nije sud, već NATO komisija

13.39 - Reakcija stranaka na presudu pročitajte OVDE.

13.15 -Rasim Ljajić kaže da će žrtve dobiti delimičnu satisfakciju.

13.06 - Bramerc: Žrtve sada znaju ko je kriv za ono što su pretrpele.

13.05 - SPO: Presudu Mladiću ne tumačiti kao presudu Srbiji i srpskom narodu.

Izvor: N1

12.58 - Reporterka N1 nalazi se na Trgu Republike i kaže da se u centru Beograda ništa ne dešava, da nema nikakvog okupljanja.

12.55  (Reakcije iz BiH) Naser Orić: Vojskovođa mora da odgovara

12.49 - Vučić o presudi Mladiću: Svi smo znali šta će da bude ishod, okrenuti se budućnosti, za poštovanje svojih žrtava moraćemo sami da se pobrinemo.

12.35 - Žene u crnom saopštile su da su žrtve konačno dočekale pravde.

11.59 - Mladić nije kriv za genocid, po tački 1 - u šest opština, a osuđen je po 10 tačaka optužnice, među kojima je i genocid za Srebrenicu. Osuđen je na doživotnu kaznu zatvora.

Sudsko veće utvrdilo je da je Mladić kriv za učešće u genocidu u Srebrenici, progon, istrebljenje, ubistvo, deportaciju stanovništva, prisilno premeštanje stanovništva, terorisanje stanovništva, protivpravne napade na civile i uzimanje talaca.

Izvor: N1


11.58 - Sudija da je Mladić naređivao zatočenje talaca Unprofora i njihovog postavljanja na strateške vojne lokacije, kako bi se NATO sprečio da deluje. Njegov doprinos u uzimanju talaca bio je od ključnog značaja za ostvarenje cilja UZP (udruženog zločinačkog poduhvatima), ocenilo je Veće.

11.50 - U vezi sa udruženim zločinačkim poduhvatom u Srebrenici, Veće je konstatovalo da je optuženi značajno doprineo tome i svim delima sa ciljem genocida, progona, istrebljenja, nehumanog premeštanja muslimanskog stanovništva... Optuženi je imao za cilj udruženi zločinački poduhvat počinjenjem krivičnog dela genocida u Srebrenici, navodi predsedavajući.

11.49 - U Srebrenici i Bratuncu danas su se, u vreme kada je u toku izricanje presude haškom optuženiku Ratku Mladiću, pojavili plakati podrške.

11.40 - Veće je konstatovalo udruženi zločinački poduhvat u Sarajevu od maja 1992. do novembra 1995. godine. Učesnici udruženog zločina su bili Radovan Karadžić, Stanislav Galić, Dragomir Milošević, Momčilo Krajišnik, Biljana Plavšić, Nikola Koljević.

Sve zločine počinile su jedinice Sarajevsko-romanijskog korpusa. Optuženi Mladić je učestvovao u osnivanju ovog korpusa, i komandovao jedinicama u raznim akcijama, naređivao modifikovane avionske bombe koje su bacane na Sarajevo, učestvovao u širenju propagande protiv Hrvata i muslimana i predstavnicima međunarodne zajednice davao obmanjujuće informacije, naveo je predsedavajući.

Sudsko veće našlo da je optuženi imao nameru da pokrene i sprovede kampanju granatiranja i snajperskog delovanja sa ciljem širenja terora među civilnim stanovništvom Sarajeva.

Dodao je da je optuženi lično 28. maja 1992. komandovao granatiranjem Sarajeva, da je kasnije bilo drugih akcija, kao i da prilikom njih nije vođeno računa o civilima.

11.31 - Veće udaljilo Mladića iz sudnice, jer je protestovao što sud nije uvažio zahtev da se izricanje presude skrati ili odloži zbog njegovog zdravlja.

Sproveden je u prostoriju gde postoji kauč, i odakle će moći da prati izricanje presude, naveo je predsedavajući sudija.

Izvor: N1 Beograd

11.28 - Mladiću tri puta izmeren pritisak tokom pauze, saopštila je odbrana. Tražimo od vas da prekinete sa zasedanjem ili da pročitate rezime i iznesete presudu, rekla je odbrana, navodeći da je situacija sa pritiskom opasna po Mladićevo zdravlje. Predsedavajući sudija je rekao da je sudsko veće dobilo od lekara informacije koje su ga navele da ne odustane od čitanja presude.

11.23 - Nemanja Stjepanović, istraživač Fonda za humanitarno pravo, podsetio je, gostujući na N1, da je, kada je došao u Hag, Mladić bio u veoma lošem zdravstvenom stanju. Istakao je da je i sam Mladić u sudnici rekao da su ga lekari Tribunala spasli smrti. Smatra da je Mladiću zdravlje narušeno, ali ne do te mere koliko odbrana tvrdi - da ne može da dobije negu kao u Srbiji i Rusiji.

11:14 - Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da, bez obzira kakva presuda bude izrečena Ratku Mladiću, Vlada ostaje pri ranijim zahtevima Haškom tribunalu da ga pregledaju lekari iz Srbije i da i dalje važe garancije za njegovo puštanje na privremenu slobodu, zbog lečenja.

11.05 - Kako N1 reporteri nezvanično saznaju, Mladić ima zdravstvenih problema, i u toku je pregled. Zato se odužila pauza, koja je određena na pet minuta.

10.46 - Interesantno je da veće, iznoseći svoje zaključke o udruženom zločinačkom poduhvatu, nije spomenulo nikoga iz Srbije. Nisu pomenuti ni Slobodan Milošević, ni Vojislav Šešelj, ni Jovica Stanišić, ni Franko Simatović ni Željko Ražnatović Arkan, što je stajalo u optužnici. Nisu spomenute ni jedinice iz Srbije.

Utvrdili su da je postojao udruženi zločinački poduhvat, za njega su označili Radovana Karadžića, Biljanu Plavšić, Momčila Krajišnika, Nikolu Koljevića, Momčila Mandića i Mišu Stanišića.

10.45 - Za razliku od Srebrenice, Veće nije utvrdilo za šest opština da je bilo genocida. Sudsko veće, uz izuzetak sudije Orija, nije našlo da je bilo genocidne namere u Foči, Ključu, Kotor-varoši, Prijedoru, Sanskom Mostu i Vlasenici, koje su u optužnici navedene.

10.34 - Veće je konstatovalo da je na području Srebrenice bilo zločina genocida, progona, i nehumanog delovanja prisilnog premeštanja. Za nekoliko incidenata utvrđeno je istrebljavanje i nehumano delo prisilnog premeštanja.

10.33 - O Srebrenici: Veće je konstatovalo da su srpske snage, uglavnom VRS, ubile nekoliko hiljada muškaraca, među kojima je bilo i dečaka, i to uglavnom u svega nekoliko dana - od 12. do 17. jula 1995. U Kravici je ubijeno oko hiljadu, na vojnoj ekonomiji Branjevo od 1.000 do 1.200 ljudi. Dodali su da su tokom jeseni pokušali da prikriju to, ekshumirajući ostatke, koji se kasnije pokopali u udaljenijim opštinama, među kojima je i Bratunac.

Napad je bio s namerom da ona nestane i da se prisilnim uklanjanjem stanovništva to područje pretvori u srpsku teritoriju. Tokom napada, VRS je počela kampanju spaljivanja kuća bosanskih muslimana i džamija. Hiljade muslimana je pobeglo u Potočare kako bi se sklonili u objektu UN-a. Velika većina vojno sposobnih muškaraca pobegla je pešice iz enklave u pokušaju da se domogne Tuzle, stoji u zaključcima Veća Haškog tribunala.

Šta je vodilo do optužnice pogledajte u prilogu N1:

Izvor: N1

10.30 - Mladić je uoči izricanja presude rekao da je nevin i da mu "dušu ne mogu uzeti". "Znam da sam nevin. Sa mnom mogu da rade šta hoće, ali mi dušu ne mogu uzeti", prenose Večernje novosti Mladićeve reči, pozivajući se na njegovu porodicu koja ga je juče posetila u pritvoru.

10.17 - U zatočeništvima nije bilo dovoljno hrane i vode, sanitarni uslovi su bili loši, zatočenici su premlaćivani ponekad i gvozdenim boksevima, primoravani su da jednu druge siluju i da međusobno vrše, pod prisilom, druge polne radnje, navodi se u zaključku veća. Kako su istakli, mnoge muslimanske su silovane, od kojih su neke imale tek 12 godina.

Bivši logoraši ispred zgrade suda:

10.15 - Veće je konstatovalo da je u više opština počinjena deportacija i prisilno preseljenje (Banjaluka, Bijeljina, Foča, Ilidža, Novi Grad, Pale, Prijedor, Rogatica, Sanski Most, Sokolac, Vlasenica).

10.10 - Veće je konstatovalo da je bilo zločina protiv čovečnosti i masovnih pogubljenja bosanskih muslimana, da je pokazivano malo ili nimalo humanosti i nečovečna postupanja.

ratko mladić Izvor: AFP/Staton R. Winter

10.00 - Počelo izricanje presude, čitanjem sažetaka iz procesa, iznošenjem zaključaka, činjeničnih i pravnih konstatacija. zaključke i presudu saopštava predsednik sudskog veća, sudija Alfons Ori.

9.57 - Kako je potvrđeno za N1, Ratko Mladić će se pojaviti na izricanju presude.

9.33 - Direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju Borka Pavićević je rekla da očekuje osuđujuću presudu za Ratka Mladića, i da je vreme da nema onog "ali" - da treba da je, "ako možemo, saslušamo i odćutimo".

8.48 - Reporteri N1 iz Haga javljaju da je sati i po pre izricanja presude došlo do incidenta ispred suda.

Naime, neimenovani muškarac je ispred sudnice došao sa zastavom Srbije gde su već stajali brojni članovi udruženja iz BiH koja prate izricanje presude.

Reagovala je Bakira Hasečić, predsednica Udruženja "Žena-žrtva rata", koja je pokušala da otme zastavu. Intervenisala je obližnja policija koja je smirila situaciju.

"Idi odavde i ne provociraj", kazala je Hasečić neimenovanom muškarcu.

Izvor: N1

8.46 - Kako piše Gardijan, pravni eksperti tvrde da je gotovo sigurno kako će Mladić biti okrivljen za genocid i masakr u Srebrenici u julu 1995. godine. Serž Bramerc, glavni tužilac Haškog suda u izjavi za Gardijan je rekao kako je Mladić otelovljenje zla za mnoge.

General Mladić (73) optužen je za genocid u Srebrenici, progon Muslimana i Hrvata širom BiH, terorisanje stanovništva Sarajeva dugotrajnim granatiranjem i snajperisanjem, i uzimanje pripadnika Unprofora za taoce, 1992-95.  

Optužnica, u pet tačaka, Mladića tereti za progon, istrebljenje, ubistva deportacije i prisilno premeštanje, kao zločine protiv čovečnosti.

U dodatnih pet tačaka, Mladić je optužen je i za ubistvo, teror, nezakonite napade na civile i uzimanje talaca, kao kršenje zakona i običaja rata.  

ratko mladić Izvor: REUTERS/Stringer/File Photo

Suđenje generalu Mladiću počelo je u maju 2012, godinu dana nakon što je on, krajem maja 2011, posle 16 godina bekstva, bio uhapšen u Srbiji i izručen u Hag.  

Tužilaštvo je izvođenje dokaza protiv Mladića završilo u februaru 2014. Dokazni postupak odbrane trajao je od maja 2014. do 16. avgusta 2016.  

U završnoj reči, u decembru prošle godine, tužioci su zatražili da general Mladić bude proglašen krivim po svim tačkama optužnice i da mu sud izrekne kaznu doživotnog zatvora.  

Branioci su tvrdili da nijedna tačka optužnice nije bila dokazana i zatražili da Tribunal generala Mladića oslobodi krivice.  

Zahtevajući da Mladić bude oslobođen krivice, odbrana je tvrdila da su Sarajevo, Srebrenica i druga mesta, kao "branjeni gradovi", bili legitimna vojna meta.  

U prvom pojavljivanju pred Tribunalom, Mladić je odbio da se izjasni o krivici, a sudija je, u skladu s pravilima, u spis uneo da se optuženi ne oseća krivim. Haški tribunal izreći će danas prvostepenu presudu generalu i ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću.  

POVEZANE VESTI

Komentari (223)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mašo

Možete ga braniti koliko hoćete,ali ostaće zapisano u Istoriji,Historiji ili Povijesti,kako vam volja o najvećem ratnom zločincu nakon drugog svjetskog rata u udžbenicima SVIJETA,A NE vaša mišljenja! -Također,ko god licitira brojem žrtava je idiot,a ne poistovjećujem se ni sa jednim zločincem,bez obzira koje bio nacije ili vjere. -Što se tiče političara,jasno je kao dan,da žele,već sutra bi se pričalo pomirljivim tonom,ali ne žele to,jer se tako održavaju na vlasti...

ISTINOM do POMIRENjA

ISTINA je da je General nudio svim Bošnajcima u Srebrenici da se predaju i zajedno sa ženama i decom odu u prihvatne centre , a njih 5000 su po nagovoru Izetbegovića izabrali proboj do svojih oružanih jedinica, iako su znali da će zbog toga doći do oružanog sukoba sa Vojskom RS !

NATO istorija

Istorija je skup dogovorenih lazi - Napoleon Bonaparta.

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Srpske zastave i skandiranje na utakmici Češke sa Kosovom 14.11.2019.

14.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Đorđević: Obradović uhapšen, kakva je to tajna na papirima kojima ministar maše 14.11.2019.

14.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Suđenje aktivistima Dveri i Narodne stranke zbog događaja na izborima u Lučanima 14.11.2019.

14.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Uoči dijaloga: Ima li napretka u primeni mera za bolje izborne uslove 14.11.2019.

14.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Afera "Krušik" otvorila i pitanje stradanja službenika ambasade u Libiji 14.11.2019.

14.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Suprotstavljene izjave Vučića i Stefanovića o vezama ministrovog oca sa GIM-om 14.11.2019.

14.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Podrška meštana Ravnog Sela Caričiću, traže raskidanje ugovora s JKP Komunalac 14.11.2019.

14.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Biciklisti paradajzom protiv parkiranja na stazi u Vasinoj ulici 14.11.2019.

14.11.2019.  |  Vesti

loader