Da li će Vučić, hteo ne hteo, biti uramljen?

Da li će Vučić, hteo ne hteo, biti uramljen?

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ne odustaje od ideje da se u objektima Vojske Srbije postave slike predsednika Aleksandra Vučića. Kaže, ima podršku svih uprava Vojske Srbije i Generalštaba.

00:00

Izvor: N1

Istovremeno, međutim, Vojni sindikat Srbiji saopštava da je u Drugoj brigadi kopnene vojske u toku istraga ko je dokument o ministrovom predlogu dostavio medijima - Vulin je to odbio da komentariše.

Hteo ne hteo, Aleksandar Vučić će, po svemu sudeći, biti uramljen.

"To šta on želi ili ne želi je druga stvar", kaže Vulin.

Glasniji od Vučića, od svih kritika kojima je izložen prethodnih dana, ali i bukvalno glasniji od motora auomobila koji se trkaju, ministar Vulin ne odustaje od ideje da predsednikove slike krase vojne objekte.

Vulin: "Aleksandar Vučić je skroman čovek, ali njegova skromnost ne treba da bude razlog da Srbija ne bude uređena zemlja kao što su i zemlje o kojima sam govorio. Zašto su to bolji od nas Rusi, Amerikanci, Britanci, Francuzi? Zašto je samo Srbija predmet podsmeha? Zašto napadate Srbiju zbog Aleksandra Vučića? Da li postoij ijedna ozbiljna vojska na svetu koja nema vrhovnog komandanta u svojim prostorijama?

N1: Kako vi znate da ih ima?

Vulin: "Iz N1 me to pitate? Pitajte vašeg vlasnika".

I dok na neka pitanja odgovara pitanjem, ne želi da odgovori na pitanje da li su tačne tvrdnje Vojnog sindikata Srbije da je u Drugoj brigadi kopnene vojske u toku istraga o tome ko je medijima dostavio ministrov predlog o postavljanju Vučićevih fotografija.

 "Ono što je moje lično mišljenje, to je da još nisam čuo za vojsku koja smatra da su vojni dokumenti javna stvar", rekao je Vulin.

"Mi smo dobili informaciju da se oglasilo Javno tužilaštvo, da u ovom slučaju nema elemenata odavanja vojne tajne, niti nekog krivičnog dela, i za nas je neshvatljivo zašto je neko sebi dao za pravo da, van granica zakona, naredi svojim potčinjenim pripadnicima, u ovom slučaju pripadnicima Vojne policije da isleđuju i istražuju ko je taj ko je koji je tako nešto uradio", kaže Novica Antić, iz Vojnog sindikata Srbije.

Pravila službe Vojske Srbije, dodaju u sindikatu, jasno definišu da se u vojnim objektima ističu grb države, grb vojske i u određenim slučajevima i zastava, ne i slika predsednika.

"U ovom slučaju mi bismo morali da izmenimo Pravilo službe, a Pravilo službe donosi Predsednik Republike, dakle, sam predsednik bi sebi morao da donese propis koji reguliše da se njegova fotografija postavi u određene prostorije", kaže Novica Antić.

Upravo to želi ministar Vulin, da izmeni pravilo koje se, kaže, nije poštovalo za vreme Borisa Tadića čije su slike, tvrdi, bile u vojnim objektima, uprkos zakonu. U medijskom timu bivšeg predsednika kažu da on ta saznanja nema niti je te slike ikada video. Tvrde, Tadić postavljanje slika smatra političkim prostaklukom".


Komentari (81)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Penzioner Vojni

Vratite vi umanjene penzije

Evita

A zar ne bi bilo pametnije da ga fino krunisemo? Bude kralj, ne mora vise da se smara ko Milo, te predsednik, te premijer...

mirko

Moj odgovor je: Hoće! Da Vučić ne želi da se urami, to Vulin ne bi ni predložio. Ja bih išao i dalje od Vulina, predložio bih da mu se ispred svih javnih ustanova postave biste, pa da i Vučić može pred sobom da klekne, jer čovek o sebi tako misli. Nadam se da će Vulin to provesti u delo i mislim da je to dobro, jer to je jedini način da ljudi shvate ko su nam vođe, pretpostavljam da većina građana Srbije ima više dostojanstva od Vulina, pa da ga neće slediti do kraja, ako nisam u pravu ništa, mogu samo žaliti zbog toga.

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Železničar iz Srbije uhvaćen u vozu sa 13 kilograma heroina 15.10.2019.

15.10.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Aktivistkinje “1 od 5 miliona”: Uzbunjivač iz Krušika ohrabriće druge da govore 15.10.2019.

15.10.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Haradinaj neće biti poslanik u Skupštini Kosova 15.10.2019.

15.10.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Van Rompej: Garancija za trajni mir na Balkanu je ulazak svih zemalja u EU 15.10.2019.

15.10.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

GI SDP: Nova Vlada Kosova da nađe nalogodavce i procesuira ubice Ivanovića 15.10.2019.

15.10.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Inicijativa za osnivanje mreže solidarnosti - zaštita građana od države 15.10.2019.

15.10.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Vučić: Interpol je mala, taktička pobeda, a taksistima ćemo ponuditi subvencije 15.10.2019.

15.10.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Opozicija optužuje Vesićevo obezbeđenje za nasilje, SNS uzvraća - fašistički pir 15.10.2019.

15.10.2019.  |  Vesti

loader