Brnabić: Lično razumem emotivnu reakciju Pokreta socijalista

Vesti 21. sep 201713:36 > 13:46
Tanjug/AP/Darko Vojinović

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas da razume emotivnu reakciju Pokreta socijalista na pisanje portala KRIK o poreklu novca kojim je ministar odbrane Aleksandar Vulin kupio stan u Beogradu.

Brnabić je rekla da se povodom slučaja Vulin nije oglašavala pošto je u pitanju, kako je rekla, sukob između jedne političke stranke i jednog portala.

„Ta izjava koja se pojavila, odnosno izjave, su bile izjave jedne političke stranke, ne ni ministra Vulina. Da li se ja slažem sa tom retorikom? Ne, to nije moj stil. Ja se ne bih tako izražavala“, kazala je Brnabić govoreći o saopštenju Pokreta socijalista u kojem se navodi da je novinar KRIK-a narkoman.

Premijerka je dodala da je to bila emotivna reakcija i da je lično razume, pošto je i ona sa istim portalom imala pre nekoliko meseci istu emotivnu reakciju.

„Trudila sam se da, kada sam sa njom izašla u javnost, budem tolerantna i balansirana. Taj portal nije ni policija, ni tužilaštvo i taj sukob nije sukob u kojem učestvuje Vlada Srbije“, naglasila je Brnabić.

Ona je istakla da se slučajem Vulin bave državne institucije i da će se ona u ovom trenutku osloniti na njih.

„Vranjske dobile više novca 2017. nego za vreme demokrata“

Kada je u pitanju dodeljivanje novca Vranjskim novinama na konkursima za projektno finansiranje, premijerka Ana Brnabić rekla je da se i sama iznenadila kada je videla da je taj nedeljnik, za koji je rekla da ne podržava Vladu, dobio značajne svote na konkursima za projektno finasiranje.

Da li su neki drugi mediji dobili više novca, ja nemam tu informaciju, jer sam tražila da mi provere samo za Vranjske. Ne bih sada da menjamo teze, Vranjske su dobile značajne sume za projekte, nezavisne komisije su izabrale te projekte za finansiranje i oni su bili finansirani iz budžta, rekla je Brnabić.

Dodala je da je za nju „neverovatno i indikativno“ da su Vranjske u 2017. godini dobile 1,7 miliona dinara, a da su za pet godina vlasti demokrata, od 2008. do 2012. godine, dobile milion i 670 hiljada dinara.

Dakle, od Vlade su preko konkursa za svoje sadržaje samo u 2017. dobili više nego u tih pet godina. Ovde se priča o tome da li je vlada gušila Vranjske? Oko 4,5 miliona su od 2014. dobili preko konkursa, više nego bilo kada do sada. Meni je to dokaz da vlada nije gušila Vranjske, upravo suprotno podržala je vranjske u jednoj godini, u ovoj godini, više nego demokrate u pet godina za vreme njihove vlasti, ponovila je Brnabić.