Podrška žrtvama trgovine ljudima

Podrška žrtvama trgovine ljudima

Podrška žrtvama trgovine ljudima Izvor: N1

Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima i nevladina organizacija ASTRA će u petak, 15. januara, potpisati Memorandum o saradnji čime će formalizovati buduću saradnju u radu sa žrtvama trgovine ljudima.

Osnovni cilj tog memoranduma, koji će biti potpisan u prostorijama Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu, je da se propisana načela, aktivnosti i sistem upućivanja primenjuju u praksi kako bi žrtve ostvarile svoja prava i dobile punu podršku u procesu reintegracije i socijalne inkluzije, saopštila je ASTRA.

Kako kažu, memorandum predstavlja put ka stvaranju efikasnijeg mehanizma prepoznavanja žrtava trgovine ljudima, pružanja pomoći i zaštite žrtava trgovine ljudima na nacionalnom nivou.

Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima je ustanova socijalne zaštite čija je nadležnost da obavlja posao procene stanja, potreba, snaga i rizika žrtava trgovine ljudima, da vrši poslove identifikacije i obezbeđuje adekvatnu pomoć i podršku žrtvama trgovine ljudima u cilju njihovog što bržeg oporavka i reintegracije.

Od osnivanja, jula 2012. godine, Centar je primio ukupno 693 prijave sumnje da se radi o trgovini ljudima, precizira se u saopštenju u kom se dodaje da su identifikovane 333 žrtve trgovine ljudima. Osim toga, Centar je pružio podršku za ukupno 436 žrtava trgovine ljudima s obzirom da je radio i sa žrtvama trgovine ljudima koje su identifikovane pre osnivanja Centra.

ASTRA je organizacija koja se već petnaest godina bavi borbom protiv svih oblika trgovine ljudima, naročito ženama i decom, navodi se u saopštenju. Ta organizacija je putem SOS telefona od 2002. godine primila više od 23.000 poziva i pružila pomoć i podršku za 470 žrtava trgovine ljudima.

Opširnije o saradnji nevladine organizacije ASTRA i Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima, u Novom danu televizije N1 govorila je Katarina Ivanović, koordinatorka ASTRA za odnose sa javnošću:

00:00

Izvor: N1info

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Čongradin: Neću tužiti Šešelja, perverzno mi je da uzmem i dinar od njega 18:18 h

18:18 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Milidrag: Haradinajeva ostavka pogoduje ideji razmene teritorija 16:01 h

16:01 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Oporavljaju se piloti srušenog helikoptera 15:30 h

15:30 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Đaci bez jesenjeg raspusta u narednoj školskoj godini 14:52 h

14:52 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Srpska lista: Predstojeće "takmičenje" na Kosovu u tome ko više mrzi Srbe 14:31 h

14:31 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Novi dan o uvredama i pretnjama u Skupštini i zašto država ne reaguje 14:21 h

14:21 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

UNS: Skupština Srbija da strogo osudi Šešeljev jezik mržnje 14:01 h

14:01 h  |  Vesti

loader