Maja Đurić

Novinarka/Reporterka

Diplomirala na Fakultetu političkih nauka, na smeru novinarstvo i komunikologija, 2014. godine, u Beogradu.

U prvoj redakciji studentske radijske emisije "Slušaonica 6" napisala je svoje prve vesti, učila kako se novinarski i kritički razmišlja, ali uz entuzijazam i optimizam kolega i prijatelja naučila najvažniju lekciju da samo dobar čovek može biti i dobar novinar, jer je to glavni preduslov za uspešnu borbu za odbranu istine i javnog interesa.

Od 2013. godine kao novinar - reporter u Produkcijskoj grupi "Mreža", izveštavala o različitim aspektima procesa evropskih integracija, u okviru emisija "Evronet" i "Dnevnik TV Mreže", gde je naučila da komplikovane teme približi svakodnevnom životu građana u Srbiji. U Balkanskoj istraživačkoj mreži (BIRN) napravila prve korake u istraživačkom novinarstvu. Koautor je istraživačkog teksta "Belexocentar i hotel Holiday Inn povezani sa bankarskm prevarom".

Televizijskim novinarstvom profesionalno je počela da se bavi 2015. godine, kada je postala najmlađi član redakcije TV N1. U fokusu su joj ekonomske priče, jer smatra da ekonomska politika koja se vodi u zemlji utiče na život svakog pojedinca. O ekonomiji izveštava ne samo kroz prizmu brojki i statistike, već joj je cilj da uvek donese pozadinu priča od javnog interesa, ali i da govori o izazovima sa kojima se država, preduzetnici, radnici i građani suočavaju u stvarnom životu. Iako su joj ekonomske teme najizazovnije, na njenom novinarskom radaru uvek ostaju i važne političke i aktuelne društvene teme u zemlji.

Autor je dva dokumentarna filma.

Novosadska novinarska škola 2019. godine dodelila joj je posebnu pohvalu za odličan novinarski rad.

Nakratko, zavirila u svet bankara i u oblast korporativnih komunikacija i PR-a.

Svira flautu.

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

loader