Goran Rakić novi predsednik Srpske liste

Goran Rakić novi predsednik Srpske liste

Goran Rakić novi predsednik Srpske liste Izvor: N1

Na izbornoj sednici Srpske liste održanoj u Kosovskoj Mitrovici, za novog predsednika te građanske inicijative izabran je Goran Rakić. Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović ocenio je da je Srpska lista trenutno jedini politički projekat na tom prostoru koji može da okupi i zaštiti kosovske Srbe.

Pored predsednika, ma izbornoj sednici Srpske liste izabrano je i Predsedništvo, kojeg čine: Slavko Simić, Ivan Todosijević, Stevan Vulović, Milovan Krivokapić, Srđan Mitrović, Saša Milošević, Srđan Popović i Darko Jeftić.

Novi generalni sekretar Srpske liste je Zoran Mojsilović, dok je šef kancelarije za saradnju sa medijima Igor Simić.

Obraćajući se posle izborne sednice, Rakić je kazao da je osnovni cilj Srpske liste zaštita srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

"Nastaviću da se borim za bolji život srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Predstoji nam period u kome će Srpska lista nastaviti borbu ne samo za Srbe već i za Gorance, Bošnjake, Turke, Rome i sve druge zajednice koje su u proteklom periodu bile građani drugog reda", kazao je novi predsednik Srpske liste.

Rakić je naveo da u toj borbi ima mesta za "sve iskrene i dobronamerne borce ali ne i za samostalne strelce čiji je lični interes iznad nacionalnog".

 "Srpska lista će sačuvati mir, boriće se u Skupštini Kosova za govornicom. Tu politiku mira započeo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a dosledno je sledila Kancelarija za Kosovo i Metohiju na čelu sa direktorom Markom Djurićem", kazao je Rakić.

Navodeći da je jednoglasno izabran na predlog dosadašnjeg predsednika Srpske liste Slavka Simića, Rakić je najavio da će sve buduće odluke te inicijative biti donošene konsenzusom.

"Odluke nećemo donositi brzopleto, konsultovaćemo se sa predsednicima i Beogradom i nakon toga odlučićemo šta je dobro za srpski narod na Kosovu i Metohiji", kazao je Rakić.

Jović: Srpska lista jedini politički projekat na Kosovu koji može da zaštiti Srbe

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović ocenio je da je Srpska lista trenutno jedini politički projekat na tom prostoru koji može da okupi i zaštiti kosovske Srbe.

Jović je posle izborne skupštine Srpske liste, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo te inicijative, kazao da Vlada Srbije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju "nemaju dilemu" kojoj će političkoj stranci kosovskih Srba pokloniti poverenje.

"To je Srpska lista jer su drugi politički subjekti koji sebe predstavljaju kao srpske, pod dominantnim uticajem pojedinih albanskih političara iz Prištine i stranih ambasada. Vlada Srbije vidi Srpsku listu kao deo porodice koja je zajedno i u dobru i u zlu", kazao je Jović.

Navodeći da jedino Srpska lista ima kapacitet da usmeri kosovske Srbe u borbi za dostizanje "političkih i ljudskih prava i sloboda koje su u prethodnom periodu bile brutalno gažene", Jović je kazao da njeni predstavnici "moraju još posvećenije da se upuste u borbu za interese srpskog naroda na Kosovu".

"Zamolili smo ih da u sredinama gde rade, ne dozvole da njihovo eventualno takmičenje u radu preraste u neprijateljstvo jer bi to donelo štetu Srbima na Kosovu i Metohiji, da ne zaborave da su na tim funkcijama zbog naroda, a ne da narod postoji da bi njima bilo bolje. Njihov odnos prema tome biće merilo Vlade Srbije za podršku koju će dobiti pojedinačno po zaslugama", rekao je Jović.

POVEZANE VESTI

Komentari (4)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zvečanac

postajemo kao neke latino drzave u kojima pojedini narko karteli vladaju nekim delom drzave, institucijama i narodom u tom delu kvazi drzave... zao mi je sto su neki pojedinci zalutali u ovu zadrugu

Lenica

To je najvece ponizenje za Srbe iz Mitrovice i Zvecana , da ih on predstavlja, polupismeni Vucitrnac😭😭😭😭😭😭😭

Miloš

Srpska lista je jedna organizivano-kriminalna grupa koja pere ogromne pare koje stižu iz sveta na Kosovo!! Pa ovaj Goran Rakić je bio vatrogasac, a Slavko Simić je svojevremeno cepao drva po Leposaviću!! Oprali su do sada jedno 20 miliona evra, ako ne i više i to ceo sever Kosova zna!!

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

POPULARNO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Dačić o izjavi Skata: Kao da su SAD podrškom Kosovu na pravoj strani istorije 20.02.2019.

20.02.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Sudija Miodrag Majić objavio zbirku tekstova pod nazivom "U ime naroda" 20.02.2019.

20.02.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Mladenović za N1: Vučić je batler evropske politike, revolt građana ogroman 20.02.2019.

20.02.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

NURDOR: Nedopustivo da se pravila zanemaruju, zaštita zdravlja dece prioritet 20.02.2019.

20.02.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Kovačević: Broj zatvorenika se ne menja, alternativne mere "statistička greška" 20.02.2019.

20.02.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Birački spisak za nadležne nikada ažurniji, stručnjaci nisu saglasni 20.02.2019.

20.02.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Od opozicionih stranaka samo DS bojkotovao sednicu Skupštine Novog Sada 20.02.2019.

20.02.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Epidemiolog: Vučićeva poseta hematoonkološkom dečjem odeljenju nije bila razumna 20.02.2019.

20.02.2019.  |  Vesti

loader