Investitor pozvao Jakšiće da "sporazumno reše problem"

Investitor pozvao Jakšiće da "sporazumno reše problem"

Investitor pozvao Jakšiće da "sporazumno reše problem" Izvor: N1

Porodica Jakšić iz Novog Sada saopštili su da ih je investitor koji ih je prevario prilikom kupovine stana u tom gradu, pozvao na zajednički sastanak sa izvršiteljima, kako bi sporazumno rešili problem, ali da ne veruju u njihove dobre namere i sumnjaju da će biti "izmanipulisani".

Stan u izgradnji kupili su 2001. godine od investitora Tihomira Samardžića iz Novog Sada, ali su prilikom useljenja dobili ključeve potpuno drugog i manjeg stana, zbog čega su investitora tužili (umesto 76 kvadrata, dobili su stan od 32 kvadrata).

Nakon tužbe za raskidanje kupoprodajnog ugovora doneta je presuda u korist porodice Jakšić koja je 2009. godine postala pravosnažna, i prema njoj investitor je bio obavezan da porodici isplati celokupan iznos cene stana od 33.000 evra sa kamatama, ali pošto on to nije učinio, porodica je 2013. godine pokrenula postupak izvršenja protiv njega.

To izvršenje nije sprovedeno, a porodica tvrdi da su sudije odugovlačile postupak, da bi u jednom momentu iz suda dobili obaveštenje da je njihov postupak obustavljen i arhiviran na njihov predlog, iako takav predlog nikada nisu podneli. Postupak je na insistiranje porodice ipak nastavljen 2017.

Izvršitelji iz kancelarije Vujadina Masnikose su 16. oktobra pokušali da isele ovu četvoročlanu porodicu sa dvoje dece iz spornog stana, ali su građani koji su se okupili sprečili da se to dogodi. Novo iseljenje zakazano je za utorak 24. oktobra, ali se ne zna u koliko sati.

Supruga Marija Jakšić izjavila je za agenciju Beta da im je Samardžićev advokat ponudio da se u ponedeljak, 23. oktobra sastanu sa investitorom u kancelariji izvršitelja Masnikose, kako bi ih on "ispoštovao i vratio im novac u iznosu koji sam opredeli nakon veštačenja stana".

"Rekli su nam da dođemo, da će izvršitelj obračunati kamatu na glavnicu, da će dovesti veštaka koji će utvrditi da li je bilo oštećenja u stanu i da će iznos koji opredele ostaviti kod izvršitelja Masnikose. Nakon što bi nas iselili iz stana u utorak, moj suprug bi bio obavezan da otvori račun u Rajfajzen banci u kojoj ga ima i Samardžić, da bi on mogao da sa svog računa prebaci koliko misli da treba da da", rekla je Marija Jakšić.

Ona je objasnila da je porodica osim toga i pod pritiskom investitora i izvršitelja da potpišu saglasnost da prekidaju postupak izvršenja koji su pokrenuli 2013. godine pred Osnovnim sudom u Novom Sadu protiv investitora, a da im je rečeno i da će policija asistirati kod iseljenja ukoliko ne pristanu na to.

"To je jedna ucenjivačka politika od strane Masnikose, policije i Samardžića", rekla je Jakšićeva i dodala da je zbog tog postupka izvršenja njen suprug Ljubomir Jakšić uradio zabeležbu u Katastru na tu nekretninu, kojom se zabranjuje raspolaganje stanom, u čega spada i iseljenje.

Izrazila je sumnju da će Samardžić bilo kada i prebaciti novac na njihov račun. "Uostalom, Samardžić taj novac može i da povuče sa računa onog momenta kada uđe u stan, jer nam je rečeno da na naš sadašnji račun koji nije u istoj banci u kojoj posluje, ne može da prebaci novac", kazala je Jakšićeva.

Dodala je da je u pitanju manipulacija, i da se sve svodi na to da ih investitor sada "ucenjuje, a medijima će predstaviti da je imao dobru volju da porodicu ispoštuje".

"Želela bih da narod vidi šta radi Masnikosa, policija, sudstvo, o našim prigovorima još nije odlučeno, naše rešenje o izvršenju stoji ad acta, a mi ne znamo ni da li ćemo dobiti naše pare, jer nas pritiskaju da potpišemo razne saglasnosti da se odričemo svih naših prava. Nama je stalo da narod presudi, jer pravosuđe to ne radi", dodala je Marija Jakšić.

Pozvala je sve ljude dobre volje da stanu uz njih i u utorak prilikom novog iseljenja i ne dozvole da nakon ucena završe na ulici.

Komentari (4)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mićko

Slika i NePrilika ove vlasti

da

Nema šta, svakog dana živimo sve bolje.

Ma daaa

NapreDno.

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Milosavljević: Slobodan i Neško Đokić da budu heroji umesto ratnih zločinaca 11:42 h

11:42 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

U Novom danu Aleksandar Popov o kosovskom pitanju 11:15 h

11:15 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Vođa škaljarskog klana saslušan u Srbiji po zamolnici Crne Gore 11:08 h

11:08 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Panović: Ako opozicija izađe na izbore, mogu građani do sutra da ih bojkotuju 10:39 h

10:39 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Srbin uhapšen na Jarinju osumnjičen za ubistvo više desetina civila 10:07 h

10:07 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Đurić: Hapšenjem na Jarinju počela hajka na Srbe 09:25 h

09:25 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Pojačan saobraćaj na autoputevima, zadržavanja na granici 08:24 h

08:24 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Rašković Ivić: Odluku o bojkotu izbora treba doneti hladne glave na jesen 08:13 h

08:13 h  |  Vesti

loader