Uspešan projekat Sport kluba "Od male lige do šampiona"

Uspešan projekat Sport kluba "Od male lige do šampiona"

Uspešan projekat Sport kluba "Od male lige do šampiona" Izvor: Sport Klub

U septembru mesecu počeli smo sa zamenom starih košarkaških konstrukcija i postavljanjem novih konstrukcija i koševa koji su prilagođeni deci nižih razreda a koji mogu da se spuštaju sa 3.05m na 2.60m.

 Takođe smo uz pomoć kompanije Tigar deci obezbedili lopte (broj 5). Koševe smo postavili u osam škola a to su: Mihailo Petrović Alas, Rade Drainac, Vladislav Ribnikar, Milan Đ. Milićević, Kralj Petar prvi, O.Š. Mladost, Majka Jugovića, Ivan Goran Kovačić.

Više meseci u svakoj školi naši profesori fizičkog i licencirani košarkaški treneri vršili su obuku đaka nižih razreda (od prvog do četvrtog) osnovama atletike, gimnastike i košarke.

Cilj nam je bio da decu naučimo pre svega pravilno da trče i da ih osposobimo da pravilno rade vežbe za zagrevanje i istezanje.

Nakon svega toga deci smo pokušali da približimo košarku kroz razne zanimljive vežbice driblinga, šutiranja, dodavanja ... Sve to su, kao što smo i naveli, radili na nižim koševima i sa loptama prilagođenim njihovom uzrastu. Na kraju obuke, za ovu školsku godinu, organizovali smo međuodeljenske turnire u košarci (u svakoj od ovih osam škola) za učenike od prvog do četvrtog razreda.

Izvor: Sport Klub

Pobednici svakog razreda činili su ekipu koja je predstavljala školu na velikom međuškolskom turniru koji je odigran u sportskoj hali Dinamik, na Dorćolu.

U petak, 09.06. održan je veliki međuškolski turnir pod nazivom "Od male lige do šampiona" deca su bila podeljena u dve grupe:

Grupa 1: M.P Alas, K Petar, Mladost, Majka Jugovića

Grupa 2: M Đ Milićević, Rade Drainac, V. Ribnikar, i G Kovačić


Za decu i učitelje organizovani su autobusi koji su ih prevozili od škole do hale Dinamik, a nakon takmičenja autobusi su ih vratili do njihovih škola. Za decu su obezbeđene majice, sendviči, voda i sokovi ...

Svaka ekipa igrala je po tri utakmice u grupi, a dalje su išle prve dve ekipe iz grupe. Prvoplasirani timovi išlI su direktno u finale, a drugoplasirane ekipe iz grupe su se borile za treće mesto.

Pre utakmica za treće i prvo mesto imali smo takmičenja u šutiranju trojki i šutiranju slobodnih bacanja. posebno zanimljivo bilo je takmičenje u driblingu. Svaka od osam škola imala je po jednog predstavnika u svakom od ova 3 takmičenja. Pobednicima su podeljeni pehari i lopte na poklon.

Treće mesto osvojila je O.Š Kralj Petar prvi koja je pobedila osnovnu školu Ivan Goran Kovačić. U finalu ekipa Mladosti pobedila je Vladislav Ribnikar.

Svim školama uručene su zahvalnice za učešće, a prve tri ekipe dobile su medalje i pehare. Podelili smo još i nagrade za najboljeg strelca, asistenta, skakača i najboljeg igrača turnira.

Ekipa Sport kluba Izvor: Sport Klub
Ekipa Sport kluba

Naši komentatori Marko Stolica, Darko Plavšić i Predrag Žule Jurišević bili su sudije, a Ilija Kovačić je vodio ceo programi podizao atmosferu kada je trebalo. Naši treneri i profesori Rade Antonović, Bojan Vasiljev, Nikolina Ćuruvija i Katarina Jeremić, koji su radili sa decom tokom ove školske godine, bili su u organizaciji celog turnira i družili se sa decom ceo dan.

Ceo program aktivno je pratila naša koleginica Jelena Lukić koja je intervjuisala većinu učesnika i organizatora. Događaju su prisustvovali i direktori Aleksandra Ćirić i Nemanja Simeunović.

00:00

Izvor: Sport klub

 Nama ostaje da se najmlađima zahvalimo na druženju i divnom iskustvu. Veliki pozdrav do narednog turnira.

Tagovi:

Komentari (1)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

beGe

svaka cast za IGK!

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

loader