Marijan Rističević predsednik Odbora za poljoprivredu

Marijan Rističević predsednik Odbora za poljoprivredu

Marijan Rističević predsednik Odbora za poljoprivredu Izvor: Tanjug/ Sava Radovanović

Predsednik Narodne seljačke stranke i poslanik sa liste Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje", Marijan Rističević, izabran je za predsednika skupštinskog Odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Zamenik Odbora postao je poslanik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Arpad Fremond.

Rističević je najavio da će na dnevnom redu sledeće sednice biti rasprava o bolesti kvrgave kože kod krava, pošto je prema podacima kojima raspolaže do sada zbog te bolesti ubijeno oko 400 grla stoke. Raspravljaće se i o merama protivgradne zaštite i merama oko prelemana, jer 30. juna ističe zaštita domaćih proizvoda od mleka i mesnih prerađevina, odnosno ukida se taksa za uvoz ovih proizvoda.

Predstavljajućisvoju biografiju, Rističević je ispričao da su ga roditelji zbog nedostatka obdaništa dok je bio dete vodili na njivu "tako da je na njivu išao i puzeći".

Predstavik Narodne seljačke stranke Milija Miletić, predlažući Rističevića, rekao je da je ovaj odbor "najvažniji za Srbe" i da je Rističević u prošlom sazivu, dok je predsedavao doprineo ugledu Odbora i poboljšao njegov rad.

Predstavnik Pokreta "Dosta je bilo" Nenad Božić rekao je da taj Odbor ne sme da bude posvećn samo poljoprivredi, već da mora da se bavi i šumarstvom i vodoprivredom, u kojima postoje veliki problemi.

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Veroljub Matić predložio je da jedan od prvih zadataka Odbora bude razmatranje stanja protivgradne zaštite u Srbiji.

Predstavnik Srpske radikalne stranke (SRS) Marko Milenković i predstavnik poslaničke grupe Dveri Miladin Ševarlić negodovali su zbog toga što nije bilo dogovora o predsedničkim mestima u odborima. Odboru je predsedavao Ševarlić, kao najstariji poslanik. On je na sednicu došao u narodnoj nošnji.

SNS ima šest članova u ovom odboru, dok njihovi koalicioni partneri, koji čine poslaničku grupu Pokret socijalista - Narodna seljačka stranka - Ujedinjena seljačka stranka imaju dva člana, a SVM ima jednog predatavnika. Socijalistička partija Srbije imaće dva člana Odbora.

Socijaldmokratsku stranku predstavlja jedan poslanik, po jednog poredstavnika ima i Demokratska stranka, SRS, poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine i Zelene stranke, poslanička grupa Nove Stranke, pokreta "Dosta je bilo" i poslaničke grupa Dveri.

Drecun na čelu Odbora za Kosovo

Za predsednika skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju izabran je poslanik Srpske napredne stranke Milovan Drecun. Za zamenika predsednika Odbora izabran je poslanik Socijaldemokratske stranke Goran Bogdanović.

Drecun je rekao da je zadatak Odbora da spreči ocepljenje tog dela Srbije.

Kao oponenta Drcunu, predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić predložila je Slavišu Ristića, o čijem se izboru na funkciju predsednika Odbora nije ni glasalo, jer je Drecun podržan većinom glasova.

"On je čovek koji živi u Zubinom Potoku, nema druge nepokretnosti van Kosova i Metohije i simbol je borbe na Kosovu i Metohiji", rekla je Rašković Ivić.

SNS će imati devet članova Odbora, među kojima su Milovan Drecun, Miodrag Linta i Andreja Mladenović, a njihovi koalicioni partneri Partija ujedinjenih penzionera Srbije imaće jednog člana. Po jednog član imaće SDS, Demokratska stranka, koju predstavlja Gordana Čomić, Dveri, koje će predstavljati njihov predsednik Boško Obradović, DSS i Pokret "Dosta je bilo". Po dva člana imaće Srpska radikalna stranka i Socijalistička partija Srbije.

Komentari (25)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Đinđić

Jel to onaj Rističević, kod koga su pacovi pojeli žito robnih rezervi, koje mu je bilo povereno na čuvanje, ja nisam siguran ko je veća štetočina, on koji u parlamentu ponavlja reč "tako je" ili pacovi. Spas za borbu sa pacovima je deratizacija.

KaleBrdo

Taj.

kole

Čujem da je u odbor za zdravstvo predložen deda Sima, onaj što "namešta" želudac, a u odbor za energetiku Pera ložač.

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Stefanović uručio rešenja o unapređenju u čin generala policije i plakete 15.06.2019.

15.06.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

7 na N1 o vađenju fleka nakon poplava, "spontanim" ali plaćenim mitingašima... 15.06.2019.

15.06.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Protest u Kragujevcu: Bez podela stati u jednu kolonu 15.06.2019.

15.06.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Vuk Jeremić u poseti Pasjanu i manastiru Dečani 15.06.2019.

15.06.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Otvoreno pismo s Filozofskog: Kako predsednik diše, tako policija misli 15.06.2019.

15.06.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

UG Ulice za bicikliste blokiralo radove u ulicama od Ruzveltove do Kalemegdana 15.06.2019.

15.06.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Protest "Jedan od pet miliona" u Beogradu: Probudimo nadležne u Rektoratu 15.06.2019.

15.06.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Novi dan: Kako nasilje nad ženama tretiraju mediji u Srbiji 15.06.2019.

15.06.2019.  |  Vesti

loader