FMP: Jeftin pokušaj manipulacije jednog kluba

FMP: Jeftin pokušaj manipulacije jednog kluba

FMP: Jeftin pokušaj manipulacije jednog kluba Izvor: ABA/FMP

Nakon održane sednice Upravnog odbora i Skupštine kluba, FMP je na svom zvaničnom sajtu objavio izveštaj sa sednica. Ponajviše se piše o "inicijativi jednog kluba" vezanoj za sukob interesa o predsedavanju ABA ligom.

Košarkaški klub FMP održao je u petak sednice Upravnog odbora i Skupštine kluba. Saopštenje objavljeno na zvaničnom sajtu kluba prenosimo vam u celosti i bez izmena:

"Košarkaški klub FMP je u petak, 31. jula 2020. godine održao sednice UO i Skupštine, u punom sastavu.

Sednicom Skupštine je predsedavao predsednik Skupštine Zoran Tošković, koji je po ranije usvojenom redosledu i predsedavajući ABA lige jtd. u sezoni 2020/2021.

Pored uobičejenih tačaka vezanih za finasije, kao što su usvajanje Finansijskog izveštaja za 2019. godinu i usvajanje Izveštaja ovlašćenog revizora, Izveštaja o otkazanoj košarkaškoj sezoni 2019/2020 i Plana za narednu košarkašku sezonu, na Skupštini su razmatrani i novi Disciplinski pravilnik i Zahtev jednog kluba za isklјučenje KK FMP iz takmičenja u ABA ligi jtd.

KK FMP će i ove sezone nastupati u ABA ligi, KLS i nacionalnom kupu Radivoja Koraća, a sama činjenica da je naš klub već petu sezonu zaredom učesnik regionalnog takmičenja govori o stabilnosti kluba u prethodnom periodu.

Klub je u svoj Disciplinski pravilnik integrisao disciplinsku odgovornost igrača u slučaju nepoštovanja Protokola COVID-19, koji je takođe usvojen na sednici, kao i odgovornost igrača u slučaju pokušaja ostvarivanja dodatnih prava suprotno ugovorima koje su zaklјučili sa Klubom, a van sistema KLS i ABA lige.

Predstavnici kluba u Skupštini ABA lige informisali su članove Skupštine o Skupštinama ABA lige jtd. u prethodnoj sezoni, posebno o "inicijativi" jednog kluba vezanoj za "takozvani sukob interesa" koji KK FMP navodno ima sa jednim drugim klubom, takođe članom ABA lige jtd. Članovi Skupštine su izrazli zadovolјstvo zbog konstruktivnog pristupa svih članova ABA lige jtd. koji su u dva navrata glasali apsolutnom većinom za odbacivanje ove "inicijative". KK FMP, kao integralni deo regionalnog takmičenja i nekadašnji dvostruki osvajač ABA lige, ne razume ovu vrstu opstrukcije kluba koji je 27.05.2020. godine glasao za "prenos udela" vlasništva klubova među kojima su KK FMP, KK Mornar i KK Primorska, a onda zahtevao nešto drugo – a to je nekakvo izbacivanje KK FMP iz ABA lige ?

Taj zahtev jednog kluba vidimo kao jeftin pokušaj manipulacije baziran na spekulacijama, neistinama i demagogiji, a ne na pravnim činjenicama. Zbog toga ovo pitanje je za KK FMP (koji je svoje pravo da igra u ABA ligi izborio na terenu, još 2016. godine) završeno, a za svaki dalјi pokušaj dovođenja našeg statusa u pitanje, ako to bude bilo potrebno, pravdu ćemo potražiti i pred institucijama koje su merodavne za ovo pitanje!

Uvereni smo da ćemo brzo i lako doći do rešenja koje će biti u korist KK FMP, srpske i regionalne košarke. KK FMP i pored okolnosti u kojima smo se svi našli zbog pandemije virusa Covid-19 spremno i sa jasno postavlјenim takmičarskim cilјevima, dočekuje izuzetno tešku i neizvesnu sezonu koja je pred svim nama", navodi se na sajtu FMP.

POVEZANE VESTI

Komentari (1)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ronin

Budalaštine...

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Košarka

Košarka

Saša: Igrači došli spremni i motivisani na Kopaonik 13.08.2020.

13.08.2020.  |  Košarka

Košarka

Košarka

Vučević: Kao da je Novak bio neprijatelj br. 1 u svetu 13.08.2020.

13.08.2020.  |  Košarka

loader