Vlasnik srušenih objekata Vučiću: Nemam krivičnu prijavu

Vlasnik srušenih objekata Vučiću: Nemam krivičnu prijavu

Vlasnik srušenih objekata Vučiću: Nemam krivičnu prijavu Izvor: Tanjug/Srđan Ilić

Dušan Miljević, vlasnik kompanije "Iskra", reagovao je povodom izjave premijera Srbije du su svi srušeni objekti u Hercegovačkoj ulici “stečeni kriminalom”.

Miljević je naveo da je obavezan da reaguje na izjavu premijera Vučića, da su u Hercegovačkoj ulici srušeni objekti koji su “stečeni kriminalom”, pošto je i sam vlasnik firme Iskra čijih je 1,057 m2 objekata takođe srušeno.

"Nemam ni jednu krivičnu prijavu i nikad nisam optuživan za bilo koje krivično delo.  Privatnim poslom se bavim 29 godina, a u Srbiji 26 godina. Tokom te tri decenije bavio sam se nekretninama, finansijama, međunarodnom trgovinom, prevozom paketa od vrata do vrata, štampom, izdavaštvom, investicionom izgradnjom, itd. U boljim vremenima zapošljavao sam i po 300 radnika.
Nikada nisam poslovao kroz političke ili korupcijske modele, niti sam bio sponzor neke stranke.  Nikada nisam učestvovao u privatizacijama niti sam radio poslove s državom. Najveći problem u poslovanju u Srbiji tokom svih ovih 26 godina dolazio je kroz spregu mafije sa državnim strukturama. Na žalost, i danas je tako", naveo je vlasnik "Iskre".

Miljević dalje navodi da je u kupovinu "Iskre" investirao novac od kredita, pre šest godina.

"Iskru sam kupio kao “pravno lice u stečaju”, na osnovu oglasa u dnevnoj štampi, na drugoj javnoj licitaciji (na prvoj nije bilo zainteresovanih). Nikog iz Iskre nisam poznavao, a stečajnog upravnika sam sreo samo na licitaciji", navodi Miljević.

On dodaje da su svi poverioci u potpunosti namireni plaćenom cenom i stečajni sud je potvrdio da je pravno lice Iskra ovim izaslo iz stečaja

"Imovina koja nam je nabrojana u prodajnoj dokumentaciji uključivala je 1,057 m2 poslovnog prostora i 1,400 m2 prava na zemljištu, sve u Hercegovačkoj 4-6. Ako je zaista nekadašnja "Iskra" ove objekte i stekla kriminalom, a o čemu nemamo indicija, taj teret ne može da se prenosi na novog vlasnika. Sva potraživanja mogla su se izneti samo prema stečajnoj masi, a ništa prema pravnom licu koje se kroz stečaj prodaje. Ni jedan od nezakonito srušenih objekata "Iskre" nismo mi napravili, sve ih je sazidala državna firma "Iskra" još pre pedeset godina. Eventualni gresi tadašnjih rukovodioca ne mogu se prenositi na sadašnjeg vlasnika, ni u obligacionom, ni u krivičnom, ni u moralnom smislu", navodi Miljević.

Gotovo sve što je "Iskra" radila od kad sam je pre 6 godina kupio bili su očajnički pokušaji da odbranim svoja zakonska prava od organizovanog kriminala u državnim institucijama, navodi on.

"S druge strane, kriminal koji je nesporan je onaj kojim je "Iskri" srušeno svih 1,057 m2 objekata, kao i onaj gde je 1,400 m2 zemljišta grad ekspropriisao preminuloj osobi, a Iskri odbio pravo da bude stranka u postupku mada s preminulom ima sudsko poravnanje. Nadam se da ce ovaj drugi primer biti brzo ispitan jer, za razliku od prvog, sva dokumentacija je lako dostupna i u rukama je grada", navodi se u saopštenju vlasnika "Iskre".

Saopštenje vlasnika "Iskre" možete ovde pročitati u celosti.

"Posle svega sto se desilo i jos uvek dešava, smatram da je poslednja stvar koja priliči premijeru države Srbije da preko medija sve vlasnike kriminalno srušenih objekata proglasi kriminalcima", zaljučuje Miljević.

Transport Peroni d.o.o: Objekti našeg preduzeća nalaze na projektovanoj trasi izgradnje "Beograda na vodi"

Nijedan objekat nije stečen kriminalom niti korupcijom i svi su izgrađeni u skladu sa zaključenim ugovorom i urbanističkim uslovima, što je dobro poznato državnim organima, saopštilo je porodično preduzeće Transport Peroni d.o.o. Beograd povodom izjava zvaničnika o noćnom rušenju u Savamali 25. aprila.

Organizovanim kriminalom koji se dogodio dana 25. aprila u Beogradu, u ulici Hercegovačka izostankom reagovanja nadležnih organa, ozbiljno su ugrožena ljudska prava i pravo na imovinu, koje je garantovano Ustavom Srbije i međunarodnim pravnim poretkom, navodi se u saopštenju.

Nije tačna izjava da osim korisnika ove lokacije država nije imala koristi, jer je preduzeće plaćalo državi znatna novčana sredstava po osnovu zakupa, raznih taksi, kao i poreze, navodi se u saopštenju. Sve objekte sagradio je vlasnik, ističe se u saopštenju i naglašava da sadašnji čelnici izjavama relativizuju počinjeni kriminal, "vršeći dodatni pritisak kako bi nas oterali sa ove lokacije".

Povodom poslednjih izjava zvaničnika u saopštenju se ističe da je preduzeće Transport Peroni d.o.o. 2001. godine zaključilo Ugovor o zakupu sa SR Jugoslavijom - Komisijom za administrativna pitanja Savezne Vlade, a u svemu prema tadašnjim pozitivnim propisima.

Preduzeće ističe da su svi sagrađeni objekti dobili saglasnost nadležnog organa a preduzeće je 2003 godine podnelo zahtev za legalizaciju, koja ni do danas nije okončana.

Jedina istina u svemu što se dogodilo jeste činjenica da se objekti našeg preduzeća nalaze na projektovanoj trasi izgradnje "Beograda na vodi", saopštilo je preduzeće Transport Peroni.

Ono što nas zabrinjava pored lažnih i iskonstruisanih optužbi je izostanak akcije državnih organa na kriminalni akt u izbornoj noći, kao i činjenica da ni posle skoro mesec dana nismo čuli izjavu zvaničnika da su nalogodavci i izvršioci bezumlja identifikovani i privedeni pravdi, kaže
se u saopštenju.

Kako se ističe, preduzeće je u vlasništvu radničke porodice, čiji je osnivač Slobodan Marković, koji nikada nije pripadao nijednoj političkoj partiji.

Komentari (92)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

MR

Na stranu to sto je to tvoja imovina.Nego se pitam odakle i tebi pare?Ako si ih zaradio na berzi ili na zapadu onda u redu.Ili ako je nasledstvo i to je u redu.Ako si ovde zaradio te pare?E to vec budi sumnju?I to bez politicara da kupis?Pa ti si majstor! .

Pravo Na Kometar

Zasto se, ako pomenem skup 25. 5. U 18casova, pojavi petstotina minusa?! Ljudi nema potrebe skup je potreban, ali nije NE OPHODAN KAO U VASEM SLUCAJU. Ni ne phodan, a ni placen , pa je to mozda razlog za minus

Merdare via Putinci

Svaki od tih minusa je plaćen uzurpiranim novcem poreskih obveznika. Neko privatizaciju društvene imovine sprovodi kao otuđenje života građana Srbije. Da li razumete: radi se o otuđenju NAŠIH prava na život! Ima još samo malo, jako malo vremena dok se pređe crta posle koje nema povratka i posle koje će Evropa dobiti Siriju i/ili Libiju u svom dvorištu.

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Analitičari s Kosova: Sledi novi format pregovora, glavna reč Skupštini 19:27 h

19:27 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Dok se nižu detalji u vezi s trgovinom oružjem, čeka se objašnjenje Stefanovića 19:19 h

19:19 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Meštanin oslobođen duga za vodu: Nisam pobedio državu, ona je odbranila sebe 18:51 h

18:51 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Saglasni oko kritike gradskog budžeta, ali ne i odakle - s trotoara ili sednice 18:47 h

18:47 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Krivične prijave protiv Obradovića, jednu podneo Sima Spasić zbog tvita o Vesiću 17:58 h

17:58 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Tepić: Dačić pokušao da me demantuje, a zapravo je optužio Vučića da laže 17:51 h

17:51 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Zbog jake košave u Beogradu JKP Zelenilo dežura 24 časa 17:29 h

17:29 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Godfri: Srbiji neophodne reforme u oblasti vladavine prava, medijskih sloboda... 17:13 h

17:13 h  |  Vesti

loader