Investitor ATP Vojvodine traži od države "fer suđenje"

Investitor ATP Vojvodine traži od države "fer suđenje"

Investitor ATP Vojvodine traži od države "fer suđenje" Izvor: Pixabay

Investitor preduzeća ATP Vojvodina i njegov bivši većinski vlasnik Ilija Dević zatražio je od države Srbije da mu obezbedi "fer suđenje i ostvarivanje prava", tvrdeći da sudija koja je zadužena za njegov predmet u Višem sudu u Novom Sadu, "pokušava da ga spreči u dokazivanju činjenica".

Dević je agenciji Beta rekao da na poslednjem ročištu u parničnom postupku za njegovu ličnu štetu pred tim sudom, sudija Mirela Nikolčić, koja je tek preuzela predmet, nije želela da u obzir uzme nove dokaze koje su pripremili njegovi advokati.

Veštak finansijsko-ekonomske struke Jovan Dragaš bio je angažovan da između ostalog veštači okolnost Devićeve izgubljene dobiti kao većinskog vlasnika ATP Vojvodina, kao i visinu zakonske zatezne kamate.

Taj veštak veštačio je i u postupku koji Dević vodi pred Privrednim sudom, pa su advokati sudu priložili njegov nalaz u kojem je u tom postupku veštačio 20 puta veću vrednost štete nego za istu stvar pred Višim sudom.

"Odbijanjem predloženog dokaza sudija Nikolčić je onemogućila meni kao tužiocu dokazivanje materijalne istine, pokazujući očitu pristrasnost. Ova nepravilnost se ne može otkloniti u žalbenom postupku, obzirom da u njemu nema novih činjenica i dokaza", rekao je Dević.

Po njegovim rečima, to je dokaz da je šteta značajno veća nego što je u dosadašnjem toku postupka utvrdio veštak Jovan Dragaš, jer je isti tu činjenicu "utvrdio u drugom parničnom postupku".

"Odbijanjem mojih dokaznih predloga sudija Mirela Nikolčić ima jasnu nameru da me spreči u dokazivanju relevantnih činjenica", dodao je Dević.

Po preporukama Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije, ATP Vojvodina je na spisku 24 sporne privatizacije, kao jedina gde je oštećen investitor, a ne država Srbija, a razrešenje te afere zahtevala je i Evropska komisija.

Dević je 2006. godine zaključio ugovor sa tadašnjom gradonačelnicom Novog Sada Majom Gojković o izgradnji nove Međumesne autobuske stanice.

Taj objekat je završen, ali grad nikada nije preusmerio saobraćaj na novu lokaciju.

Dević je podneo i krivičnu prijavu protiv Maje Gojković, bivšeg direktora Zavoda za izgradnju grada Igora Mirovića i još osam osoba, zbog sumnje da su Novom Sadu tada pričinili štetu od 400 miliona dinara, koja je dokazana pravosnažnom izvršnom sudskom presudom.

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je 20. januara 2015. godine odbacilo tu krivičnu prijavu.

Komentari (7)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dodjoškinja

Doći ćeš, Majo, i ti na red, nema više pereljotke, neće te više niko hteti, iskorišćena, pohabana...pravac apsana.

Ortodox -- paradox

Pitajte "emotivnu" Maju, šta misli o tom slučaju.......

Topalovici

Tako je u svim sporovima za I krivicnim postupcima.kad sudija unapred odluci sta ce presuditi,ili ako ima nalog, prilikom odlucivanja o uvrstavanju dokaza u spise odmah odbacuje dokaz koji ce mu daljem toku postupka smetati a sve kako bi doneo presudu kakvu je zamislio.prosto receno bahato skida sa "kantara"kako bi nastimao tezinu koju je zacrtao.zato niko normalan I nece da investira u ovu zemlju.neka manuelna prerada ,dorada ili glancanje nekog proizvoda dolaze u obzir..al sustinsinsko investiranje,kruzenje novca,pa cekanje na zaradu- ne dolaze u obzir.da pretvori kofer para u kamion sudskih papira I da se mlati po sudovima narednih 10 god??...pa nije lud..definitivno je posao stoleca otvoriti nekoliko fabrika pelena..trebace nam

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Vučić: Jeremić bi da kaže da bi Srbija bolje prošla da on pregovara s Prištinom 00:13 h

00:13 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Đurić: Sledeći izbori biće održani u uslovima najboljim do sada 00:02 h

00:02 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Joksimović: Menjanje pravila ne bi bilo pošteno, ali možemo da se prilagodimo 10.12.2019.

10.12.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Vučić: Očekujem da budem saslušan posle Vučevićeve prijave 10.12.2019.

10.12.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Crnogorski biznismen ranjen u hotelu u Beogradu 10.12.2019.

10.12.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Jeremić pita Gašića da li Vučićev otac naređuje u BIA preko Bruna Đurana 10.12.2019.

10.12.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Srbija otvorila novo poglavlje u pristupnim pregovorima sa EU 10.12.2019.

10.12.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Brnabić prisustvovala inauguraciji predsednika Argentine 10.12.2019.

10.12.2019.  |  Vesti

loader