Vučić: Narod protiv tajkuna na beogradskim izborima

Vesti 14. sep 201720:48 > 20:52
Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će biti zanimljiva kampanja za beogradske izbore i to "narod protiv tajkuna", komentarišući navode da bi opozicioni kandidat za gradonačelnika mogao da bude Dragan Đilas.

„Čestitam im“, poručio je Vučić u uključenju na TV Pink, upitan da prokomentariše pisanje lista Alo da će zajednički kandidat pokreta Saše Jankovića i Vuka Jeremića biti bivši gradonačelnik Dragan Đilas.

„Nemam ništa da dodam, ovo slušam svaki, po ko zna koji put, da će da pobede“, kazao je on pred početak ceremonije obeležavanju početka izgradnje stambeno-poslovnog objekta Skyline Belgrade u Airport Cityju na Novom Beogradu.

„Biće zanimljiva kampanja, narod protiv tajkuna, ali rezultati su ono čime možete da se pohvalite“, rekao je Vučić.

Kako je naglasio, za tri godine „gradonačelnikovanja“ Siniše Malog dug je smanjen na 600 miliona evra, a da je od prethodnika ostavljen dug od 1,2 milijarde evra, Grada i svih javnih gradskih preduzeća.

Prema njegovim rečima, tad je bilo oko 40, 50 gradilišta u glavnom gradu, a danas ih je 550 – 600. Povodom početka projekta Skajlajn Belgrejd, Vučić je istakao da je ponosan na rezultate Beograda kao građanin i kao predsednik.

„Beograd postaje metropola u pravom smislu“, istakao je predsednik.

Novi projekat, Skyline koji će se, kako je rekao, spajati sa Begradom na vodi i rezidencijalnim objektima u Kneza Miloša, za Srbiju znači više turista, više novca i da je Beograd sve atraktivniji.

Dodao je da je za 20 posto više turista za prvih sedam meseci ove godine.

„U Beogradu prvi put imamo ispod 95.000 ljudi bez posla, realno uz one koji ne žele u Beogradu da rade, to je ispod 55.000 nezaposlenih“, izjavio je Vučić.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da veliki projekti poput ovog menjaju panoramu Beograda i pokreću građevinsku industriju Srbije i Beograda.

„Svet je globalno selo i investitori mogu da ulaže gde god žele, a ovo je dokaz da sve veći broj njih veruje u našu zemlju i grad i da je Srbija postala stabilna zemlja za ulaganje“, rekao je Mali.