Nova optužnica protiv Dulića i Drobnjaka

Nova optužnica protiv Dulića i Drobnjaka

Nova optužnica protiv Dulića i Drobnjaka Izvor: Medija centar Beograd

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Olivera Dulića, Nebojše Janjića i Zorana Drobnjaka za zloupotrebe u izdavanju dozvola za rad.

Bivši ministar za zaštitu životne sredine, njegov tadašnji saradnik i direktor "Puteva Srbije" su optuženi posle dopunjene istrage izdavanja dozvola za rad preduzeću "Nuba invest".

"Postoji opravdana sumnja da su Dulić, Janjić i Drobnjak prilikom izdavanja lokacijskih i građevinskih dozvola za postavljanje mreže optičkih kablova investitorima linijskih infrastrukturnih objekata telekomunikacione mreže pribavili imovinsku korist u iznosu od preko osam miliona dinara”, smatra tužilaštvo.

Tužilaštvo navodi da se su oni na taj način izvršili produženo delo zloupotrebe službenog položaja, a ovo je treća optužnica u tom slučaju. Ovo je treća optužnica u tom slučaju.

Postupajući po naredbi Specijalnog suda u Beogradu, u toku dopune istrage sprovedene su sve naložene istražne radnje - pribavljeni su pravni akti državnih organa, javnih i lokalnih preduzeća sa cele teritorije Srbije preko kojih prelazi mreža optičkih kablova, a kojima je uređena obaveza i visina naknade za izdavanje urbanističko tehničke dokumentacije.

Obavljeno je ekonomsko finansijsko veštačenje u cilju utvrđivanja visine pribavljene imovinske koristi po osnovu izbegavanja plaćanja naknada za izdavanje urbanističke dokumentacije i ispitana su u svojstvu svedoka sva lica na koja je sud ukazao, napominje tužilaštvo.

Specijalni sud je u aprilu vratio na dopunu istrage optužnicu protiv Dulića i ostalih.

Dopuna istrage u martu

Tužilaštvo za organizovani kriminal je sredinom marta ove godine posle dopune istrage, po drugi put podiglo optužnicu protiv Dulića, Janjića i Drobnjaka.

Prvobitno, optužnica protiv njih je podignuta u aprilu prošle godine i nju je potvrdilo veće Specijalnog suda, međutim, posle uloženih žalbi, Apelacioni sud je u junu iste godine ukinuo to rešenje i vratio prvostepenom sudu na novo razmatranje, nakon čega je Specijalni sud doneo odluku kojom je postupak vraćen na dopunu istrage.

Prema tvrdnjama Tužilaštva, izdavanjem zahtevanih dozvola omogućeno je "Nubi" da pristupi izgradnji optičke mreže kablova na državnim putevima kojima upravljaju "Putevi Srbije" i to na najvažnijim koridorima od Beograda do granice sa Hrvatskom, Mađarskom, Rumunijom, Bugarskom i Makedonijom.

Pored toga, kako se navodi, Dulić, Janjić i Drobnjak su "Nuba invest" stavili u povlašćeni položaj u odnosu na druge zainteresovane investitore koji su se obraćali sa istim zahtevima.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Vučić i Dačić razgovarali o saradnji i modalitetima izlaska na izbore 13:34 h

13:34 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Novi dan o MHE, gost i Tamara Spaić, uživo sa zatvaranja "Čistača" 13:17 h

13:17 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Analitičar: Vučić ne troši energiju na intelektualce, zna ko su njegovi birači 13:15 h

13:15 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Pravoslavni vernici slave Bogojavljenje, širom Srbije plivanje za krst 13:10 h

13:10 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Stojanović: Brod Vučićeve vlasti dosegao maksimum i krenuće da pada 12:11 h

12:11 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Bogosavljević: Od 4,8 miliona birača u Srbiji glasaće najmanje polovina 11:51 h

11:51 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Tužilaštvo proverava sporne navode tvita Vesne Pešić 11:34 h

11:34 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Jevtović: Tri decenije u blesavom političkom sistemu, prizovimo se 10:05 h

10:05 h  |  Vesti

loader