Viber promenio grupni čet, pogledajte šta su novo spremili

Viber promenio grupni čet, pogledajte šta su novo spremili

Viber promenio grupni čet, pogledajte šta su novo spremili Izvor: Shutterstock

Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmenu poruka, danas predstavlja set ažuriranih funkcija za četovanje: mogućnost da administratori grupnih četova izdvoje određene poruke, slanje grupnih odgovora i kreiranje objavnih listi koje omogućavaju da se ista poruka pošalje prema više primalaca na njihov privatni čet.

Izdvojene poruke omogućavaju administratorima grupnih četova da postave određene poruke na vrh ekrana - kako bi najvažniji sadržaj za učesnike bio stalno i svima dostupan. One se izdvajaju svojom ljubičastom pozadinom i ostaju stalno na vrhu, bez obzira na nastavak razmene poruka unutar četa, što ih čini korisnim za plasman objava, podsetnika i poziva na diskusiju.

Vrlo su efikasno sredstvo za administratore u uspešnom vođenju produktivnih grupnih četova, i omogućavaju učesnicima da izdvoje i sačuvaju posebno važne poruke. Bilo koja poruka unutar četa može se izdvojiti dužim pritiskom na nju - i ostaće izdvojena sve dok administrator ne odluči da je izuzme iz selekcije izdvojenih poruka - ili da je u potpunosti ukloni.

viber Izvor: Promo

Dodatno unapređenje grupnih četova je opcija da odgovaranja na određene poruke - a da se ne remeti prirodni tok tekućeg razgovora. Dužim pritiskom na bilo koju poruku - a zatim izborom opcije "Odgovori" ("Reply") poruka koja je označena kao odgovor će stići kome je namenjena, iako je razgovor otišao drugim tokom - a odgovor neće biti vidljiv ostalim učesnicima četa.

Objavne liste omogućavaju korisnicima da proslede istu poruku većem broju primalaca na njihov privatni čet. Ova funkcija je nastala kao alternativa za stvaranje grupa nepovezanih učesnika, da bi se poslala masovna poruka za sve njih, i štedi vreme koje bi inače utrošili za slanje iste poruke svima ponaosob.

Jednom kada je objavna lista sastavljena, može se sačuvati u korisnikov spisak četova - čim prva poruka bude prosleđena primaocima. Primaoci će registrovati poruku unutar svog privatnog četa sa pošiljaocem - kao da je u pitanju poruka koja je poslata samo njima. Ako pošiljalac i primalac već nemaju neki prethodni privatni čet - on će se automatski uspostaviti na ovaj način. Korisnici mogu dati naziv svojim objavnim listama, kao i da dodavati ili uklanjati primaoce iz njih. Samo primaoci koji imaju sačuvan broj pošiljaoca u svom adresaru će moći da primaju poruke poslate kroz objavne liste.

viber Izvor: Promo

"Grupni četovi su jedan od ključnih načina komunikacije između ljudi i organizovanja svakodnevnih obaveza i događaja," izjavio je Ofir Ejal, potpredsednik za razvoj proizvoda na Viberu.

"Želeli smo da korisnicima Vibera obezbedimo sve što će im olakšati život iz dana u dan. Uz grupne odgovore, izdvojene poruke i objavne liste, naši korisnici mogu još bolje iskoristiti komunikaciju unutar Viber grupa."

Ove ažurirane funkcije će biti postepeno uvođene širom sveta tokom narednih dana.

Tagovi:

Komentari (6)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kakav crni whatsapp?!

Viber je svetlosnim godinama ispred. Koristio sam whatsapp godinama pa uzimam sebi za pravo to da izjavim.

Slučajni Prolaznik

U pocetku sam koristio i Wup i Viber, mnogo vise Wup jer je bio bolji, ali je Viber dosta unapredio svoju app a Wup je stagnirao u razvoju, tako da sam ostao na Viberu...

Krsh i lom

WhatsApp je zakon! Kakav bre viber. To samo mi Srbi mozemo da se primimo.

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Sci Tech

Sci Tech

Novi logo američkih Svemirskih snaga podseća na - Zvezdane staze 25.01.2020.

25.01.2020.  |  Sci Tech

Sci Tech

Sci Tech

Policija u Londonu postavlja kamere za prepoznavanje lica 24.01.2020.

24.01.2020.  |  Sci Tech

Sci Tech

Sci Tech

U Srbiji pet miliona građana koristi digitalne servise, Viber najpopularniji 24.01.2020.

24.01.2020.  |  Sci Tech

Sci Tech

Sci Tech

3D tehnologijom kreiran glas mumije stare 3.000 godina 24.01.2020.

24.01.2020.  |  Sci Tech

Sci Tech

Sci Tech

Gejmeri iz Srbije i regiona na Festivalu novih medija 23.01.2020.

23.01.2020.  |  Sci Tech

Sci Tech

Sci Tech

Koka kola ne odustaje od plastičnih flaša za jednokratnu upotrebu 23.01.2020.

23.01.2020.  |  Sci Tech

loader