Nikola Radišić

Novinar/Reporter

Novinarsku karijeru započeo septembra 1993. godine u Inđiji, gde je stekao prva iskustva na poslovima novinara, voditelja, urednika informativnog programa...

Prvi susret sa televizijom bio je 1996. godine kada se pridružio timu popularne "Garaže". Za domaće medije prestaje da radi 1999. godine i odlazi u Prištinu, u službu za odnose sa javnošću UNMIK-a, gde učestvuje u osnivanju Radija "Blue sky" i nacionalne RTK.

Tada, kao jedan od dva srpska novinara u Prištini, počinje da izveštava za B92, gde je po povratku s Kosova, proveo 15 godina, kao reporter, novinar, urednik, prezenter...

U međuvremenu je sarađivao sa mnogobrojnim medijima, od domaćih medijskih kuća kao što su RTS, Studio B, Blic ili Radio 021, ali i sa inostranim poput Al Jazeera, BBC, bugarskog nacionalnog radija ili novina srpskih iseljenika u Americi.

Bavio se i muzikom u medijima, a bio je zadužen i za medijske promocije više festivala, među kojima i novosadski Exit, a kao jedan od promotera vojvođanske scene, njegovo ime se našlo i u Ilustrovanoj enciklopediji vojvođanskog rokenrola.

Rođen je na Đurđevdan, 1973. godine u Novom Sadu. Detinjstvo proveo u Inđiji. Sa 15 godina napustio rodni dom i otišao u Sarajevo na školovanje. Zvanje inženjera informatike stekao  je u Novom Sadu. Prošao je više novinarskih škola, koje smatra vrednijim od bilo kog novinarskog fakulteta.

Nema nameru da radi u struci, jer su kompjuterski frikovi po njemu neverovatno dosadni. Pronašao se u svakodnevnom trčanju za dnevnim događajima. I dalje namerava da na taj način održava problematičnu liniju.

Sebe smatra velikim borcem za očuvanje životne sredine, prava životinja, prava manjina... Ne podnosi autoritete i nepravdu. Mrzi licemere. Voli život.

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

loader