Aqua Gala – voda sa mineralom lepote

Aqua Gala – voda sa mineralom lepote

Aqua Gala – voda sa mineralom lepote Izvor: Promo

Trenutne okolnosti trgle su nas iz užurbane svakodnevnice i podsetile na brigu o najvrednijoj stvari koju moramo da čuvamo, zdravlje nas i naših najbližih. Prevencija u smislu održavanja higijene ruku, zdrave ishrane koja uključuje i redovnu hidrataciju dobar je korak ka ostvarenju tog cilja.

Redovnom hidratacijom smanjujemo rizik unosa virusnih i bakterijskih infekcija u respiratorni sistem. Takođe, dovoljnim unosom vode hranimo sve naše organe i jačamo imuni sistem, koji predstavlja naš odbrambeni mehanizam u borbi protiv zaraznih bolesti. Za potrebe hidratacije najbolje je koristiti mineralnu vodu. Upravo ona je izuzetno korisna u regulaciji i održavanju balansa elektrolita, jer je bogata mineralima koji su prirodno rastvoreni u njoj. Oni su neophodni našem organizmu i mogu pomoći u postizanju optimalnog stanja organizma. Nedostatak pojedinih minerala u organizmu može loše uticati na zdravlje, ali i njihovo prekomerno prisustvo.

U podnožju naše planine Maljen izvire voda Aqua Gala koja sadrži odličan balans minerala i samim tim će zadovoljiti vaše dnevne potrebe za unosom esencijalnih minerala.

Jedna od bitnih odlika vode Aqua Gala je optimalan suvi ostatak od oko 320 mg/l koji pozitivno utiče na zdravlje čoveka. Ono što je posebno izdvaja je prisustvo minerala silicijum-dioksida (Sillika - preko 15 mg/l).

Zbog čega je taj mineral toliko značajan i jedinstven? Silicijum dioksid (SiO2 - Silika) je mineral koji usporava starenje i podmlađuje telo i u svetu je poznat i kao mineral lepote, jer učestvuje u formiranju proteina kolagena i elastina koji koži daju elastičnost, punoću i čvrstinu. Silika mineral utiče i na bujnost i zdrav izgled kose, kao i na rast noktiju, a važan je i za prevenciju "Alchajmerove bolesti". Sa godinama količina ovog minerala u organizmu opada i važno je obezbediti njegov dodatni unos, koji je najlakši i najbrži putem vode. Silika nije uobičajen sastojak vode, pa njegovo prisustvo Gala vodu čini jedinstvenom.

Idealani odnos kalcijuma i magnezijuma je druga karakteristika koja vodu Aqua Gala izdvaja od drugih. Ovaj savršeno izbalansirani sastav minerala (62 mg/l kalcijuma i 34 mg/l magnezijuma) odličan je za pravilan razvoj kostiju kod dece, čija je izgradnja u mladosti veoma bitna i utiče na to kakve ćemo kosti imati u starosti, a kod odraslih supstituiše kalcijum koji se gubi starošću, pušenjem i drugim nezdravim navikama. Pored ovoga, kalcijum doprinosi smanjenju osetljivosti na alergije, dok magnezijum doprinosi pravilnom radu srca i smanjenju rizika od infarkta miokarda. Ovi minerali povoljno utiču na nervni sistem i neophodni su svima koji su pod stresom.

Natrijum je esencijalni element zdravlja i funkcionisanja organizma, ali njegovo prekomerno prisustvo negativno utiče na ljudski organizam i u vodi ne bi trebalo da ga bude više od 150 mg/l, a preporučljivo je da bude i ispod 50 mg/l, što predstavlja retkost i poseban je kvalitet vode Aqua Gala (14 mg/l).

Kalijum je još jedan mineral koji je potreban organizmu, a čiji višak nepovoljno utiče na ljudski organizam, izazivajući stres bubrega, pa i prekid njihovog rada. Zbog toga u svakodnevnoj upotrebi ne treba koristiti vodu koja ima više od 12 mg/l kalijuma. Aqua Gala ima nizak sadržaj ovog mineral koji iznosi oko 2 mg/l, što je izuzetno blagotvorno za ljudski organizam.

Za razliku od natrijuma i kalijuma, visoka količina hidrogenkarbonata (bikarbonata) je veoma poželjna, jer pomaže varenju. Aqua Gale se odlikuje visokim sadržajem hidrogenkarbonata (oko 400 mg/l) i pozitivno deluje na digestivni sistem.

Svakodnevnim korišćenjem Gala vode pospešuju se unutrašnje telesne funkcije - stimuliše imuni, nervni, digestivni i kardiovaskularni sistem i dodatno jača mogućnost regeneracije kože i tela. Brinimo o svom zdravlju i ostanimo bezbedni. Ne zaboravite na važnost svakodnevne redovne hidratacije i pravilnog odabira unosa minerala.

Tagovi:

POVEZANE VESTI

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Promo

Promo

Raiffeisen banka omogućila uslugu Apple Pay svojim korisnicima Visa kartica 30.06.2020.

30.06.2020.  |  Promo

Promo

Promo

Mnoštvo softvera za online bezbednost – prednost ili mana? 30.06.2020.

30.06.2020.  |  Promo

Promo

Promo

Koncept smanjenja štete kao deo strategije u borbi protiv pušenja 29.06.2020.

29.06.2020.  |  Promo

Promo

Promo

NLB Banka ponudila klijentima NLB Pay - digitalni novčanik 03.06.2020.

03.06.2020.  |  Promo

Promo

Promo

Zašto je važno da posle izolacije povećamo unos antioksidanasa? 28.05.2020.

28.05.2020.  |  Promo

Promo

Promo

Kako izbeći alergene u zatvorenom prostoru? 25.05.2020.

25.05.2020.  |  Promo

Promo

Promo

Miller Lovefest će biti održan - čeka se država za dalje smernice 22.05.2020.

22.05.2020.  |  Promo

Promo

Promo

Besplatni online kursevi Univerziteta Metropolitan 22.05.2020.

22.05.2020.  |  Promo

loader