"Rat" saopštenjima Mitrovića i Radulovića o poreskom dugu

"Rat" saopštenjima Mitrovića i Radulovića o poreskom dugu Izvor: N1/Pixsell

Vlasnik i generalni direktor TV Pink Željko Mitrović uputio je otvoreno pismo Saši Raduloviću u kojem navodi da predsednik pokreta Dosta je bilo "duguje milion dolara američkim poreskim obveznicima, federalnim poreskim organima tj. američkoj vladi". Pokret Dosta je bilo demantuje poreska dugovanja i ocenjuje pismo Mitrovića kao "vrhunski cinizam".

"Nas, građane, doveli ste u situaciju da se stidimo i sramimo i to baš kada se Srbija trudi da sa Amerikom razvije najbolje moguće odnose", ocenio je Mitrović.

On tvrdi da kompanija Pink ne duguje "nijedan dinar poreza, ni doprinosa, na današnji dan, ni Srbiji, ni Americi, niti bilo kojoj drugoj zemlji".

"Takođe, Pink ne duguje nijednoj banci", naveo je Mitrović i poručio Raduloviću da sledeći put "proveri podatke".

Dosta je bilo: Radulović ne duguje ni dolar

Pokret Dosta je bilo je ocenio kao "vrhunski cinizam" pismo Željka Mitrovića koji "proziva Sašu Radulovića za navodni porez koji duguje Amerikancima".

"Saša Radulović ne duguje ni Americi, ni bilo kojoj drugoj državi, ni dolar, ni evro, ni dinar poreza", navedeno je u saopštenju.

Pokret Dosta je bilo zatražio je da se u dnevni red Skupštine Srbije uvrsti pitanje poreskih dugovanja Televizije Pink i kredita koje je "u milionskim iznosima i u nekoliko tranši Željko Mitrović dobio od Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI)".

"Zahtevamo od Željka Mitrovića i AOFI da javnosti dostave sve dokumente o dodeljivanju kredita ukupne vrednosti 3,9 miliona evra iz AOFI u trenutku kada je Pink international company na listama Poreske uprave jedan od najvećih poreskih dužnika", saopštio je pokret.

Dosta je bilo podseća da je uslov za dodelu kredita AOFI da nema poreskih dugovanja, kao I na to da je poverenik za informacije od javnog značaja sa 200.000 dinara kaznio AOFI zbog skrivanja ovih informacija.

Minut dva

Mislili su da je minut dva dovoljno kratko da ne promenis kanal a da mozes nekog da oblatili. Medjutim vise ni domacice ne gledaju pink.

cobi ns

Kada pogledaš tu"televiziju"(ako možeš uopšte)odmah ti je jasno sve.....nema potrebe gledati "poreske knjige".....?!

Batke Veliki.

Majski onda Mitrovića za neko ministarstvo. Verovatno će da pokaže šta zna.

Stefanović: Mere o izbornim uslovima u roku do tri meseca, neke i ranije 09:12 h

Nikolić: Mladi nemaju uzore, odgovornost porodice i društva da suzbiju nasilje 09:12 h

Skat: Poniženje partnera u pregovorima o Kosovu ne pomaže 07:42 h

Mekalister predlaže dve faze razgovora vlasti i opozicije - pre i posle izbora 07:24 h

Samardžić: Vučić manipuliše, Koštunica imao razvijen i razrađen plan za Kosovo 22.09.2019.

22.09.2019.  |  Vesti

Kurti najavio ulaganje od 400 miliona evra u Vojsku Kosova 22.09.2019.

22.09.2019.  |  Vesti

Vesić najavljuje gondolu uprkos "histeriji manjine", Bastać poručuje - neće moći 22.09.2019.