Četiri profesora odbila da uđu u komisiju za doktorat Malog

Četiri profesora odbila da uđu u komisiju za doktorat Malog

Četiri profesora odbila da uđu u komisiju za doktorat Malog Izvor: N1

Stručna komisija za preispitivanje osporene doktorske disertacije gradonačelnika Beograda Siniše Malog, koju je odbranio na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, mogla bi da bude formirana do sredine jula, piše list Danas.

Kako je listu rečeno na Univerzitetu u Beogradu, izvesno je učešće samo jednog člana - stručnjaka iz Slovenije, koji je obezbeđen zahvaljujući angažovanju Rektorskog kolegijuma beogradskog Univerziteta, ali još nije poznato njegovo ime, jer članstvo u komisiji tek treba da bude potvrđeno.

FON je od Rektorskog kolegijuma Univerziteta zatražio pomoć pošto su četiri njihova profesora odbila da uđu u komisiju za preispitivanje te disertacije.

Prema Pravilniku o postupanju utvrđivanje neakademskog ponašanja u izradi pisanih radova, Nastavno-naučno veće FON-a treba da predloži još jednog člana, jednog će imenovati odgovarajuće veće grupacija, a jednog Nacionalni savet visokog obrazovanja.

Pozivajući se na nezvanična saznanja Danas navodi da je Nacionalni savet za visoko obrazovanje na sednici u utorak za člana stručne komisije predložio profesora Fakulteta političkih nauka Milana Jovanovića, ali da Jovanović nije prisustvovao sednici, tako da se čeka njegov pristanak.

Nacionalni savet će zasedati posle letnje pauze u septembru.

Na Univerzitetu u Beogradu listu je potvrđeno da je stigao zahtev FON-a da veće grupacija imenuje jednog člana u stručnu komisiju, ali je nedoumica da li to treba da uradi Veće grupacije tehničko-tehnoloških nauka čiji je FON član ili Veće grupacija društveno-humanističkih nauka pošto je osporena disertacija iz njima bliže oblasti.

Senat Univerziteta u Beogradu početkom godine nije prihvatio odluku Etičke komisije FON-a donetu krajem prošle godine da doktorska disertacija Malog nije plagijat. Izveštaj da taj doktorat nije plagijat prihvatilo je Nastavno-naučno veće FON-a.

FON je formirao komisiju od nastavnika, saradnika, studenata i zaposlenih u stručnim službama po prijavi koja je stigla na univerzitet, a odlučivalo se u skladu sa novim pravilnicima Beogradskog univerziteta.

Siniša Mali je 2013. godine na FON-u odbranio doktorsku tezu pod nazivom "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije - teorijske koncepcije i iskustva Srbije".

Na sajtu Peščanika 9. jula 2014. objavljen je tekst u kojem se navodi da je 33 odsto ili više teksta doktorskog rada Siniše Malog odbranjenog na FON-u plagirano. U međuvremenu je časopis "Organization and Management" zbog plagijata povukao članak čiji je koautor Mali.

To je jedan od dva naučna rada na osnovu kojih je Mali stekao pravo da brani svoj doktorski rad.

Tagovi:

Komentari (11)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

despot

Pa ko će, normalan, da navuče sebi bedu na vrat i da se zameri naprednjacima.

Jelena

Sramota je sve ovo zajedno. A da "provuku" disertaciju kroz program za otkrivanje plagijata i zaklone se iza dobijenih rezultata?

Republic(s) Of Bananas

Sve same moralne gromade, samo što ne vole da se previše mešaju u svoj posao. I ti i takvi su kompetentni da edukuju "budućnost" ove zemlje.

* Sva polja su obavezna

POPULARNO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Dr Nele Karajlić: Na Kosovu stanuje Bog lično, tamo je njegova adresa 14:34 h

14:34 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Muškarac ubijen u privatnom apartmanu u Vrdniku 14:30 h

14:30 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Funkcioneri Samostalne liberalne stranke protestno prešli Merdare 14:19 h

14:19 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Vesić: Novi Zakon o glavnom gradu će omogućiti decentralizaciju opština 13:39 h

13:39 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Ukrali automobil iz garaže - sa krova skinuli crep i deo drvene konstrukcije 13:34 h

13:34 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Jeremić: Vučićev režim će pasti na prvi zvižduk na nekom od njegovih mitinga 13:20 h

13:20 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Tači: U Berlinu neće biti razgovora, pregovora, niti sporazuma 13:07 h

13:07 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Vučić i Putin: "Neverovatni" potezi Prištine, Rusija prati situaciju oko Kosova 12:59 h

12:59 h  |  Vesti

loader