Predsedništvo SNS dalo podršku Vučiću da izabere premijera

Vesti 07. jun 201718:12 > 18:13
N1

Predsedništvo Srpske napredne stranke dalo je jednoglasnu podršku predsedniku države i lideru te partije, Aleksandru Vučiću, da predloži ličnost za novog predsednika Vlade Srbije, saopštila je Maja Gojković.

Gojković je, posle sednice Predsedništva SNS, rekla da su svi članovi Predsedništva dali jednoglasnu podršku Vučiću da predloži ličnost za premijera, i da će on u rokovima koji su predviđeni zakonom izaći za svojim predlogom pred Narodnu skupštinu Republike Srbije.

Kako je rekla, svi poslanici SNS-a u Skupštini Srbije podržaće Vučićev predlog za novog premijera.

Na pitanje novinarke N1 da li to znači da je SNS odustala od zahteva iznetog tokom konsultacija, da premijer mora da bude iz te stranke, Gojković je rekla da su svi “vrlo jasno, jednoglasno dali veliko poverenje Aleksandru Vučiću da on bude taj koji će u ovom momentu predložiti najboljeg kandidata za predsednika Vlade Republike Srbije, u najboljem interesu države i građana”.

Gojković je rekla i da se na današnjoj sednici nije razgovaralo o imenima, i da to nije bila tema.,

Predsedništvo SNS-a donelo je i jednoglasni zaključak da žele da nastave saradnju sa svim partijama koje su bile sa njom na listi na parlamentarnim izborima 2016. godine, kao i da posebno produbljenje odnosa, u političkom smislu, žele da imaju sa SPS-om.

Gojković je, u ime SNS-a, pozvala građane na Kosovu da na predstojećim parlamentarnim izborima glasaju za predstavnike Srspke liste.