Lončar: Gledali su me u oči i lagali su me

Vesti 18. maj 201714:32 > 17:40
Fonet

Radovi na na novoj zgradi Kliničkog centra Niš kasne, i trebalo je da budu završeni 27. marta, a pacijenti čekaju zbog "javašluka pojedinaca i kombinacija koje oni prave", rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

„Tamo ne možete da razotkrijete ko je sve kriv. Uvek je neko drugi kriv – od izvođača, podizvođača, nadzora.. Ali, nadležni organi moraju da urade svoj posao i građani moraju da znaju zašto to kasni. Sutra je sastanak na kome će biti ljudi iz evropske banke, izvođači i podizvođači,nadzor svi oni sutra moraju da daju jer mi njima više ne verujemo. Svaki termin koji su nam dali, oni su nas slagali. gledali su me u oči i lagali su. pričali su – biće za mesec dana, biće za dva meseca, potpisali su mi da će sve biti gotovoo“, ističe Lončar.

Kako kaže, sad će tražiti pomoć od Evropske banke i svih institucija da vidimo šta može da se uradi da se to završi.

KC Niš: Tražili smo od izvođača da rade što više

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović izjavio je da nema odgovornosti te zdravstvene ustanove što kasne radovi na novom Kliničkom centru.

„Tražili smo od izvođača radova da rade što više, da uvedu drugu i treću smenu. Sve su to odbijali, a zbog čega, utvrdiće nadležni“, rekao je on povodom kritike ministra Lončara.

Direktor niškog Kliniočkog centra je objasnio da je ta ustanova krajnji korisnik i „neko ko treba da dobije ključ od objekta“.

Radovanović je kazao da je u proteklih devet meseci „zajedno sa saradnicima neprekidno bio u novom Kliničkom centru, dok je Lončar dolazio nebrojeno puta“.

Novi Klinički centra u Nišu, podsetio je Radovanović, gradi italijanska kompanija „Inso“ i „još dvadeset, trideset podizvođača, delom i iz Srbije“

Radovanović je najavio da će na sutrašenjem sastanku Ministarstva zdravlja i Evropske investicione banke biti doneta odluka o daljim radovima na novom Kliničkom centru. Po njegovim rečima, biće rasčišćeno da li će dosadašnji izvođači radova nastaviti svoj posao.