Ambasador Francuske u Petnici govorio o klimatskim promenama

Ambasador Francuske u Petnici govorio o klimatskim promenama

Ambasador Francuske u Petnici govorio o klimatskim promenama Izvor: Petnica

Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni posetio je Istraživačku stanicu Petnica gde je održao predavanje o klimatskim promenama i otvorio izložbu "Svi aktivni u borbi protiv klimatskih promena".

"Drago mi je da sam danas posetio ovaj poseban centar za mlade koji vole nauku. Sve ono što sam video me je impresioniralo. U Francuskoj nemamo ovakvu instituciju, ali mi je drago da našim aktivnostima možemo da podržimo Petnicu. Vrlo je važno raditi sa mladima na razumevanju klimatskih promena, ekologije i nauke uopšte. Ovo što Petnica radi je posebno", rekao je ambasador Mondoloni, navodi se u saopštenju "Petnice".

Projekat "Karavan za klimu – Svi aktivni u borbi protiv klimatskih promena!" treba da probudi svest o problemu klimatskih promena kod građana Srbije i da promoviše jednostavna rešenja koja svako od nas na svom nivou može da primeni i da se na svoj način bori protiv klimatskih promena.

Ambasador Mondoloni je govorio o Pariskom klimatskom sporazumu, o tome šta on donosi u borbi protiv globalnog zagrevanja, i obavezama svih država. Objasnio je kako je borba protiv klimatskih promena proces koji je prvo bio tema samo za naučnike, da bi se njom zatim počele baviti i diplomate i državnici, a sada je na redu da se svi građani širom planete potrude da se efekat klimatskih promena umanji.

Mondoloni, Petnica Izvor: Petnica

"Karavan za klimu – Svi aktivni u borbi protiv klimatskih promena! je projekat koji je osmislio i sproveo Francuski institut u Srbiji i Ambasada Francuske u Srbiji zajedno sa lstraživačkom stanicom Petnica.

"Ova tema je u Petnici prisutna već duži niz godina i mi je predstavljao učesnicima svih naših programa, jer je ona interdisciplinarna sama po sebi, ali i zato što svi polaznici treba da budu upoznati sa ovom aktuelnom temom koja se tiče celog čovečanstva", kaže programski direktor Istraživačke stanice Petnica Nikola Božić.

Istraživačka stanice Petnica od 1982. godine organizuje obrazovne programe za motivisane i zainteresovane učenike i studente u oblasti astronomije, fizike, elektronike, računarstva, matematike, biologije, ekologije, hemije, geologije, medicine, lingvistike, istorije, psihologije, antropologije, sociologije, arheologije i dizajna.

Kroz programe ISP do sada je prošlo 50.000 učesnika.

POVEZANE VESTI

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Sci Tech

Sci Tech

Novi logo američkih Svemirskih snaga podseća na - Zvezdane staze 25.01.2020.

25.01.2020.  |  Sci Tech

Sci Tech

Sci Tech

Policija u Londonu postavlja kamere za prepoznavanje lica 24.01.2020.

24.01.2020.  |  Sci Tech

Sci Tech

Sci Tech

U Srbiji pet miliona građana koristi digitalne servise, Viber najpopularniji 24.01.2020.

24.01.2020.  |  Sci Tech

Sci Tech

Sci Tech

3D tehnologijom kreiran glas mumije stare 3.000 godina 24.01.2020.

24.01.2020.  |  Sci Tech

Sci Tech

Sci Tech

Gejmeri iz Srbije i regiona na Festivalu novih medija 23.01.2020.

23.01.2020.  |  Sci Tech

loader