Maja Sikimić

Producentkinja/Prezenterka

maja sikimić

Novinarstvom je počela da se bavi sa nepunih 18 godina, u dnevnom listu "Blic", gde je u gradskoj redakciji izveštavala o komunalnim temama.

Od 2001-2011. radila je u Studiju B, gde je novinarski "zanat" savladavala najpre u informativnoj redakciji. Izveštavala je sa različitih događaja, u zemlji i inostranstvu, bila skupštinski izveštač i bavila se raznim društvenim temama.

Od 2005-2010. godine uređivala je i vodila emisiju "Živeti sa..." , u kojoj su obrađivane najrazličitije društvene teme i fenomeni. Ideja emisije bila je da se, kroz polučasovnu formu, na zabavan i edukativan način, govori o svemu onome što čini ljudski život, o tome kako različite pojave utiču na život savremenog čoveka i prikaže kako se sa nekim problemom može živeti.

Pisala je za nekoliko nedeljnika i bila urednik sajta 21dan, koji je promovisao zaštitu i očuvanje reproduktivnog zdravlja žena. Bavila se digitalnim marketingom.

Radila je u Odseku za evropske integracije, Sektora za medije, Ministarstva kulture i informisanja, gde je učestvovala u poslovima programiranja projekata u oblasti medija finansiranih iz IPA i drugih međunarodnih fondova.

Diplomirala je na Katedri za španski jezik i hispanske književnosti Filološkog fakulteta u Beogradu. Završila je Diplomatsku akademiju Ministarstva spoljnih poslova RS "Koča Popović".

Završila je nekoliko novinarskih kurseva. Govori španski, engleski i nemački jezik.

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

loader