Komisija pokrenula postupak protiv Infostana zbog osiguranja

Komisija pokrenula postupak protiv Infostana zbog osiguranja

Komisija pokrenula postupak protiv Infostana zbog osiguranja Izvor: N1

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak ispitivanja povrede konkurencije po službenoj dužnosti protiv JKP Infostan iz Beograda zbog zloupotrebe dominantnog položaja i omogućavanja Đenerali osiguranju uvid u potencijalno tržište.

Postupak je pokrenut zbog zloupotrebe dominantnog pložaja na tržištu u slučaju primenjivanja nejednakih uslova poslovanja na iste poslove sa različitim učesnicima na tržištu, čime se pojedini učesnici na tržištu dovode u nepovoljniji položaj u odnosu na konkurente, što je regulisano Zakonom o zaštiti konkurencije.

Komisija osnovano pretpostavlja, kaže se u saopštenju, da društvo Infostan poseduje poslovno osetljive informacije o broju korisnika koji ne koriste usluge osiguranja domaćinstva, kroz sistem objedinjene naplate.

Infostan je omogućio akcionarskom društvu za osiguranje "Đenerali osiguranje Srbija" uvid u potencijalno tržište, odnosno pružena je informacije o potencijalnim korisnicima koji ne koriste usluge osiguranja.

Time su primenjeni nejednaki uslovi poslovanja na iste poslove različitim učesnicima na tržištu, dovodeći u nepovoljniji položaj pojedine učesnike na tržištu u odnosu na konkurente, čime je zloupotrebio dominantan položaj, navedeno je u saopštenju Komisije.

Svi koji raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu doprineti utvrđivanju činjeničnog stanja u ovom postupku, pozvani su da ih dostave Komisiji za zaštitu konkurencije.

Komentari (2)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pop

Zanimljivo je sto na ovu temu niko nije reagovao pre neke 2 ili 3 godine kada su na racunim Infostana osvanuli troskovi Dunav osiguranja. Doduse, prvi racnun Infostana s ukljucenim Dunav osiguranjem je stigao sa propratnim pismom Dunav osiguranja gde se nalazio spisak osiguranih situacija kao i nacina za odjavu njihovih usluga sa Infostan racuna.

clan elite

A sta je sa zloupotrebom Zakona slobodnom pristupu informacijama od javnog znacaja i o zastiri pidataka o licnost?? NIJE DOVOLJNO STO JE SMENJEN DIREKTOR, ON MORA DAODGOVARA I O ZLOUPOTREBI PODATAKA O LICNOSTI!!! Svaki gradjanin koji je dobio uplatnicu sa osiguranjem Djeneralija moze da ga tuzi!!!

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Sunčano i toplije, temperatura do 32 stepena 08:14 h

08:14 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Milićević: Deo opozicije traži način da se vrati u parlament 08:09 h

08:09 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Komandant NATO za Evropu: Vojska Srbije na dobrom glasu 19.07.2019.

19.07.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

I vlast i opozicija na Kosovu uz Haradinaja 19.07.2019.

19.07.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Server: Promena vlade Kosova odlaže dijalog 19.07.2019.

19.07.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Ostavka Haradinaja na Kosovu dočekana burno, Vučić najavio obraćanje javnosti 19.07.2019.

19.07.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Ponoš: Kako sada stvari stoje, nema smisla izlaziti na izbore 19.07.2019.

19.07.2019.  |  Vesti

loader