Miodrag Sovilj

Novinar/Reporter

Karijeru je započeo 2009. na novosadskom Radiju 021 kao novinar informativne redakcije, na kom je kasnije radio i kao urednik informativnog programa i internet portala 021.rs.

Zbog stava da vest nije ono što se servira, već ono što pokušava da se sakrije, istraživačko novinarstvo postaje sfera u kojoj se najviše pronalazi.

Dobitnik je Godišnje nagrade Nezavisnog društva novinara Vojvodine za 2013. godinu, i alumnista Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost 2012. godine.

Od 2014. godine, otkad se pridružuje timu N1, zadužen da mu ne promakne nijedna važna priča od Bezdana do Bele Crkve.

Prvi izveštavao o samim počecima izbegličke krize kada se nisu ni nazirale njene razmere, a nakon podizanja čelične žice između Srbije i Mađarske, teritorija koju "pokriva" proširuje mu se od Budimpešte na severu do Idomenija na jugu. Sati izveštavanja u vanrednom programu uživo podrazumevali su, između ostalog, i gutanje suzavca zajedno s izbeglicama na graničnom prelazu Horgoš.

Rad na N1 doživljava kao privilegiju, u vreme kad je sloboda javne reči svedena na nekolicinu incidentnih autora i jednu "celu" televiziju, onu na kojoj radi. Veruje da ga, onda kada ovo vreme bude predmet izučavanja u udžbenicima novinarstva, neće biti sramota da kaže gde je i šta je radio.

Za razliku od drugih novinara, ima svog snimatelja, tonca i vozača, i sve to staje u jedno ime - Aleksandar Milanović, zahvaljujući čijem se oštrom oku tekstovi često pišu sami.

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

loader