U Pančevu evidentiranje glasača sa spiska ispred birališta

U Pančevu evidentiranje glasača sa spiska ispred birališta

U Pančevu evidentiranje glasača sa spiska ispred birališta Izvor: Tanjug

Organizacija CRTA saopštila je da je su na dva odsto biračkih mesta primećene ozbiljne neregularnosti, a najviše ih je u Vojvodini i u istočnoj Srbiji. U Pančevu je ispred birališta primećena osoba koja je imala spisak birača i evidentirala koji su birači izašli na glasanje.

Policija je tu osobu udaljila od birališta, ali je ona izvan kruga od 50 metara nastavila da evidentira birače, navodi organizacija CRTA.

Nepravilnosti su primećene i na drugim biračkim mestima, gde su na glasanje izašli birači koji su već imali obeležen kažiprst, negde se dešavalo da su birači dobijali po dva glasačka listića. Primećeno je i fotografisanje glasačkih listića od strane birača, glasanje bez utvrđivanja identiteta, kao i pokušaj glasanja uz pomoć ukradenog i falsifikovanog glasačkog listića.

CRTA precizira da oni saopštavaju samo one nepravilnosti koje su očili njihovi posmatrači na nekom od 450 glasačkih mesta koje pokrivaju.

19:57 - Šef Posmatračke misije "Građani na straži" Raša Nedeljkov izjavio je da na 20 odsto biračkih mesta građani, iako su upisani u birački spisak, nisu mogli da glasaju na parlamentarnim izborima, ali da to čini 0,32 odsto ukupnog broja birača i ne utiče na regularnost izbora.

15.38 - Nastavljen trend neregularnosti, saopštila CRTA.

14.40 - Er Srbija saopštila je da ima saznanja da je određeni broj građana posredstvom svojih mobilnih telefona dobio automatizovanu SMS poruku kojom se pozivaju da glasaju za jednu političku partiju na današnjim izborima.

U saopštenju se navodi da se broj pošiljaoca te poruke poklapa sa brojem telefonskog servisa u Velikoj Britaniji sa kojeg Er Srbija obaveštava putnike o promenama u redu letenja. Nacionalna aviokompanija ogradila se od sadržaja poruke i navodi da sarađuje sa MUP-om kako bi se utvrdilo da li je došlo do zloupotreba.

14.34 - Kod jednog glasača na biračkom mestu u Konarevu kod Kraljeva pronađena su tri popunjena listića, dva zalepljena jedan za drugi za republičke izbore i jedan za lokalne koji je bio uredan, potvrdio je predsednik Gradske izborne komisije (GIK) Ivan Petrović.

On je dodao da glasanje na tom biračkom mestu nije prekinuto, jer je u pitanju ljudski faktor, to jest glasač je greškom dobio dva listića.

"Jedan birač je greškom dobio dva listića za parlamentarne izbore jer su se zalepili, i jedan za lokalne. Međutim, on je popunio oba listića za parlamentarne izbore i pokušao da ih ubaci u kutiju, ali je Komisija to uočila i taj listić sklonila sa strane kao neupotrebljen", rekao je predsednik GIK-a u Kraljevu.

Petrović je dodao da je sve što se događalo sa zalepljenim listićima na biračkom mestu u Konarevu kod Kraljeva, uneto u zapisnik i glasanje je nastavljeno.

11.30 - Ekipa Foneta izbačena je sa biračkog mesta broj tri u Privrednoj komori, rekao je novinar Foneta na konferenciji za štampu Republičke izborne komisije.

10.26 - U Vranju na biračkom mestu 24 prekinuto je glasanje zato što su aktivisti Jedinstvene Srbije uneli već zaokruženi glasački listić, saopštio RIK:

00:00

Izvor: N1

9.56 - Radio-televizija Vojvodine je javila da dva biračka mesta u Somboru nisu otvorena na vreme.

9.44 - Kašnjenja pri otvaranju izbornih mesta zabeležena u Beogradu i jugu Srbije, ranije otvaranje zabeleženo u zapadnoj i centralnoj Srbiji, saopštila posmatračka misija CRTA.

9.13 - Na manjem broju biračkih mesta u Nišu je zbog organizacionih problema bilo kašnjenja, te će ta biračka mesta biti otvorena duže nego ostala, izjavila je predsednica Gradske izborne komisije.

Tagovi:

Komentari (1)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pravo Na Komentar

Dobro je sto je ovo ojavljeno

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Doktorka koja je posetila Dom za stare kod Čačka zaražena koronavirusom 14:34 h

14:34 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Delegacija EP raspravljaće o budućnosti demokratije u Srbiji 4. novembra 14:28 h

14:28 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

LSV: Zašto je zastava Srbije u ambasadi u Siriji spuštena na pola koplja? 14:24 h

14:24 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Uhapšene dve osobe u Beogradu zbog prevara, uključujući i "skidanje crne magije" 14:22 h

14:22 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Verbić: Šta sve može da nam se dogodi, Ružić može da bude shvaćen kao olakšanje 14:22 h

14:22 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Delić: Situacija u Kragujevcu izuzetno nestabilna sa trendom daljeg pogoršanja 14:10 h

14:10 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Švarm o mogućem dijalogu: Biće ustupaka, kozmetike, pravih izbornih uslova - ne 13:51 h

13:51 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Bolnica za neurologiju KBC Zemun ponovo u kovid sistemu 13:44 h

13:44 h  |  Vesti

loader