Kompanije – partneri u dostizanju ciljeva održivog razvoja UN

Kompanije – partneri u dostizanju ciljeva održivog razvoja UN

Kompanije – partneri u dostizanju ciljeva održivog razvoja UN Izvor: Promo

Da je moguće istovremeno poslovati odgovorno prema društvu i biti profitabilna kompanija, potvrdio je NIS na sednici Međuresorne radne grupe za sprovođenje Agende Ujedinjenih nacija za održivi razvoj do 2030. godine. Na ovom skupu, Naftna industrija Srbije je predstavljena kao primer dobre prakse u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja kompanija u privatnom sektoru.

Govoreći o održivom razvoju NIS-a, Nenad Stojković, menadžer za održivi razvoj je istakao  da su ovi principi duboko utkani u sve biznis procese, kao i da je NIS prva kompanija u Srbiji koja je javnosti predstavila verifikovan izveštaj o održivom razvoju.

"Još pre devet godina smo počeli sa praksom izveštavanja o održivom razvoju koji pripremamo u skladu sa GRI standardima. Naše izveštavanje je usklađeno sa UN ciljevima održivog razvoja, a u poslovanju kompanije prepoznajemo čak 12 od 17 UN ciljeva održivog razvoja", istakao je Stojković.

Ta usklađenost, između ostalog se ogleda u brizi o lokalnoj zajednici, zaposlenima i mladima, ulaganja u ekologiju i obnovljive izvore energije, rodnoj ravnopravnosti… U projekte u lokalne zajednice, NIS je tokom  proteklih 10 godina uložio oko 3,8 milijardi dinara, a kroz program "Energija znanja", NIS realizuje saradnju sa univerzitetima i srednjim školama u zemlji i inostranstvu koji dorpinosi kvalitetnijem obrazovanju. Samo u ekološke projekte od 2009. godine, NIS je uložio više od 13 milijardi dinara. Odgovoran odnos kompanije ogleda se i u korišćenju vodnih resursa iz najmanje osetljivih vodozahvata, a realizovan je i veliki broj projekata u oblasti obnovljive energije.

NIS, promo Izvor: Promo

U skladu sa ciljevima Ujedinjenih nacija, kompanija ulaže i u zdravlje i edukaciju zaposlenih kao u pokretačku snagu, istakao je Stojković.

"Dobar odnos prema zaposlenima je osnovni preduslov za razvoj kompanije. NIS ima jedan od najboljih kolektivnih ugovora, programe studentske prakse i povratak u Srbiju kao alate kojima se  trudimo da mlade zadržimo u Srbiji i omogućimo im motivišuće radno okruženje. Takođe, negujemo princip jednakih šansi za sve zaposlene u svakom pogledu. U skladu sa tim, potpisnik smo sedam principa Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena kao i partnerstva za ravnopravnost sa poverenikom za zaštitu ravnopravnosti", rekao je on..

Na sedmoj sednici Međuresorne radne grupe koja je održana u Palati Srbija, analizirane su i dosadašnje aktivnosti i najavljeni budući koraci u vezi implementacije Agende. Prisutne je na otvaranju skupa pozdravila ministarka Slavica Đukić Dejanović, predsednica Međuresorne radne grupe koja je ukazala na važnost saradnje na svim nivoima u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja. Fransoaz Žakob, stalna koordinatorka UN u Srbiji najavila je da će tim UN u Srbiji nastaviti da bude posvećen zajedničkom radu sa svim relevantim akterima i na svim nivoima u daljem unapređenju Agende 2030 i poboljšanju uslova života za sve ljude u Srbiji, a Urs Burki predstavnik nemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ je predstavio aktivnosti i značaj regionalnih skupova.

Tagovi:

NIS

POVEZANE VESTI

Komentari (3)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ŽVAKA ZA ...

Naftni derivati su najveći zagađivači planete. Da li u Srbiji automobili koriste neko tajno rusko gorivo? Možda bi Caca mogla da pojasni.

SPS i NIS

O odrzivom razvoju i drustvenoj odgovornosti...

Dejka

Dokle cemo vise gledati ovu Dejanovicku. Muka nam je od tih iz devedesetih koji su nam unistili zivot.

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Promo

Promo

Business Garden - idealno radno okruženje mora biti zdravo 19.02.2020.

19.02.2020.  |  Promo

Promo

Promo

Eurobanka izdvojila više od 3,6 miliona dinara za ekonomske škole u Srbiji 14.02.2020.

14.02.2020.  |  Promo

Promo

Promo

OTP Leasing Srbija lider u 2019. godini 31.01.2020.

31.01.2020.  |  Promo

Promo

Promo

JYSK nagrađuje: Novom inicijativom podstiče upotrebu višekratnih kesa 24.01.2020.

24.01.2020.  |  Promo

Promo

Promo

Dobre vesti za vlasnike stanova za izdavanje u Novom Sadu 21.01.2020.

21.01.2020.  |  Promo

Promo

Promo

Automobil Hyundai i20 i dodatne nagrade čekaju na vas 09.01.2020.

09.01.2020.  |  Promo

Promo

Promo

Na koju ste reformu pomislili u novogodišnjoj noći? 05.01.2020.

05.01.2020.  |  Promo

Promo

Promo

Aqua Gala – voda sa mineralom lepote 23.12.2019.

23.12.2019.  |  Promo

loader